Ο Αντώνης βλέπει φώτα στο τούνελ και η τρόικα βλέπει περικοπές σε επικουρικές συντάξεις και εφάπαξ....


Στον κόσμο του ο Σαμαράς, βλέπει ανάκαμψη, πρωτογενή πλεονάσματα, φώτα στο τούνελ, (αυτό με τα φώτα να το κοιτάξεις γιατί δεν μου φαίνεται για καλό) και σε λίγα χρόνια βλέπει να έχουμε την μεγαλύτερη ευημερία που γνώρισε ποτέ η Ελλάδα. (κατά δήλωση του στη Δ.Ε.Θ.)
Σαφώς η τρόικα έχει άλλη άποψη και ζητά....
να ανοίξει εκ νέου το ασφαλιστικό, για νέες περικοπές σε συντάξεις και εφάπαξ....

Το τεχνικό κλιμάκιο της Τρόικα προχώρησε σε νέες συστάσεις προς την Ελληνική κυβέρνηση για άνοιγμα του ασφαλιστικού καθώς διαπιστώθηκε ότι 
τα ελλείμματα του κοινωνικού ασφαλιστικού συστήματος είναι εκτός ελέγχου λόγω της παρατεταμένης ύφεσης και της πρωτοφανούς ανεργίας. Μάλιστα όπως φαίνεται στο στόχαστρο μπαίνουν 400.000 συνταξιούχοι κάτω των 60 ετών.

Οι δανειστές ζητούν άμεσα νέες περικοπές στις παροχές του ασφαλιστικού συστήματος με τις κύριες συντάξεις, τα εφάπαξ, τις επικουρικές και γενικότερα τις παροχές των ασφαλιστικών ταμείων να βρίσκονται και πάλι ένα βήμα πριν από το «μαχαίρι»

Σύμφωνα με «Το Βήμα της Κυριακής» η κυβέρνηση, έπειτα από τις πιέσεις της Tρόικα, ανοίγει εκ νέου τον φάκελο του ασφαλιστικού από το φθινόπωρο και θα υποχρεωθεί να λάβει νέα επώδυνα μέτρα, ώστε να αποφευχθεί η περαιτέρω επιβάρυνση του κρατικού προϋπολογισμού για την κάλυψη των συντάξεων, κάτι που θα θέσει σε κίνδυνο συνολικά το πρόγραμμα της δημοσιονομικής εξυγίανσης.

Ετσι βασικός στόχος του υπουργείου Οικονομικών είναι να αποφευχθεί η περαιτέρω επιβάρυνση του κρατικού προϋπολογισμού για την κάλυψη των συντάξεων, καθώς στην ευαίσθητη χρονική συγκυρία που διανύει η χώρα μπορεί να θέσει σε κίνδυνο τον στόχο του πρωτογενούς πλεονάσματος και συνεπώς ολόκληρου του προγράμματος της δημοσιονομικής εξυγίανσης...

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια