Παγίδα με τις δόσεις και την έκπτωση στην περαίωση

Παγίδα με τις δόσεις και την έκπτωση στην περαίωση

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Πληρώστε την προκαταβολή και… έρχεται η μείωση

Το… «τυράκι» της έκπτωσης 10% στην εφάπαξ εξόφληση της περαίωσης είναι πιασμένο σε αιχμηρό αγκίστρι. Ο φορολογούμενος πρέπει πρώτα να πληρώσει το 20% της προκαταβολής και μετά η έκπτωση θα υπολογίζεται στο υπόλοιπο μέρος της οφειλής.

Στη διορθωτική εγκύκλιο ...που θα αποστείλει στις εφορίες το υπουργείο Οικονομικών μέσα στις επόμενες ημέρες -και παρουσιάζει τοnewsbeast.gr- ορίζεται ότι ο φορολογούμενος θα πρέπει να έχει λύσει και όλες τους τις διαφορές με την εφορία (δικαστικά, ληξιπρόθεσμα κλπ) για να δικαιούται έκπτωση στην περαίωση.

Τι θα πρέπει λοιπόν να προσέχουν οι φορολογούμενοι;

Τα SOS για εφάπαξ πληρωμή περαίωσης:
- Η έκπτωση 10% υπολογίζεται επί της οφειλής μετά την αφαίρεση του 20% της προκαταβολής

- Το υπόλοιπο ποσό πρέπει να καταβληθεί εφάπαξ 

- Απαιτείται η επίλυση των διαφορών με την εφορία τουλάχιστον μέχρι την ημερομηνία καταβολής της πρώτης δόσης 

ΠΡΟΣΟΧΗ:
- Σε περίπτωση που το ποσό της περαίωσης είναι μικρότερο ή ίσο των 500 ευρώ δεν χορηγείται η έκπτωση 10% και καταβάλλεται εφάπαξ ταυτόχρονα με την επίλυση των διαφορών.

- Σε καμία περίπτωση το 20% που θα καταβάλλεται ως προκαταβολή δεν θα είναι μικρότερο των 500 ευρώ.

Τα SOS για τις δόσεις της περαίωσης:
- Όταν το ποσό της περαίωσης είναι μέχρι 5.000 ευρώ, τότε το υπόλοιπο ποσό (πλην του 20% που καταβάλλεται άμεσα) θα πληρωθεί σε 6 ίσες μηνιαίες δόσεις (συνολικά 7 δόσεις μαζί με την δόση της προκαταβολής). Το ποσό δόσης δεν μπορεί να είναι μικρότερο των 500 ευρώ, με εξαίρεση την τελευταία δόση.

- Όταν το ποσό της περαίωσης είναι πάνω από 5.000 ευρώ και μέχρι 10.000 ευρώ, καταβάλλεται σε οκτώ ίσες μηνιαίες δόσεις (συνολικά 9 δόσεις μαζί με την δόση της προκαταβολής).

- Όταν το ποσό της περαίωσης είναι πάνω από 10.000 ευρώ και μέχρι 15.000 ευρώ, καταβάλλεται σε δώδεκα ίσες μηνιαίες δόσεις (συνολικά 13 δόσεις μαζί με την δόση της προκαταβολής).

- Όταν το ποσό της αρχικής βάσει συμβιβασμού συνολικής οφειλής που προκύπτει από την επίλυση των διαφορών, είναι πάνω από 15,000 ευρώ και μέχρι είκοσι χιλιάδες 20.000 ευρώ, καταβάλλεται σε δεκαοκτώ (18) ίσες μηνιαίες δόσεις (συνολικά 19 δόσεις μαζί με την δόση της προκαταβολής).

- Όταν το ποσό της ορχικής βάσει συμβιβασμού συνολικής οφειλής που προκύπτει οπό την επίλυση των διαφορών, είναι πάνω από 20.000 ευρώ, καταβάλλεται σε είκοσι τέσσερις ίσες μηνιαίες δόσεις (συνολικά 25 δόσεις μαζί με την δόση της προκαταβολής).
Share on Google Plus

About THE FUN BANK

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες!
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!
- Μη κατευθύνετε τα σχόλια στις δικές σας Σελίδες!(Δε σημαίνει πως χρειάζεται να γράφετε ανώνυμα, εκτός αν υπάρχει κάποιος λόγος)
- Ο κάθε αναγνώστης σχολιαστής έχει την απόλυτη ευθύνη για αυτά που γράφει.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...