Η ξενοδοχειακή αγορά του αιώνα - Αλλάζει χέρια μέσα στο 2014 ο Αστέρας Βουλιαγμένης.

Η ξενοδοχειακή αγορά του αιώνα προχωράει χωρίς καθυστερήσεις. 
Τα ''κλειδιά'' του Αστέρα Βουλιαγμένης θα παραδοθούν στο νέο του ιδιοκτήτη την άνοιξη του 2014. 
Στις 21 Οκτωβρίου οι δεσμευτικές προσφορές των 13 "μνηστήρων".
Μέρος του τιμήματος θα μπει στα ταμεία του ΤΑΙΠΕΔ 
Διαβάστε όλη την....
ιστορία του θρυλικού ξενοδοχείου της Βουλιαγμένης 

Δεσμευτικές οικονομικές προσφορές για την αγορά του Αστέρα Βουλιαγμένης θα καταθέσουν στις 21 Οκτωβρίου οι 13 επιχειρηματικοί όμιλοι, από την Ελλάδα και το εξωτερικό, που συνεχίζουν στη δεύτερη φάση της πώλησης του ξενοδοχείου που ανήκει στην Εθνική Τράπεζα.

''Δεν έχουν δοθεί ποτέ τόσα χρήματα για την αγορά ενός ξενοδοχειακού συγκροτήματος στην Ελλάδα, όσα αναμένεται να δοθούν για τον Αστέρα Βουλιαγμένης'' ''Δεν έχουν δοθεί ποτέ τόσα χρήματα για την αγορά ενός ξενοδοχειακού συγκροτήματος στην Ελλάδα, όσα αναμένεται να δοθούν για τον Αστέρα Βουλιαγμένης'' δηλώνει στην Καθημερινή ξενοδοχειακός παράγοντας, και όλα δείχνουν πως το νέο ''αφεντικό'' αναλαμβάνει την άνοιξη του 2014.

Σύμφωνα με την Καθημερινή ο Αστέρας Βουλιαγμένης εκτείνεται σε 304 στρέμματα, από τα οποία τα 111 ανήκουν στο ελληνικό Δημόσιο, με συνέπεια μέρος του τιμήματος να καταλήγει στο ΤΑΙΠΕΔ.
Παράλληλα θυγατρική του Αστέρα έχει ενοικιάσει για 40 χρόνια την μαρίνα της Βουλιαγμένης, που έχει χερσαία έκταση 47 στρεμμάτων. 

Η ιστορία του Αστέρα Βουλιαγμένης
Δεσπόζει στην πλαγιά, πάνω από τη Βουλιαγμένη. Εντυπωσιακός, χλιδάτος, σωστό... φιλέτο! Είναι ο Αστέρας Βουλιαγμένης, κάτι περισσότερο από ξενοδοχείο: είναι... θρύλος, μέρος της σύγχρονης κοσμικής Ελλάδας

Ο Αστέρας Βουλιαγμένης ανήκει στην Εθνική Τράπεζα και το Δημόσιο που ψάχνουν να τον... (μοσχο)πουλήσουν....
Στην πευκόφυτη πλαγιά και στον καταπράσινο κόλπο του Λαιμού της Βουλιαγμένης υπάρχει από το 1959 ο Αστέρας. Το όνομά του μάλλον δεν είναι τυχαίο. Στα 54 χρόνια της ιστορίας του έχει φιλοξενήσει πολιτικούς, κοσμικούς, επιχειρηματίες. Τα μεγαλύτερα ονόματα της χώρας και του εξωτερικού.  

Εκεί ακόμη και σήμερα κυκλοφορούν μερικοί από τους πιο πλούσιους και διάσημους ανθρώπους της Ελλάδας και του κόσμου. Ο Αστέρας, άλλωστε, τους χαρίζει απλόχερα τα πάντα: φυσική ομορφιά, διακριτικότητα, ασφάλεια.
Στους χώρους του, στις καμπάνες, τις πισίνες και την πλαζ του έχουν κλείσει συμφωνίες, έχουν γεννηθεί έρωτες και ίντριγκες. 

Μέσα στην πλαζ βρίσκονται τα ερείπια ενός πολύ σημαντικού αρχαίου ναού, του Απόλλωνα Ζωστήρα, ο οποίος χτίστηκε τον 6ο αιώνα π.Χ.. Ο... μύθος λέει πως παιδιά του ορφανοτροφείου της Βουλιαγμένης που έπαιζαν στην παραλία, σκάβοντας έφεραν στο φως το 1924 το ναό που είναι σε μία θέση στρατηγική για τον έλεγχο της θάλασσας αλλά και για τη σύνδεση με το μεγάλο ιερό του Απόλλωνα στη Δήλο. 

Το 1961 ξεκίνησε η λειτουργία των μπάνγκαλόοους του Αστέρα, ενώ το 1966, δημιουργήθηκε η σχολή θαλάσσιου σκι. Γρήγορα, η πλαζ του Αστέρα καθιερώθηκε ως σημείο συνάντησης διασήμων. Το 1967 εγκαινιάστηκε το ξενοδοχείο Arion, το 1979 το Nafsika και το 1984 το ξενοδοχείο Aphrodite το οποίο βρίσκεται στην πίσω πλευρά της χερσονήσου και τα τελευταία χρόνια δεν λειτουργεί. 
Εκεί συνήθιζε να κάνει συνέδρια και συναντήσεις ο Ανδρέας Παπανδρέου, ενώ ο Κωνσταντίνος Καραμανλής επέλεγε το γνωστό ξενοδοχείο για τις διακοπές του πολύ συχνά. 
Ο Αστέρας έχει φιλοξενήσει ηγέτες όπως η Μάργκαρετ Θάτσερ, Τζον Κένεντι και ο αδερφός του Ρόμπερτ, ο Φρανσουά Μιτεράν, ο Μπόρις Γιέλτσιν, ο Μιχαήλ Γκορμπατσώφ, ο Χέλμουτ Κολ.

Φυσικά ήταν ένα από τα αγαπημένα μέρη του Αριστοτέλη Ωνάση. Πήγαινε συνέχεια εκεί με τον Αλέξανδρο και τη Χριστίνα και αργότερα με τη Τζάκι.

Οι star
Αλίκη Βουγιουκλάκη, Τόλης Βοσκόπουλος, Λάμπρος Κωνσταντάρας, Ντίκος Ηλιόπουλος, Ζωή Λάσκαρη και πολλοί άλλοι ηθοποιοί, επέλεγαν τις καμπάνες του ξενοδοχείου για τις ταινίες τους αλλά και για τις διακοπές τους. 
Φρανκ Σινάτρα, Μπριζίτ Μπαρντό, Τέλης Σαβάλας, Πολ Νιούμαν, Τζόαν Κόλινς, Beatles, Τσάρλτον Ίστον είναι μερικοί από τους χολιγουντιανούς star που επέλεξαν το ξενοδοχείο για τη διαμονή τους. 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια