Δεν κατάφερε η Πόλα Ρούπα να πάρει τον Μαζιώτη από τον Κορυδαλλό με ελικόπτερο....

Η Αντιτρομοκρατική και η Ασφάλεια αποκάλυψαν το σχέδιο για την απόδραση του γνωστού τρομοκράτη Νίκου Μαζιώτη από τις φυλακές του Κορυδαλλού, μία απόδραση που είχε σχεδιαστεί με ελικόπτερο όπως και εκείνη του κακοποιού Παλαιοκώστα.


Σύμφωνα με πληροφορίες από την Αντιτρομοκρατική εξετάζεται το ενδεχόμενο ακόμα και εμπλοκής του Παλαιοκώστα στην απόπειρα απόδρασης του Μαζιώτη, καθώς στο παρελθόν έχει διαπιστωθεί πως οι δύο άντρες είχαν επαφές και πολλοί δεν απέκλειαν ο Παλαιοκώστας να προστατεύει την Πόλα Ρούπα. Άλλωστε, όπως αναφέρουν αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής ο Έλληνας φαντομάς διαθέτει την τεχνογνωσία για τέτοιου είδους αποδράσεις.

Το σχέδιο της Ρούπα να απελευθερώσει τον άντρα της
Την απόδραση φαίνεται πως είχε οργανώσει η γυναίκα του γνωστού τρομοκράτη, η Πόλα Ρούπα η οποία είχε ενοικιάσει ελικόπτερο και η υπόθεση αποκαλύφθηκε τελικά από τον χειριστή του ελικόπτέρου.

Το ελικόπτερο απογειώθηκε από πολυτελές ξενοδοχείο στην περιοχή της Ερμιονίδας την Κυριακή και κατά τη διάρκεια της πτήσης προς τις Λιβανάτες, η Πόλα Ρούπα έβγαλε όπλο και απειλώντας τον πιλότο, προσπάθησε να τον υποχρεώσει να κατευθυνθεί στις φυλακές Κορυδαλλού, όπου σχεδίαζε να απελευθερώσει τον άντρα της, Νίκο Μαζιώτη.



Σύμφωνα με πληροφορίες ο χειριστής του ελικοπτέρου φαίνεται πως παραπλάνησε τη Πόλα Ρούπα κατά τη διάρκεια της διαδρομής στα παράλια της Αττικής, με αποτέλεσμα να φτάσουν κοντά στις Ερυθρές στη Θήβα. Εκεί, η Πόλα Ρούπα φαίνεται πως πυροβόλησε δύο φορές μέσα στην καμπίνα του ελικοπτέρου για εκφοβισμό, αφού κατάλαβε πως δεν κατευθύνονται προς τον Κορυδαλλό.

Τελικά το ελικόπτερο προσγειώθηκε στη συγκεκριμένη περιοχή και η Πόλα Ρούπα τράπηκε σε φυγή. Άντρες της Αντιτρομοκρατικής εντόπισαν στο σημείο μία ξανθιά περούκα και προσωπικά της αντικείμενα, ενώ στην κατάθεσή του ο χειριστής φαίνεται πως αναγνώρισε στο πρόσωπο της γυναίκας, τη συμβία του γνωστού τρομοκράτη, Νίκου Μαζιώτη, η οποία τα τελευταία χρόνια αναζητείται μαζί με το ανήλικο παιδί της.

Για την υπόθεση αναμένονται ανακοινώσεις από το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ.

Υπενθυμίζεται ότι μέχρι στιγμής έχουν γίνει δύο αποδράσεις κρατουμένων με ελικόπτερα από τον Κορυδαλλό, και συγκεκριμένα του Βασίλη Παλαιοκώστα και του Αλκέτ Ριζάι, τον Ιούνιο του 2006 και τον Φεβρουάριο του 2009 αντίστοιχα, και μια αποτυχημένη απόπειρα απόδρασης του βαρυποινίτη Παναγιώτη Βλαστού από τις φυλακές.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια