Βγήκαν τα μαχαίρια στην ακραία νεοφιλελεύθερη Ν.Δημοκρατία του Κούλη μετά την διαγραφή του Φαήλου Κρανιδιώτη.

Συνεχίζει το ξεκαθάρισμα ο Κούλης αφού η νεοφιλελεύθερη παράταξη (πρώην Νέα Δημοκρατία) θέλει να μαζέψει όλους τους αποτυχημένους πασόκους και όλους τους ανύπαρκτους του ποταμιού, ξεσκαρτάροντας την Γαλάζια παράταξη από όσους του χαλάνε τη σούπα.


Πάντως η κόντρα του Κρανιδιώτη με Γεωργιάδη είναι μνημειώδης αφού δυο σχεδόν ακροδεξιοί τσακώνονται σε ξένο αχυρώνα.... 

Διαβάστε το άρθρο του Κρανιδιώτη για τον Άδωνι Γεωργιάδη....
Διάβασα το μακροσκελές άρθρο του φίλου Άδωνι περί της διαγραφής μου. Σε μεγάλο κόπο τον έβαλαν κι έχω τύψεις. Μάλλον έφτασαν πολλά συχαρίκια στην Συγγρού.

Η αλήθεια είναι πως δεν παραδειγματίστηκα ποτέ από τα ρεσιτάλ σαβουάρ βιβρ αστικών αξιών και συμπεριφοράς, που έχει δώσει επί χρόνια από τις εκπομπές του, με το απαράμιλλο στυλ του, που πάντοτε θύμιζε Βουλή των Κοινοτήτων. Θυμάμαι εξαιρετικές στιγμές. Τρε μπιεν.

Διαβάζοντας, κατάλαβα πόσο τρομακτικό ήταν τελικά αυτό που έγραψα. Ο Άδωνις, όπως προφανώς και η Γεροβασίλη και ο Κυριάκος, διαβάζοντας την ανάρτηση μου, άκουσαν στ’ αλήθεια τα πέταλα των αλόγων του Πλαστήρα και του Γονατά, που μαζί με την επαναπατριζόμενη Στρατιά ανέβαιναν την Πειραιώς για να μπαγλαρώσουν τον Τσίπρα και τους υπουργούς του. Με είδαν ανακληθέντα από την Εφεδρεία, με την στολή του Υπολοχαγού, σε εκτέλεση της απόφασης του Έκτακτου Στρατοδικείου, να τους δένω τα χέρια μπροστά από τα κυπαρίσσια. Στην Τασία ίσως να της άναψα και το τελευταίο τσιγαράκι, διότι φουμάρει αρειμανίως και δεν θα της το στερούσα της παλαίμαχης συναδέλφου. Το ‘χε πει κι ο Καββαδίας, το σώζει ο Τάσος Κόρφης στο μνημειώδες έργο του για την ζωή και το έργο του Μαραμπού. Στο δίλημμα ως ναυαγός στο ερημονήσι, τσιγάρο ή γυναίκα, απάντησε απνευστί τσιγάρο.

Με πολύ ενδιαφέρον διάβασα και την παρομοίωση μου με τους αντάρτες του ΔΣΕ, που δεν τηρούσαν τους αστικούς νόμους. Το πήγα παραπέρα. Είδα τον Κυριάκο στην θέση του Σοφούλη, πάνω από τους χάρτες, στο πλάϊ του Τσακαλώτου κι εμένα με τους …μητραλίες.

Είπε και πως το σχόλιο μου μας έκανε να μοιάζουμε με τον ΣΥΡΙΖΑ και πως τους προσέφερα «ξαφνική και ανέλπιστη βοήθεια». Ήταν ο Κυριάκος με το μαχαίρι στα δόντια, έτοιμος να πάρει τον Γράμμο/εξουσία, κι εγώ του έβαλα τρικλοποδιά, ενώ κράτησα όρθιο το σταυραδέρφι μου τον Αλέξη.

Λοιπόν, μην φοβάστε, ούτε εσύ, ούτε η Γεροβασίλη, ούτε ο Κυριάκος. Ο Πλαστήρας πέθανε, το ίδιο κι ο Γονατάς. Και τα άλογα τους το ίδιο. Δεν θα ακούσουν οι σύντροφοι πέταλα στην άσφαλτο και σκονισμένα άρβυλα από το Δορύλαιον και το Κάλε Γκρότο. Ο Στρατός τώρα στήνει hot spot και σερβίρει γεύματα. Στον Πειραιά, όπου αποβιβάστηκαν ηττημένοι νικητές οι δυο παππούδες μου, αποβιβάζονται μόνο οι στρατιές προσφύγων και λαθρομεταναστών, που έφερε ο ΣΥΡΙΖΑ με την πολιτική των ανοικτών συνόρων.

Δεν συνελήφθη η κυβέρνηση, δεν ανακλήθηκα από την εφεδρεία και δεν θα δέσω τα χέρια του Μουζάλα. Κι η Τασία φουμάρει στο γραφείο της και θαυμάζει ανενόχλητη τα έργα της.

Και το Γουδί, όπως το ξέρω ή Γουδή που γράφουν μερικοί, δεν ήταν κατσαπλιάδικο της αριστεράς και αναρχία αλλά συντεταγμένη απονομή δικαιοσύνης από αληθινούς ήρωες της Αστικής Παρατάξεως, όπως την λες, σε βάρος αυτών που θεωρήθηκαν τότε υπεύθυνοι μιας καταστροφής.

Οι ιστορικές αναφορές, αγαπητέ Άδωνι, ενίοτε γίνονται για να δοθεί έμφαση, όπως εν προκειμένω στην εθνική ανάγκη τιμωρίας για τα δυο τεράστια εγκλήματα που έκαναν ο ΣΥΡΙΖΑ κι η ψευτοδεξιά ορντινάτσα του: ένα σε βάρος της οικονομίας με την τυχοδιωκτική διαπραγμάτευση κι ένα σε βάρος της εθνικής ασφάλειας και κοινωνικής συνοχής με το μπάτε σκύλοι αλέστε και το άρατε πύλας στο μεταναστευτικό. Και δη την επομένη έκανα με άλλη ανάρτηση την ρεαλιστική αναγωγή στο σήμερα. Πως δηλαδή η ΝΔ θα έπρεπε να υποσχεθεί και υλοποιήσει δυο εξεταστικές για τα παραπάνω. Όχι όμως σαν τις άλλες. Εξεταστική, Ειδικό Δικαστήριο και φυλακή.

Ποιος προσέφερε υπηρεσία στον ΣΥΡΙΖΑ, εγώ με την σκληρή ιστορική αναφορά μου ή αυτός που έσπευσε να ικανοποιήσει την Γεροβασίλη ενώ υπήρχε θέμα Μουζάλα, που είπε αυτό που η μισή αριστερά λέει δημόσια κι η άλλη μισή μεταξύ της για το Μακεδονικό;

Και θα θυμίσω σε τι κυρίως διαφέρει η παράταξη των εθνικών αστικών αξιών από την τυχοδιωκτική αριστερά.

Εμείς πιστεύουμε στο Έθνος, αυτοί όχι. Υπουργό «Παιδείας» έχουν τον Φίλη και την αναμόρφωση της Παιδείας την ανέθεσαν στον …Λιάκο. Δεν είδα να ξοδεύονται πολλά πολιτικά «πυρομαχικά» γι’ αυτό. Ίσως τα ξοδέψαμε υπέρ του συμφώνου.

Οι εθνικές αστικές και αυτονοήτως δημοκρατικές αρχές δεν προβλέπουν τσάϊ και συμπάθεια με τους καταστροφείς της Πατρίδας. Δεν υπάρχει «επαγγελματική δεοντολογία» μεταξύ πολιτικών όταν κάποιοι εξ αυτών με δόλο άνοιξαν τα σύνορα, δεν τα υπερασπίζονται και έχοντας το ως προαναγγελθείσα εκλογική θέση, υλοποιούν το ΟΛΟΙ ΜΕΣΑ.

Είναι λίγο το να τους τάζεις αυστηρή τιμωρία, ακόμη και με το πιο ακραίο ιστορικό παράδειγμα, όταν, πάλι με δόλο, έπαιξαν με ψευτομάγκικες μπλόφες την οικονομία της χώρας και την ευρωπαϊκή της θέση στα ζάρια και μας οδήγησαν στο χείλος του γκρεμού, από το οποίο με κόπο μας είχε απομακρύνει ο Σαμαράς.

Με ενοχές, τσάϊ και συμπάθεια δεν θα πέσουν. Κι η προδοσία είναι προδοσία, όπως κι η απιστία σε βάρος του Δημοσίου με τα δεκάδες δις που μας φέσωσε ο τυχοδιωκτισμός τους. Απλά πράγματα.

Φίλε Άδωνι, θα σου πω ένα μυστικό και να το πεις στον Πρόεδρο σου. Δεν είναι όλα κανονικά γύρω μας κι εγώ ο κορυδαλλιώτης αλήτης λέρωσα το τραπεζομάντηλο. Δεν είναι όλα οκ και δεν συζητάμε στην Βουλή των Λόρδων για την ελονοσία στο Σιάμ. Η Πατρίδα καταστρέφεται από μια δράκα τυχοδιωκτών, που δεν καταλαβαίνει από σαβουάρ βιβρ.

Κι εντάξει. Αφού φοβήθηκαν τόσο πολύ με το Γουδί, δεν θέλω να βγάλει πάλι έρπη ο Πρωθυπουργός από την αγωνία, ας πάμε στην μεγάλη αίθουσα του Εφετείου Αθηνών. Δεν έχει κυπαρίσσια μετά, δεμένα χέρια και επί σκοπόν, ούτε τσιγαράκι. Μόνο ισόβια και Κορυδαλλό. Άλλωστε νομίζω, πως μόνο εκεί στην αίθουσα τελετών θα χωρέσουν, σύντροφοι και συνοδοιπόροι…


Διαβάστε το άρθρο του Άδωνι Γεωργιάδη για τον Κρανιδιώτη.
Ο Άδωνις για την διαγραφή Φαήλου

Μέσα στον ορυμαγδό των καταστροφικών γεγονότων που ζούμε, χθες εντελώς ξαφνικά ήρθε η διαγραφή του φίλου μου, Φαήλου Κρανιδιώτη από τη ΝΔ, μετά από την γνωστή πλέον σε όλους μας ανάρτησή του. Το γεγονός αυτό προξένησε σωρεία σχολίων στο διαδίκτυο, με εκατέρωθεν βολές και δυστυχώς έδωσε την εικόνα, μίας μικρής έστω κρίσεως σε μας, την ώρα που η Κυβέρνηση σπαρασσόταν και τελικά εξευτελιζόταν ο κ. Καμμένος και το κατά Μουζάλα, τελεσίγραφό του. Έπρεπε να διαγραφεί τελικά ή όχι; Στο ερώτημα έσπευσε να δώσει απάντηση ο ίδιος ο Φαήλος δίνοντας την εξήγηση, εύκολη για το ίδιο, ότι η διαγραφή του είναι άλλη μία παραχώρηση της “Ψοφοδεξιάς” στην Αριστερά, η οποία μάλιστα μπορεί να διασώζει πάντα τους δικούς της, ό,τι και να λένε, ό,τι και να κάνουν, ενώ η ΝΔ δεν το κάνει ποτέ αυτό. Το αποκορύφωμα των σχολίων που διάβασα ήταν ένα, επιτυχημένο ομολογουμένως τουιτ, που έγραφε προς εμένα: “τί γίνεται ρε Άδωνι; όταν μιλάει ο Φίλης κατά της Γενοκτονίας των Ποντίων, τρώει ξύλο ο Κουμουτσάκος και όταν ξεφεύγει το Μακεδονία στον Μουζάλα διαγράφεται ο Φαήλος; Μήπως κάνουμε κάτι λάθος;”... Λοιπόν μετά από αυτά θεώρησα σκόπιμο και καθαρό εκ μέρους μου να έρθω να καταθέσω εδώ την γνώμη μου για το θέμα, εδώ διότι είναι χώρος στον οποίο συχνά αρθρογραφεί ο Φαήλος, άρα θα το διαβάσει και θα μπορέσει αν θέλει να απαντήσει και διότι ο χώρος αυτός στις πρόσφατές μας εκλογές, μου προσέφερε δημόσια στήριξη και άρα στους αναγνώστες του οφείλω να δίνω εξηγήσεις για τις θέσεις και τις αποφάσεις μου.

Πρώτον χωρίς περιστροφές πιστεύω ότι η διαγραφή του Φαήλου μετά την σχετική του ανάρτηση, για τις εκτελέσεις, τα δεμένα με σύρματα χέρια κλπ ήταν αναπόφευκτη και επιβεβλημένη. Δεν ρωτήθηκα πριν συμβεί, την έμαθα εκ των υστέρων, αλλά εάν είχα ερωτηθεί θα είχα πει αυτό. Δεν θεωρώ ότι η διαγραφή κάποιου πού είτε σκοπίμως είτε εξ ́αμελείας καταπατά δημοσίως τις βασικές αρχές της Αστικής Παρατάξεως μπορεί να είναι καν θέμα συζητήσεως. Εμείς δεν είμαστε Σύριζα και δεν είμαστε σαν και αυτούς. Το επιχείρημα, του “δείτε πώς διασώζουν τους δικούς τους όταν μιλούν για Γερμανοτσολιάδες κλπ” δεν με βρίσκει σύμφωνο. Θα ήταν σαν την εποχή του Εμφυλίου Πολέμου να λέγαμε εμείς ότι θα έπρεπε να φερόμαστε στους αντάρτες, με τον ίδιο τρόπο που εκείνοι φέρονταν σε εμάς. Ξέρετε όμως γιατί στην παγκόσμια βιβλιογραφία ο ελληνικός εμφύλιος του 1946-49 αναφέρεται ως “Rebel War” δηλ Συμμοριτοπόλεμος; Διότι από την μία ήμασταν εμείς, οι Δεξιοί και οι Κεντρώοι, οι Αστοί, που τηρούσαμε όσο γινόταν σε τέτοιες άγριες εποχές, τους Αστικούς Νόμους και από την άλλη ήταν άναρχες ομάδες, που τους αντιπάλους τους τους εξόντωναν χωρίς κανέναν φραγμό. Ξέρετε πόσοι κατηγορούσαν το τότε καθεστώς για ήπια συμπεριφορά; όμως εμείς πάντα τηρούσαμε τα όρια και τους νόμους. Κατά βάσιν αυτό είναι που μας ξεχωρίζει από αυτούς.

Εμείς θέλουμε η Ελλάδα να γίνει ένα Σύγχρονο Ευρωπαϊκό επιτυχημένο Κράτος και σε ένα τέτοιο Κράτος, υπάρχουν όρια στο πώς χειρίζεσαι τον αντίπαλό σου, αυτοί θέλουν πάντα το χάος και την αναρχία. Άρα η σύγκριση της συμπεριφοράς του Σύριζα προς τα στελέχη του, που κάνουν ακρότητες και χυδαιότητες, με εμάς είναι ατυχής. Έχουμε διαφορετικό αξιακό κώδικα. Αυτοί έστελναν τους οπαδούς τους, να μας πετούν πέτρες κλπ και να μας υβρίζουν για να πάρουν την εξουσία, εμείς δεν θα το κάνουμε ποτέ. Το συγκεκριμένο σχόλιο του Φαήλου, δυστυχώς κατά την γνώμη μου το ξέχασε αυτό, μας έκανε να μοιάζουμε, ε δεν μοιάζουμε.

Δεύτερον το χρονικό σημείο στο οποίο έγινε αυτό το σχόλιο θα μου επιτραπεί να πω, ήταν εξαιρετικά ατυχές. Υιοθετώντας όλη την λογική που λέει ότι πρέπει να φύγουν το δυνατόν συντομότερα διότι βλάπτουν σοβαρά την Ελλάδα, ρωτώ, με αυτή του την κίνηση ο Φαήλος βοήθησε τη ΝΔ να τους ρίξει ή προσέφερε ξαφνική και ανέλπιστη βοήθεια σε αυτούς σε μία κρίσιμη στιγμή τους; Μα προφανώς το δεύτερο και αν δεν είχε ενεργήσει πάραυτα ο Κυριάκος, τότε θα χάναμε το τακτικό μας πλεονέκτημα καθώς τα Αριστερόστροφα ΜΜΕ δεν θα έχαναν την ευκαιρία να ρωτούν τον κάθε εκπρόσωπό μας αν συμφωνεί ή όχι με το εκτελεστικό απόσπασμα, το σύρμα στα χέρια κλπ δίνοντας τεράστια ανάσα στους εκπροσώπους του Σύριζα και κυρίως την εικόνα ότι είναι τα θύματα μίας βαρβαρότητος εκ μέρους της ΝΔ...οι θύτες θα γίνονταν θύματα...(και τον ρόλο του θύματος τον παίζουν πολύ καλά μια και τον υποδύονται πολλά χρόνια με επιτυχία).

Η ΝΔ πράγματι έχει τεράστιο πρόβλημα στο να υπερασπίζεται τα στελέχη της και εγώ προσωπικά αν αισθανθώ ότι κάποιος δικός μας αδικήθηκε και ότι πρέπει να τον υποστηρίξουμε, να μήν έχετε αμφιβολία θα τον υποστηρίξω, αλλά δεν ήταν αυτή η χθεσινή περίπτωση. Και σας το λέω εγώ που πολλές φορές στο παρελθόν έχω υποστηρίξει τον Φαήλο όταν έγραφε ή έλεγε κάτι που εκινούντο έστω στα όρια, απλώς χθες για λόγους που ο ίδιος γνωρίζει, αποφάσισε να τα αγνοήσει εντελώς.

Τέλος θέλω να δώσω και μία απάντηση στο πώς θα νικήσουμε την ιδεολογική ηγεμονία της Αριστεράς και αν αυτό θα γίνει με διαγραφές τέτοιου τύπου. Την Ιδεολογική Κυριαρχία της Αριστεράς θα την νικήσουμε, όταν θα μάθουμε να υπερασπιζόμαστε τις δικές μας Αξίες και Αρχές χωρίς φόβο και πάθος. Προσοχή όμως οι δικές μας αρχές δεν είναι ο ψευτοτσαμπουκάς, η τυφλή οργή, η παράβαση των νόμων, η άρνηση του Ανθρωπισμού κλπ το αντίθετο, οι δικές μας Αρχές είναι η Δημοκρατία, που σιχαίνεται τον Ολοκληρωτισμό και άρα και τον Κομμουνισμό, η Φιλελεύθερη Οικονομία, που αντιμάχεται τον Κρατισμό, η Αξιοκρατία, που πολεμά το κομματικό ρουσφέτι, ο σεβασμός στην Παράδοση και στην Εθνική συγκρότηση, που αναμετράται με τον Διεθνισμό της Αριστεράς κλπ κάθε φορά που με την συμπεριφορά μας είτε απομακρυνόμαστε από αυτές είτε το ακόμη χειρότερο δίνουμε την ευκαιρία στην Αριστερά να θυματοποιείται, τότε χάνουμε αυτή την μάχη. Με την προβολή αξίων, μορφωμένων, ιδεολογικά δυνατών ανθρώπων, που θα μιλούν για τις Αρχές μας με θάρρος, φωναχτά, χωρίς συμπλέγματα, με επιχειρήματα, τότε θα κερδίσουμε αυτήν την ιδεολογική μάχη. Δεν θα γίνει εύκολα, χρειάζεται υπομονή, δεν πρέπει να αφήσουμε την οργή μας να επικρατήσει, διότι τότε θα δίνουμε μονίμως πλεονέκτημα στον αντίπαλο, έτσι θα νικήσουμε και θα πράξουμε για μία ακόμη φορά το ιστορικό μας χρέος, να σώσουμε την πατρίδα μας.

Άδωνις Α. Γεωργιάδης

ΥΓ: 1. Θέλω να ξεκαθαρίσω ότι πέραν των διαφωνιών μας με τον Φαήλο, είναι άνθρωπος που σέβομαι, δεν τα βρήκε έτοιμα, δεν έχει μάθει να μασάει τα λόγια του, είναι γενναίος και έντιμος, όμως δυστυχώς στην φάλαγγα χρειάζεται πειθαρχία και στην αρχαία Ρώμη αν κάποιος στρατιώτης, από γενναιότητα προχωρούσε πρώτος μπροστά μή ακολουθώντας τις εντολές, ακόμη και αν εξ'αιτίας του κερδιζόταν η μάχη, πάλι τον εκτελούσαν! Η πολιτική είναι μία μορφή μάχης και η ένταξη σε ένα κόμμα μία μορφή φάλαγγος, κοινώς όσο γενναίος και να είσαι, όσο δίκιο και αν νομίζεις ότι έχεις, οφείλεις να σέβεσαι και τους κανόνες του συνόλου, αλλιώς μπορεί να κερδίσεις μερικές μάχες αλλά στο τέλος θα χάσεις τον πόλεμο...

2. Ο Κυριάκος κέρδισε πρόσφατα τις εσωκομματικές μας εκλογές, αντιλαμβάνομαι πλήρως την αγωνία πολλών να πάμε πιο γρήγορα, διαβάζω και την αγωνία και τα καλοπροαίρετα σχόλια πολλών από εσάς, όμως θα σας πω ότι τώρα έχουμε την πρώτη μας ευκαιρία να νικήσουμε τον Τσίπρα και να σώσουμε την Ελλάδα και η ΝΔ του Κυριάκου είναι αυτή μας η ευκαρία, ας μήν την υπονομεύσουμε εμείς οι ίδιοι θα είναι κρίμα, έχω ζήσει επί Σαμαρά πώς δυστυχώς τον υπονόμευσαν εκ των έσω και σας θερμοπαρακαλώ μήν κάνουμε το ίδιο λάθος. Ας τον στηρίξουμε και ας ρίξουμε όλοι μαζί αυτή την πραγματικά επικίνδυνη Κυβέρνηση.
Share on Google Plus

About THE FUN BANK

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες!
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!
- Μη κατευθύνετε τα σχόλια στις δικές σας Σελίδες!(Δε σημαίνει πως χρειάζεται να γράφετε ανώνυμα, εκτός αν υπάρχει κάποιος λόγος)
- Ο κάθε αναγνώστης σχολιαστής έχει την απόλυτη ευθύνη για αυτά που γράφει.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...