Τούρκος ΥΠ.ΕΞ: Τα Ίμια είναι τούρκικο έδαφος!

Η άποψη του υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας κατατέθηκε γραπτώς σε απάντηση ερώτησης Τούρκου βουλευτή για το καθεστώς νησιών του Αιγαίου - Θέσεις σαν αυτή υπονομεύουν την ασφάλεια στο Αιγαίο, απαντά η Αθήνα....

Να θυμηθούμε όμως τι έχει περάσει στον κόσμο από την εκάστοτε ηγεσία. "Τα Ίμια είναι Ελληνικά".
Δυστυχώς η αλήθεια είναι ότι τα Ιμια πλέον είναι Γκρίζα ζώνη που δεν μπορεί κανείς να πάει εκεί.
Ούτε Έλληνας ούτε τούρκος. 

Και η μικρή Ίμια αλλά και η Μεγάλη παρακολουθούνται στενά και από την Ελληνική ακτοφυλακή αλλά και από την τουρκική ώστε κανείς να μην πατήσει το πόδι του σε αυτά τα ξερονήσια.

Φυσικά όλο αυτό είναι επακόλουθο της προδοτικής πολιτικής Σημίτη - Πάγκαλου, τότε που ευχαριστούσε από το βήμα της βουλής, ο αρχιερέας της διαπλοκής, τους Αμερικανούς.... Τότε που οι δυο τους ξεφτίλισαν τις ένοπλες δυνάμεις, τότε που οι δυο τους έδωσαν εντολή στην ομάδα που ήταν επάνω στα ίμια να κατεβάσει την Ελληνική σημαία και να αποχωρήσει από το νησί. 
Αυτοί οι ¨κύριοι¨ που θα έπρεπε να βρίσκονται σε κάποιο σωφρονιστικό κατάστημα εκτίωντας ποινή για εσχάτη προδοσία, δυστυχώς κυκλοφορούν ελεύθεροι ανάμεσα μας και έχουν το θράσος να μιλούν για αυτή την περίοδο, λέγοντας πως χάρη στις δικές τους προσπάθειες δεν βρεθήκαμε σε πόλεμο με τους τούρκους, ¨ξεχνώντας¨ όμως να πουν ότι χάσανε Ελληνικό έδαφος.

Έκτοτε όποιος προσπάθησε να πάει στα Ίμια δεν κατάφερε ποτέ να πλησιάσει αφού τον σταματούν είτε το λιμενικό είτε κάποια τούρκικη ακταιωρός.

Τα Ιμια είναι τουρκικό έδαφος, δήλωσε την Τετάρτη ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, απαντώντας γραπτώς σε ερώτηση που κατέθεσε άλλος Τούρκος βουλευτής σχετικά με το καθεστώς νησιών, νησίδων και βραχονησίδων στο Αιγαίο. 

Η προκλητική δήλωση του υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας έρχεται ως συνέχεια στους ανυπόστατους ισχυρισμούς του αρχηγού της κεμαλικής αντιπολίτευσης του CHP Κιλιτσντάρογλου ότι δήθεν η Ελλάδα έχει... καταλάβει 18 νησιά του Αιγαίου.

Το ανησυχητικό με την δήλωση του Μεβλούτ Τσαβούσογλου πως τα Ίμια (σαν Καρντάκ τα αναφέρει ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών) είναι δήθεν τουρκικό έδαφος είναι ότι η θέση αυτή καταγράφεται γραπτώς -δεν είναι δηλαδή απλώς μια λεκτική... υπερβολή- σε απάντηση ερώτησης Τούρκου βουλευτή του κεμαλικού CHP.

Είκοσι χρόνια μετά την κρίση στα Ίμια το 1996 που η Ελλάδα και η Τουρκία σχεδόν βρέθηκαν σε εμπόλεμη κατάσταση, ο κ. Τσαβούσογλου υπογραμμίζει: «Δεν υπάρχει αλλαγή στην πολιτική μας όσον αφορά τα Ιμια. Τα Ιμια είναι τουρκικό έδαφος. Οσο κυβερνάει το AKP δεν έχει υπάρξει αλλαγή στο νομικό και de facto status των νησιών του Αιγαίου».

Ελληνικό ΥΠΕΞ: Οι δηλώσεις Τσαβούσογλου υπονομεύουν την ασφάλεια

Το www.protothema.gr συνομίλησε με ανώτατες διπλωματικές πηγές του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών, ρωτώντας πώς σχολιάζουν την έκρηξη της τουρκικής προκλητικότητας όπως καταγράφεται και με την τοποθέτηση Τσαβούσογλου ότι τα Ίμια είναι τουρκικό έδαφος.

Η κυριαρχία της Ελλάδας επί των νησιών, νησίδων και βραχονησίδων του Αιγαίου είναι αδιαμφισβήτητη, τονίζουν ανώτατες διπλωματικές πηγές. «Η θέση της Ελλάδας ως προς το νομικό καθεστώς του Αιγαίου είναι απολύτως σαφής και ξεκάθαρη» προσθέτουν οι ίδιοι διπλωματικοί παράγοντες και προειδοποιούν ότι οι δηλώσεις του Μεβλούτ Τσαβούσογλου υπονομεύουν την ασφάλεια στο Αιγαίο.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια