Κόλαση έχουν κάνει οι μουσουλμάνοι όλο τον κόσμο. Πολλοί οι νεκροί....


«Έρχεται η ώρα της Δικαιοσύνης για όσους κάνουν κακό στους Αμερικανούς» διαμήνυσε ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Μπαράκ Ομπάμα από την αεροπορική βάση Άντριους κατά την τελετή για την άφιξη των σορών του πρεσβευτή Κρις Στίβενς και των τριών διπλωματικών υπαλλήλων που....
σκοτώθηκαν στην επίθεση της Τρίτης στο αμερικανικό προξενείο της Βεγγάζης.

Μάλιστα, λόγω των εκτεταμένων επεισοδίων, ο αμερικάνος πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα ζήτησε την Παρασκευή να επανεξεταστούν όλοι οι κανόνες ασφαλείας σε όλες τις πρεσβείες των ΗΠΑ παγκοσμίως

Την ίδια ώρα χιλιάδες άνθρωποι σε όλο το μουσουλμανικό κόσμο κατέβηκαν στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν για την ταινία "Η αθωότητα των μουσουλμάνων" που όπως υποστηρίζουν προσβάλει τον προφήτη Μωάμεθ και τη θρησκεία τους.

Στην πρωτεύουσα του Σουδάν, Χαρτούμ, εκατοντάδες εξοργισμένοι ισλαμιστές επιτέθηκαν εναντίον της γερμανικής και της βρετανικής πρεσβείας.

Οι διαδηλωτές εισέβαλαν στο κτίριο όπου στεγάζεται η πρεσβεία της Γερμανίας, έσπασαν τζάμια και κατέβασαν τη γερμανική σημαία, υψώνοντας ισλαμική στη θέση της. Λίγη ώρα αργότερα διαδηλωτές εισέβαλαν και στη βρετανική πρεσβεία στην πόλη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τρεις διαδηλωτές σκοτώθηκαν έξω από την αμερικανική πρεσβεία στο Χαρτούμ.

Αυτόπτες μάρτυρες είπαν ότι είδαν διαδηλωτές να πηδούν πάνω από την περίφραξη του κτιρίου ενώ ακούγονταν πυρά. Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο φρουροί της πρεσβείας που είχαν πάρει θέσεις στη στέγη, πυροβόλησαν προειδοποιητικά εναντίον των συγκεντρωμένων για να τους απωθήσουν.

Στα προάστια της Τύνιδας, Τυνήσιοι διαδηλωτές κατάφεραν να εισβάλουν στην αμερικανική πρεσβεία, πηδώντας πάνω από τον τοίχο της περίφραξης, ενώ έσπασαν τα παράθυρα του κτιρίου και έβαλαν φωτιά σε δέντρα. Αυτόπτες μάρτυρες είπαν ότι πυκνός μαύρος καπνός υψώνεται από την πρεσβεία και φαίνεται ότι υπάρχει πυρκαγιά στο εσωτερικό του κτιρίου.

Οι διαδηλωτές έβαλαν φωτιά και σε ένα αμερικανικό σχολείο στην Τύνιδα, το οποίο ευτυχώς ήταν κλειστό σήμερα.

Σύμφωνα με το κρατικό κανάλι της Τυνησίας μάλιστα, τουλάχιστον τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν κατά την επίθεση διαδηλωτών στην πρεσβεία των ΗΠΑ, ενώ τουλάχιστον 28 τραυματίστηκαν.

Στο Κάιρο ένας άνθρωπος σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομίας έξω από την πρεσβεία των ΗΠΑ.

Την ίδια ώρα στο Λίβανο, ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και 25 τραυματίστηκαν το απόγευμα της Παρασκευής κατά τη διάρκεια συγκρούσεων διαδηλωτών με την αστυνομία.

Όλα ξεκίνησαν όταν μια ομάδα ισλαμιστών έβαλε φωτιά σε εστιατόριο της αμερικανικής αλυσίδας KFC, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την αμερικανική ταινία που προβάλει τον Μωάμεθ.

Το εξαγριωμένο πλήθος φώναζε αντιαμερικανικά συνθήματα και συνθήματα κατά της επίσκεψης του Πάπα, ο οποίος βρίσκεται στη Βηρυτό.

Στο Λονδίνο 150 διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν μετά την μουσουλμανική προσευχή της Παρασκευής μπροστά από την αμερικανική πρεσβεία και έκαψαν ισραηλινές και αμερικανικές σημαίες για να διαμαρτυρηθούν για την αμφιλεγόμενη ταινία .

Οι διαδηλωτές, πολλοί από τους οποίους υποστηρικτές απαγορευμένων ισλαμικών ομάδων στη Βρετανία, συγκεντρώθηκαν χωρίς βία μπροστά στο κεντρικό τέμενος του Λονδίνου στο Ρίτζεντς Πάρκ, πριν μεταβούν στην αμερικανική πρεσβεία που βρίσκεται δυτικά του πάρκου. Κρατούσαν μάλιστα πανό που έγραφαν: "Το Ισλάμ θα καταστρέψει το ψεύδος" ή "δημοκρατία και η ελευθερία στο μονοπάτι του θανάτου: το Ισλάμ έρχεται". Μεγάλη αστυνομική δύναμη αναπτύχθηκε έξω από την πρεσβεία με τουλάχιστον έξι αυτοκίνητα της αστυνομίας και έναν διπλό κλοιό ασφαλείας.

Στη Νιγηρία ο στρατός πυροβόλησε σήμερα στο αέρα για να διαλύσει μια ομάδα ανθρώπων που ετοιμάζονταν να διαδηλώσουν κατά της αντιισλαμικής ταινίας κοντά σε τέμενος της πόλης Τζος.  Οι στρατιωτικοί «αναγκάστηκαν να ρίξουν πυρά στον αέρα, αλλά δεν υπήρξαν τραυματίες», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο λοχαγός Σαλίχου Μουστάφα προσθέτοντας οι διαδηλωτές έφταναν τις μερικές εκατοντάδες και κρατούσαν «πανό τα οποία κατήγγειλαν τις ΗΠΑ». 

Στο αμερικανικό προξενείο της πόλης Τσενάι στη νοτιοανατολική Ινδία, επιχείρησαν να μπουν εκατοντάδες μουσουλμάνοι διαδηλωτές, όπως ανακοίνωσε η τοπική αστυνομία.

Σύμφωνα με ανώτατο αξιωματικό, οι διαδηλωτές έριξαν πέτρες και έσπασαν τα παράθυρα του προξενείου, ενώ προσπάθησαν να καταστρέψουν τις κάμερες του κλειστού κυκλώματος παρακολούθησης και να αναρριχηθούν στον τοίχο της περίφραξης.

Στη συνέχεια διαλύθηκαν από τους αστυνομικούς, οι οποίοι και προχώρησαν στη σύλληψη 86 ατόμων. Τα επεισόδια ξεκίνησαν μετά από μια συγκέντρωση στην οποία οι μουσουλμάνοι κατήγγειλαν την αντιισλαμική ταινία που έχει προκαλέσει την οργή χιλιάδων ανθρώπων σε όλο τον αραβικό και μουσουλμανικό κόσμο.
  
Στο Πακιστάν το ισλαμικό κόμμα Τζαμάατ ε-Ισλάμι και η ριζοσπαστική οργάνωση Τζαμάατ-ουντ-Ντάουα οργάνωσαν διαδηλώσεις στις μεγαλύτερες πόλεις της χώρας. 

Στην πρωτεύουσα Ισλαμαμπάντ περίπου 400 άνθρωποι είχαν συγκεντρωθεί έξω από το Κόκκινο Τζαμί. «Είμαστε όλοι ενωμένοι. Οι ΗΠΑ πρέπει να σταματήσουν αυτά τα κακόβουλα εγκλήματα», είπε στους συγκεντρωμένους ο βουλευτής της αντιπολίτευσης Τάρεκ Φαζάλ Σαούντρι. Οι διαδηλωτές είχαν υψώσει ένα πανό στο οποίο έγραφαν ότι ζητούν την απέλαση του Αμερικανού πρεσβευτή από το Ισλαμαμπάντ.

Στο Καράτσι, εκατοντάδες άνθρωποι φώναζαν συνθήματα κατά του σκηνοθέτη της ταινίας και κατά των ΗΠΑ. «Ο τζιχάντ (ιερός πόλεμος) είναι ο μοναδικός τρόπος για να σωθούν οι ΗΠΑ από το καρκίνωμα», φώναζαν μεταξύ άλλων ενώ μια ειρηνική διαδήλωση πραγματοποιήθηκε και στη Λαχόρη.

Μεγάλες διαδηλώσεις οργανώθηκαν επίσης στη Λωρίδα της Γάζα και την Ανατολική Ιερουσαλήμ. Στην πρώτη, επικεφαλής των διαδηλωτών τέθηκε ο πρωθυπουργός της Χαμάς Ισμαήλ Χανίγιε ο οποίος κάλεσε και πάλι την αμερικανική κυβέρνηση "να ζητήσει συγγνώμη από τους Άραβες και τους μουσουλμάνους για την προσβλητική ταινία και να οδηγήσει τους εγκληματίες στη δικαιοσύνη" ενώ υποσχέθηκε ότι θα συνεχιστούν οι διαδηλώσεις και οι ειρηνικές διαμαρτυρίες.

Στο Αμάν της Ιορδανίας περίπου 100 ισλαμιστές διαδηλωτές που είχαν συγκεντρωθεί έξω από την αμερικανική πρεσβεία φώναζαν συνθήματα εναντίον του προέδρου Ομπάμα και ζητούσαν από την κυβέρνηση να απελάσει τον Αμερικανό πρεσβευτή. Ορισμένοι κρατούσαν σημαίες που συνδέονται με την Αλ Κάιντα και φώναζαν ρυθμικά: «Άκου Ομπάμα, είμαστε όλοι μας Οσάμα».





protothema.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια