Σκάνδαλο Ερρίκος Ντυνάν: H κυβέρνηση των… πλειστηριασμών!

Φαίνεται ότι το μοντέλο της… ανάπτυξης που οραματίζεται για την «Νέα Ελλάδα» ο Αντώνης Σαμαράς, περνά μέσα από μια απίστευτα σκοτεινή διαδρομή, ένα «μαγικό» τούνελ διαπλοκής από εκείνα που θα ζήλευαν και οι μεγαλύτεροι «ταχυδακτυλουργοί» του πλανήτη.

Θα περίμενε κανείς από την ελληνική κυβέρνηση που....
προασπίζει –υποτίθεται- τα συμφέροντα των πολιτών, να διασφάλιζε το αδιάβλητο της διαδικασίας και να δρομολογούσε την αλλαγή στο ιδιοκτησιακό καθεστώς του νοσοκομείου «Ερρίκος Ντυνάν», ποντάροντας στην πώληση και όχι… νομοθετώντας υπέρ του πλειστηριασμού, εκχωρώντας με τη μορφή της δωρεάς την άδεια και το σήμα του στην ΗΜΙΘΕΑ Α.Ε. και φυσικά σε όποια μελλοντική… ΗΜΙΘΕΑ εμφανιστεί στους επόμενους πλειστηριασμούς.
Διότι, αυτό που συνέβη στην περίπτωση του «Ερρίκος Ντυνάν» και το οποίο ξεπερνά τα όρια της απάτης εις βάρους και του ελληνικού δημοσίου αλλά και όλων όσοι έχουν ως πιστωτές λαμβάνειν λόγω οφειλών του νοσοκομείου. Και ξεπερνά τα όρια της απάτης για έναν πολύ απλό λόγο. Διότι τα στοιχεία και τα γεγονότα αποδεικνύουν πως με τις ευλογίες της κυβέρνησης Σαμαρά και τη… σπουδή του "τσεκουράτου" Υπουργού Υγείας, κ. Μάκη Βορίδη, δημιουργήθηκε ένα δεδικασμένο μέσω τροπολογίας στη Βουλή, το οποίο θα χρησιμοποιηθεί για μια σειρά… παρεμβάσεων «εξυγίανσης» προβληματικών επιχειρήσεων.

Ο "τσεκουράτος" κ. Βορίδης επικαλείται το δημόσιο συμφέρον, διότι με την αποφυγή της πτώχευσης του νοσοκομείου διασώθηκαν οι θέσεις εργασίας, δίχως φυσικά να μπορεί να εγγυηθεί ότι αυτές θα διατηρηθούν ανέγγιχτες στο σύνολό τους και στο μέλλον, όταν ο νέος… επενδυτής θα μπει στο «Ερρίκος Ντυνάν».

Ο τσεκουράτος, όμως, δεν λέει κουβέντα μέχρι στιγμής για την ταμπακιέρα, αν δηλαδή γνώριζε ότι θα εμφανιζόταν στον πλειστηριασμό εταιρία συμφερόντων της τράπεζας Πειραιώς, η οποία ήταν αυτή που κίνησε τη διαδικασία διεκδικώντας ποσό 60.061.545,89 ευρώ.
Όπως δεν λέει κουβέντα για τους λόγους που… έσπευσε να περάσει την τροπολογία για τη δωρεά της άδειας και του σήματος του νοσοκομείου, ενώ προφανώς γνώριζε ή θα έπρεπε να γνώριζε ότι η απαίτηση της Πειραιώς για το ποσό του πλειστηριασμού, καλυπτόταν από την αξία ενός κτηρίου (του κεντρικού) και με το παραπάνω…

Από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός της Ελλάδας θα πρέπει κάποια στιγμή να εξηγήσει στον ελληνικό λαό, ποιο ακριβώς είναι το σωστό μοντέλο της ανάπτυξης που θέλει να εφαρμόσει στη χώρα.

Διότι με τους χειρισμούς της κυβέρνησης στο θέμα του «Ερρίκος Ντυνάν» ανοίγει ο δρόμος για την εφαρμογή… προσυνεννοημένων πλειστηριασμών, με παρασκηνιακές συμφωνίες ανάμεσα στους ιδιοκτήτες επιχειρήσεων και τους αγοραστές, ώστε να βγουν έξω από το… κάδρο τα χρέη προς τρίτους και με το πρόσχημα της σωτηρίας των εργαζομένων, θεωρητικά, ουσιαστικά της διασφάλισης των συμφερόντων των τραπεζιτών…

Όλα δείχνουν και μάλιστα με ξεκάθαρα πλέον τα δεδομένα, ότι το σχέδιο των Γερμανών που ασπάζεται η ελληνική κυβέρνηση, θα επιτευχθεί με τη συνεργασία του τραπεζικού συστήματος της χώρας, αφού –κακά τα ψέματα- λεφτά στον ιδιωτικό τομέα για τέτοιου είδους deals δεν υπάρχουν.
Η υγεία των Ελλήνων και η πλειοψηφία των νοσοκομείων, αργά και σταθερά θα… ιδιωτικοποιηθεί πλήρως και στα μάτια των μνημονιακών κυβερνώντων θα «διασωθούν» από θυγατρικές εταιρίες τραπεζών ή μεγάλων ιδιωτικών νοσοκομείων (βλ. Υγεία).
Η εποχή των πλειστηριασμών για την Ελλάδα ξεκινά, κατ’ εντολή της τρόικας και με τους εκπροσώπους του ελληνικού λαού να συνεχίζουν απερίσπαστοι (σ.σ. για πόσο ακόμα;) το «ναι σε όλα»…

Το μόνο που εξακολουθεί να απομένει όρθιο στη χώρα είναι η ελληνική δικαιοσύνη, η οποία για μια ακόμη φορά πρέπει να παρέμβει και να διερευνήσει μέχρι τέλους ένα από τα μεγαλύτερα και πιο σκοτεινά σκάνδαλα της τελευταίας δεκαετίας.
newsbomb.gr/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια