Έπιασαν εκδότη εφημερίδας και ιδιοκτήτη site για εκβιασμό....

Όπως αναφέρει η zougla.gr πρόκειται για τον Τ. Μαυρίκο, εκδότη της εφημερίδας «Ακρόπολη» και
δύο δημοσιογράφους της εφημερίδας και συγκεκριμένα τους Π. Μ. και Χ. Φ.


Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη αστυνομική επιχείρηση σε όλη την Αττική
Οι συλληφθέντες κατηγορούνται πως συμμετείχαν σε τεράστιο κύκλωμα εκβιαστών
Ο εκδότης και ο ιδιοκτήτης μέσων ενημέρωσης είναι 42 χρονών
Μαζί με τον εκδότη συνελήφθησαν δύο δημοσιογράφοι 30 και 50 ετών

Σαν βόμβα έπεσε η είδηση πως βρίσκεται σε εξέλιξη τεράστια επιχείρηση της αστυνομίας για την εξάρθρωση ενός μεγάλου κυκλώματος εκβιαστών, οι οποίοι είχαν βάλει στο στόχαστρό τους στελέχη δημόσιων οργανισμών, αλλά και μεγαλοστελέχη τραπεζών.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, οι αστυνομικοί συνέλαβαν έναν 42χρονο άντρα, εκδότη εφημερίδας και ιδιοκτήτη κι άλλων μέσων ενημέρωσης. Μαζί με τον πασίγνωστο εκδότη, συνελήφθησαν και δύο δημοσιογράφοι ένας 30χρονος και ένας 50χρονος, οι οποίοι συνεργάζονταν με τον εκδότη.

Οι τρεις συλληφθέντες κατηγορούνται ότι εκβίαζαν δημόσιους οργανισμούς και επιχειρήσεις καθώς και τράπεζες. Συγκεκριμένα, οι τρεις πλησίαζαν στελέχη δημόσιων οργανισμών και τραπεζών και τους απειλούσαν πως είτε θα τους δώσουν κρατική διαφήμιση είτε μέσω των μέσων ενημέρωσης που είχαν θα τους δυσφημούσαν.

Τους απειλούσαν πως εκτός από την εφημερίδα, θα τους δυσφημούσαν και σε site που είχε ο εκδότης με ειδησεογραφία για τα νότια προάστια.

 Η έρευνα ξεκίνησε μετά από καταγγελία στελέχους δημόσιας επιχείρησης το οποίο εκβίαζαν για να τους δώσει διαφήμιση λέγοντας πως όχι μόνο θα δυσφημήσουν την ίδια και τη δημόσια επιχείρηση, αλλά άφηναν να αιωρούνται απειλές κατά της οικογένειάς της και του παιδιού της.

___________________________________

Στη σύλληψη του Τ. Μαυρίκου, εκδότη της εφημερίδας «Ακρόπολη» προχώρησαν σήμερα οι άντρες του τμήματος εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής, καθώς ο επιχειρηματίας φέρεται να εμπλέκεται σε υποθέσεις εκβιασμών σε βάρος δημοσίων επιχειρήσεων και πιστωτικών ιδρυμάτων.

Παράλληλα, οι άντρες της ΕΛ.ΑΣ. συνέλαβαν ακόμη δύο δημοσιογράφους της εφημερίδας και συγκεκριμένα τους Π. Μ. και Χ. Φ.

Aυτή την ώρα βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση της Ασφάλειας Αττικής για την εξάρθρωση εγκληματικής ομάδας.
zougla

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια