Οι δολοφόνοι Τζιχαντιστές έφτιαξαν και επετειακό βίντεο με όλες τις εκτελέσεις

Το αιγυπτιακό σκέλος της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος έδωσε στη δημοσιότητα νέο βίντεο που δείχνει έναν αποκεφαλισμό, καθώς και την εκτέλεση ενός αιγύπτιου στρατιώτη που είχε απαχθεί κατά τη διάρκεια επίθεσης στη χερσόνησο του Σινά....


Tο βίντεο, που αναρτήθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, δεν δίνει καμία πληροφορία για τον άνδρα που αποκεφαλίστηκε. 

Ωστόσο στο παρελθόν οι τζιχαντιστές της Ανσάρ Μπέιτ αλ-Μάκντες επεφύλαξαν αυτό τον τρόπο εκτέλεσης στους "κατασκόπους", όπως αποκαλούν αυτούς τους οποίους κατηγορούν ότι συνεργάζονται με τους στρατούς της Αιγύπτου και του Ισραήλ.

Η οργάνωση, που πρόσφατα μετονομάστηκε "Επαρχία του Σινά", έχει αναλάβει την πλειονότητα των πιο θεαματικών και πολύνεκρων επιθέσεων που συγκλονίζουν το βόρειο τμήμα της χερσονήσου του Σινά από τότε που ο στρατός απέπεμψε τον ισλαμιστή πρόεδρο Μοχάμεντ Μόρσι, τον Ιούλιο του 2013.

Τι δείχνει το βίντεο

Στο βίντεο, ο αιγύπτιος στρατιώτης απαρνείται την ταυτότητά του και δηλώνει ότι συνελήφθη κατά τη διάρκεια επίθεσης εναντίον στρατιωτικού σημείου ελέγχου στις 2 Απριλίου στο βόρειο Σινά. 
 Εκείνη την ημέρα, τουλάχιστον δύο πολίτες και 15 στρατιώτες σκοτώθηκαν σε διάφορες συντονισμένες επιθέσεις που πραγματοποιήθηκαν εναντίον πέντε οδικών σημείων ελέγχου του στρατού νοτίως του Σέιχ Ζουέιντ, κοντά στο Αλ-Αρις, πρωτεύουσα της επαρχίας του Βορείου Σινά.

Στο βίντεο, ο στρατιώτης εξηγεί ότι κατά τη διάρκεια της εφόδου οι τζιχαντιστές έθεσαν υπό την κατοχή τους δύο άρματα μάχης και όπλα από τα σημεία ελέγχου. Στη συνέχεια πυροβολείται από έναν μασκοφόρο, ο οποίος μόλις είχε αποκεφαλίσει άλλον άνδρα που ήταν δίπλα του.

Το πτώμα του στρατιώτη είχε βρεθεί την επομένη των επιθέσεων της 2ας Απριλίου, σύμφωνα με αξιωματούχο των υπηρεσιών ασφάλειας.

Η Ανσαρ Μπέιτ αλ-Μάκντις μετονομάστηκε σε Επαρχία του Σινά όταν δήλωσε πίστη και υποταγή στο ΙΚ, υποδηλώνοντας ότι η χερσόνησος αυτή είναι μέρος του αυτοαποκαλούμενου χαλιφάτου της ριζοσπαστικής οργάνωσης που εκτείνεται σε εδάφη της Συρίας και του Ιράκ. Οι τζιχαντιστικές οργανώσεις δηλώνουν ότι δρουν σε αντίποινα για την αιματηρή καταστολή των υποστηρικτών του Μόρσι μετά την ανατροπή του ισλαμιστή προέδρου, η οποία στοίχισε τη ζωή εκατοντάδων ανθρώπων.

Η αντίδραση της Ουάσινγκτον

Παράλληλα, στην Ουάσινγκτον, ο αμερικανικός στρατός ανακοίνωσε σήμερα ότι ο υπό τις ΗΠΑ διεθνής συνασπισμός έχει πραγματοποιήσει εννέα αεροπορικές επιδρομές στο Ιράκ και επτά στη Συρία από το πρωί της Πέμπτης. Στο Ιράκ, βομβαρδίστηκαν θέσεις των τζιχαντιστών κοντά στο Μπάιτζι, στη Μοσούλη, τη Φαλούτζα και σε άλλες περιοχές. Στη Συρία, οι επιδρομές έπληξαν θέσεις του ΙΚ κοντά στη Χασάκα και το Κομπάνι. 

Φρικιαστικό βίντεο

Την ίδια ώρα, ιστοσελίδα που φέρεται να πρόσκειται στις δυνάμεις του Ισλαμικού Κράτους, δημοσίευσε σήμερα ένα βίντεο, το οποίο, όπως αναφέρεται κυνικά, είναι η ετήσια λίστα με τα highlights από της θηριωδίες των μαχητών του Ισλαμικού Κράτους.

Με σκηνές από εκτελέσεις, αποκεφαλισμούς, την πυρπόληση του Ιορδανού πιλότου, την επίθεση στον Καναδά και άλλες κτηνωδίες. 

Μάλιστα, ο πρόλογος περιέχει και την εφιαλτική υπόσχεση για περισσότερες και ακόμη χειρότερες επιθέσεις...

ΠΡΟΣΟΧΗ - ΟΙ ΕΙΚΟΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΣΚΛΗΡΕΣ



newsit.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια