Σε νέο παραλήρημα ο ισλαμοδικτάτορας Ερντογάν

Σε ένα ακόμα παραλήρημα έφτασε ο Φασίστας ερντογάν, μετά την κατακραυγή της διεθνούς κοινότητας για την μετατροπή της ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ σε τζαμί.
Δείτε τι είπε


"Η απόφαση αυτή είναι ένα θετικό βήμα στο όνομα του κράτους δικαίου και στο όνομα της εθνικής συνείδησης. Οι φωνές που έρχονται από το εσωτερικό και το εξωτερικό για αυτή τη διαδικασία, δεν έχουν καμία αξία. Αυτό είναι ένα εσωτερικό μας ζήτημα. Οι άλλες χώρες να σεβαστούν την απόφασή μας" τόνισε ο δικτάτορας σχετικά με την Αγία Σοφία.

"Η Αγία Σοφία είναι το μέρος όπου ο Μωάμεθ Β΄ ο Πορθητής, έκανε την πρώτη του προσευχή της Παρασκευής όταν κατέκτησε την Κωνσταντινούπολη και την μετέτρεψε σε τζαμί ως ένα σύμβολο της κατάκτησης αυτής. Συνεπώς καταλαμβάνει ξεχωριστό μέρος στην εθνική μας μνήμη. Η συζήτηση για την μετατροπή της Αγίας Σοφίας από τζαμί σε μουσείο το 1934 ήταν μια επίπονη απόφαση για το έθνος μας. Η Αγία Σοφία έπρεπε να επιστρέψει πίσω στην αληθινή της ταυτότητα. Το ΣτΕ πήρε την απόφαση αυτή. Βλέπουμε πώς αυτή η απόφαση είναι ένα θετικό βήμα. Αυτός που αποφασίζει εντέλει για το status της Αγίας Σοφίας είναι το τουρκικό κράτος και κανένας άλλος"

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια