Τέσσερις γυναίκες τα πρώτα βιολιά της συμμορίας στη Λάρισα

Τέσσερις αρχηγίνες σκορπούσαν τον τρόμο στη συμμορία
«Αρωμα γυναίκας» και μάλιστα στα υψηλά κλιμάκια της θεσσαλικής μαφίας περιλάμβαναν οι τρεις εγκληματικές οργανώσεις. Τέσσερις γυναίκες κατείχαν αρχηγικές θέσεις και έδιναν εντολές στα εκτελεστικά μέλη των συμμοριών τους. Οι αρχηγίνες με τις γόβες-στιλέτο προκαλούσαν....
τον ίδιο σεβασμό και φόβο στα απλά μέλη των συμμοριών όσο και οι άντρες αρχηγοί.
Πάντως οι αρχές διερευνούν και τον ρόλο τους στο ξέπλυμα του μαύρου χρήματος που έφερναν στα τρία κυκλώματα οι παράνομες δραστηριότητές τους.
Μεταξύ αυτών που κατηγορούνται για συμμετοχή στη μεγάλη υπόθεση που συγκλονίζει τη Θεσσαλία είναι από τη Λάρισα τέσσερις γνωστοί και αρκετοί μικρότερης εμβέλειας επιχειρηματίες.

Μαζί τους συνελήφθη και ένας δημοσιογράφος τοπικής εφημερίδας, που η εμπλοκή του φέρεται να περιορίζεται στην προμήθεια κοκαΐνης για προσωπική χρήση. Από τα Τρίκαλα έχουν συλληφθεί μια γυναίκα, γνωστή επιχειρηματίας, με τον σύζυγό της και άλλους τρεις άντρες. Τέλος, από τον Βόλο, μεταξύ των συλληφθέντων είναι και τέσσερις γνωστοί επιχειρηματίες.

Ολοι ζήτησαν και πήραν προθεσμία για να απολογηθούν στην ανακρίτρια τη Δευτέρα και την Τρίτη. Από την πρώτη στιγμή «πάγωσαν» οι τραπεζικοί λογαριασμοί τους, όπως και όλων των εμπλεκομένων, και το ΣΔΟΕ σε συνεργασία με την αρμόδια αρχή για το ξέπλυμα χρήματος ξεκίνησε ελέγχους για να εξακριβωθεί πόσα χρήματα εισέρρεαν από παράνομες δραστηριότητες σε αυτούς. Ανάμεσα στους συλληφθέντες υπήρχαν και χρήστες ναρκωτικών που είχαν άμεση ανάγκη από ιατρική βοήθεια, με αποτέλεσμα, μόλις ολοκληρώθηκε η προανάκριση, να επιστρατευτούν ασθενοφόρα για τη μεταφορά τους στο νοσοκομείο Λάρισας.
Τα εργαστήρια βαλλιστικής της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών της ΕΛ.ΑΣ. έχουν πέσει με τα μούτρα στην εξέταση των δύο πιστολιών με σιγαστήρες που βρέθηκανν στα χέρια των συλληφθέντων και εξετάζουν αν χρησιμοποιήθηκαν σε εγκληματικές ενέργειες, από τις πολλές που παραμένουν ανεξιχνίαστες στην ευρύτερη περιοχή δράσης των τριών εγκληματικών οργανώσεων. Ομως ζητούμενο για τους αστυνομικούς, οι οποίοι συνεχίζουν τις έρευνες, είναι να ανακαλύψουν τα «μονοπάτια» που ακολουθούσε η διακίνηση και εμπορία όπλων που είναι σίγουροι ότι έκαναν οι μαφιόζοι, προσθέτοντας έτσι υπέρογκα ποσά στους λογαριασμούς τους.
Οι επικεφαλής της αστυνομικής επιχείρησης δεν σταματούν τις έρευνες στους χώρους όπου κινούνταν τα μέλη των τριών οργανώσεων. Είναι πεπεισμένοι ότι οι μαφιόζοι διαθέτουν κρησφύγετα που δεν έχουν αποκαλυφθεί ακόμη και πιθανότατα μέσα σε αυτά υπάρχουν μεγάλες ποσότητες όπλων και ναρκωτικών κάθε είδους. Στις καταγραφείσες συνομιλίες ακούγονται καθαρά συζητήσεις για πώληση οπλισμού και διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων κοκαΐνης, ηρωίνης και κάνναβης, που όμως δεν έχουν εντοπιστεί ώς τώρα.
Ενας άλλος τομέας της έρευνας αφορά την κατασκευή πλαστών εγγράφων -κυρίως ιατρικών πιστοποιητικών και βεβαιώσεων δήθεν του ΟΚΑΝΑ- που κατάρτιζαν τα μέλη των οργανώσεων για να τυγχάνουν ευνοϊκής μεταχείρισης στα δικαστήρια ή αν συλλαμβάνονταν, ακόμη και μέσα στις φυλακές! Ως αυτή την ώρα κανείς δεν ξέρει πόσα τέτοια πλαστά πιστοποιητικά έχουν δοθεί και το γεγονός αυτό θα οδηγήσει στην επανεξέταση όλων των παρόμοιων εγγράφων που έχουν χρησιμοποιηθεί τουλάχιστον τους τελευταίους δώδεκα μήνες!
Οι τρεις ομάδες που βαρύνονται με τον... μισό ποινικό κώδικα
Απίστευτες λεπτομέρειες για τη συμμετοχή σεσημασμένων και μη κακοποιών αλλά και ατόμων υπεράνω πάσης υποψίας σε ένα «τρίγωνο» εγκληματικών οργανώσεων που δρούσαν παράλληλα για μεγάλο χρονικό διάστημα, έρχονται στο φως μετά την εξάρθρωσή τους από τις αστυνομικές αρχές της Θεσσαλίας. Εκτός από τα συμβόλαια θανάτου η δράση των 217 μαφιόζων περιλάμβανε διακίνηση σκληρών και μαλακών ναρκωτικών, μαστροπείες, πορνεία, πλαστογραφίες και ξέπλυμα βρόμικου χρήματος!
Η έφοδος των περισσότερων από εκατό (!) αστυνομικών έγινε ταυτόχρονα σε τριάντα τέσσερα σπίτια στη Λάρισα, τον Βόλο, τα Τρίκαλα, την Καρδίτσα και την Αθήνα, με την παρουσία οκτώ εισαγγελικών λειτουργών. Από τους 217 Ελληνες και αλλοδαπούς που περιλαμβάνονται στη δικογραφία που σχηματίζεται και θα παραδοθεί σήμερα στην Εισαγγελία Λάρισας, οι σαράντα οκτώ έχουν συλληφθεί. Μεταξύ αυτών, δύο από τις γυναίκες-μέλη των κυκλωμάτων.
Χρειάστηκαν μήνες ερευνών, το βάρος των οποίων σήκωσε το προσωπικό της Δίωξης Ναρκωτικών Λάρισας, συνεπικουρούμενο από κλιμάκιο της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας από την Αθήνα, για να γίνει η πλήρης χαρτογράφηση των τριών κυκλωμάτων του οργανωμένου εγκλήματος, να στοχοποιηθούν τα μέλη τους και να ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση για το «ξεδόντιασμά» τους. Ακόμη μία φορά, ο «σούπερ κοριός» της ΕΥΠ αποδείχθηκε πολύτιμο εργαλείο, καθώς όλο αυτό το διάστημα κατέγραφε τις τηλεφωνικές επικοινωνίες μεταξύ των μελών αποκαλύπτοντας τον τρόπο δράσης τους (modus operandi), τις κινήσεις τους, συναντήσεις με τους επικεφαλής τους και τον ρόλο που έπαιζε ο καθένας.

Το αίτημα στις δικαστικές αρχές για την άρση απορρήτου επικοινωνιών των υπόπτων είχε υποβληθεί στα τέλη Μαρτίου στις δικαστικές αρχές. Το βούλευμα εκδόθηκε στις αρχές Απριλίου και αμέσως άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για τις τρεις συμμορίες. Ο αστυνομικός διευθυντής Λάρισας Συμεών Οφείδης, μαζί με τον προϊστάμενο της Δίωξης Ναρκωτικών Λάρισας Χρήστο Καλούσιο ανέλαβε τον συντονισμό της επιχείρησης. Για την εξέλιξη των ερευνών ενημερωνόταν διαρκώς ο αστυνομικός διευθυντής Θεσσαλίας, 
ταξίαρχος Βασίλης Χαλάτσης.
Μέσα σε τρεισήμισι μήνες οι άντρες της ΕΛ.ΑΣ. σχημάτισαν πλήρη σχεδιαγράμματα με τη δομή της κάθε ομάδας: 
Η συνέχεια  ΕΔΩ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια