Ο #Μεγάλος Περίπατος που έγινε... #Μεγάλος Περίγελος.

Είπα λοιπόν να κατέβω στο κέντρο της Αθήνας, να δω επιτέλους τον "μεγάλο περίπατο" και να περπατήσω στην Πανεπιστημίου, ανάμεσα σε πεζούς και ποδηλάτες που όπως είπε και ο Δήμαρχος θα συνυπάρχουν αρμονικά.


Περπάτησα από το Σύνταγμα προς Ομόνοια και η φασαρία από την μεγάλη κίνηση και τα κορναρίσματα των αυτοκινήτων ήταν τραγική. Το καυσαέριο σε πνίγει σε κάθε βήμα και τα "μπινελίκια" των ταλαίπωρων οδηγών, που είναι αποκλεισμένοι στον δρόμο, δείχνει ότι τελικά δεν υπήρχε κανένα σχέδιο για το έργο αυτό. 

Περίμενα να δω και τα ποδήλατα, που λέει ο Δήμαρχος πως θα κάνουν μεγάλη βόλτα στην Αθήνα, αλλά ήταν άφαντα.
Όμως Δήμαρχε έχω μια απορία, ας υποθέσουμε ότι κάποιος μένει στα Πατήσια και θέλει να κατέβει στην Αθήνα με το ποδήλατο του. Θα πρέπει να διασχίσει όλη την Πατησίων, έναν δρόμο "καρμανιόλα" με δυο λωρίδες σχεδόν κατεστραμμένες, αφού εδώ και χρόνια δεν έχουν φτιαχτεί, από τις λακκούβες και τα σαμαράκια. 

Αν λοιπόν επιζήσει από την Πατησίων, (χλωμό το κόβω), φτάνοντας στο κέντρο  θα πρέπει να ¨ανέβει" την Σταδίου για να συναντήσει τον "μεγάλο περίπατο", αν δεν έχει συναντήσει μέχρι τότε τον Δημιουργό του.

Θα ήθελα κάποια στιγμή να μας πει ο κ. Μπακογιάννης από ποιους δρόμους θα έρχεται ο ποδηλάτης στο κέντρο της Αθήνας για να απολαύσει τον μεγάλο περίπατο; Αλήθεια κ. Δήμαρχε πόσες πιθανότητες δίνεται σε κάποιον να διασχίσει την Κηφισίας, την Βασιλίσσης Σοφίας, την Πατησίων, την Συγγρού, την Αχαρνών, με το ποδήλατο του χωρίς να του λείπει κάποιο χέρι η πόδι ή τέλος η ίδια του η Ζωή.
Μάλλον Δήμαρχε ποιο λογικό θα ήταν να φτιάξετε ποδηλατόδρομους, στους δρόμους που θα φτάνουν στο κέντρο της Αθήνας  και μετά ας φτιάχνατε και τον μεγάλο περίπατο που τόσο πολύ τον θέλατε.

Κάτι τελευταίο, Κάποιος οδηγός λεωφορείου έκανε στάση στην Πανεπιστημίου, αλλά δεν σταμάτησε ακριβώς στην στάση και ο κόσμος που κατέβαινε από το λεωφορείο, έπεφτε επάνω στις ζαρντινιέρες που διακοσμούν τον δρόμο.
Άραγε ποιος ανεγκέφαλος τις έβαλε εκεί; Πρέπει οι ζαρντινιέρες να μπουν λίγο μέσα, για να μην χτυπήσει κάποιος άνθρωπος.


Οι εργασίες που ξεκίνησαν στην πλατεία Συντάγματος το βράδυ του Σαββάτου και ολοκληρώθηκαν το πρωί της Δευτέρας 29/6 προκάλεσαν νέες αντιδράσεις από τους Αθηναίους - ενδεικτικό είναι το «πάρτι» που στήθηκε υπό το hashtag #μεγαλος_περιγελος στο twitter. Οι αντιδράσεις δεν περιορίζονται μόνο στην τεράστια ταλαιπωρία των οδηγών Ι.Χ. και δικύκλων αλλά έχουν να κάνουν με την τελική διαμόρφωση των χώρων καθώς και το κόστος υλοποίησης των έργων.

Η έντονη κριτική μεταφέρθηκε και στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, το βράδυ της Δευτέρας, όπου ο δήμαρχος Αθηναίων ισχυρίστηκε ότι πιστεύει στο τρίπτυχο «διάλογος, συναίνεση και συνεργασία», χωρίς όμως να αποφύγει τις σφοδρές επικρίσεις της αντιπολίτευσης για έλλειψη διαλόγου.

«Πάρτι» στο Twitter
Με το πρώτο φως της Δευτέρας, ο Μεγάλος Περίπατος μεταφέρθηκε και στο Σύνταγμα όπου αποκαλύφθηκαν τα νέα παγκάκια για τους πολίτες.

Και πάλι, η πλειοψηφία δεν ενθουσιάστηκε με το σχέδιό τους, καθώς – όπως υπογράμμισαν – το μεταλλικό υλικό από το οποίο είναι φτιαγμένα τα παγκάκια αυτά δεν είναι το ιδανικό για τις συνθήκες… Σαχάρας που επικρατούν στο κέντρο της Αθήνας το καλοκαίρι. Άλλοι σχολίασαν ότι τα παγκάκια αυτά δεν είναι ιδιαίτερα πρακτικά, καθώς ο πολίτης δεν έχει κάπου να ακουμπήσει την πλάτη του.


Αυτό όμως που ξεσήκωσε κυριολεκτικά το Twitter ήταν το design των μεταλλικών καθισμάτων. Ως άλλοι αρχιτέκτονες και innovators, οι χρήστες του Διαδικτύου πρότειναν τα δικά τους σχέδια και το αποτέλεσμα ήταν… για γέλια και για κλάματα.

Δείτε μερικές από τις εναλλακτικές προτάσεις:

Αυτό είναι το παγκάκι που στοίχισε 5800€
#μεγαλος_περιγελος




Athens International Space Port 
#μεγαλος_περιγελος



Δεν θα μας χάλαγε...😜
#μεγάλος_περίγελος
 #μεγαλο_φαγοποτι 
#μεγαλος_περιπατος 
#Μπακογιάννης



Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

  1. ΓΙΑ ΓΕΛΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΛΑΜΑΤΑ ΔΗΜΑΡΧΕ. ΑΝΤΕ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΣΕ ΚΑΝΕΙ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ Η ΝΤΟΡΙΤΣΑ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΑΥΓΟΥΛΟΜΑΤΗ ΘΑ ΕΧΕΙΣ ΜΑΘΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες!
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!
- Μη κατευθύνετε τα σχόλια στις δικές σας Σελίδες!(Δε σημαίνει πως χρειάζεται να γράφετε ανώνυμα, εκτός αν υπάρχει κάποιος λόγος)
- Ο κάθε αναγνώστης σχολιαστής έχει την απόλυτη ευθύνη για αυτά που γράφει.