Δ. Μελισσανίδης: Δηλώνω κατηγορηματικά ότι το γήπεδο θα γίνει!!!!

«Θεωρήσαμε σκόπιμο να κάνουμε τη σημερινή συνέντευξη Τύπου για να ενημερώσουμε για το τι γήπεδο της ΑΕΚ. Φτάσαμε στο παραπέντε... Από την πλευρά μου θα αναφερθώ σε κάποια ζητήματα που προέκυψαν, είτε από παρεξηγήσεις ή από εμπλοκή ανθρώπων που δεν έχουν λόγο να αναφέρονται στο γήπεδο. Για ένα έργο που αφορά την ΑΕΚ και μόνο και την τοπική κοινωνία, όλο αυτό το διάστημα έχουμε....
διαβάσει τα πάντα. Ήρθε η ώρα να μιλήσει η ΑΕΚ και όχι ο Μελισσανίδης... Η ΑΕΚ θα υπάρχει για πάντα. Ο Μελισσανίδης αύριο μπορεί να μην υπάρχει. Η ΑΕΚ θα υπάρχει. Ξεκινήσαμε σε τρεις άξονες: Να γυρίσει η ΑΕΚ στο χώρο της. Ο δεύτερος να έχει την πολιτική γενική θετική στάση. Ο τρίτος άξονας είναι η δημιουργεία της Δικέφαλος ΑΕ, μέσα σε όλα τη νομιμότητα. Η ΑΕΚ έχει τη δική της θέση και οικόπεδο και εκεί απαιτεί να φτιάξει το νέο της γήπεδο. Εκεί που ήταν το παλιό και κακώς γκρεμίστηκε το παλιό και με ευθύνη της πολιτείας. Η ΑΕΚ ζητάει το νόμιμο: να γυρίσει σπίτι της, να δώσει ζωή στο χώρο. Δηλώνουε αποφασισμένοι να διεκδικήσουμε, πιο έντονα από ποτέ, την επιστροφή της ΑΕΚ στο σπίτι της, στο χώρο της και πουθενά αλλού! Προς όλους όσους κόπτονται για το Άλσος. Εγώ ειδικά το τελευταίο διάστημα το επισκέφτηκα πολλές φορές. Τρόμαξα για την εικόνα εγκατάλειψης που παρουσιάζει. Το 1991 κόπηκαν 1.200 δέντρα, χωρίς να ιδρώσει το αυτί κανενός! Ένα Άλσος που μέσα έχουν χτιστεί παράνομα κτίρια και τώρα είναι εγκαταλειμένα και δεν αντιδρά κανείς. Τώρα στο Ζωολογικό κήπο υπάρχουν... αδέσποτα σκυλιά! Γι' αυτό το Άλσος ξεσηκώθηκαν κάτι τύποι για ...52 δέντρα. Αν δεν είναι υποκρισία αυτό τι είναι; Στον δεύτερο άξονα: Επιδιώξαμε να μην εμπλακούμε σε πολιτικά παιχνίδι. Χωρίς να έχουμε ευθύνη και ανάμιξη το θέμα του γηπέδου έγινε μείζον θέμα πολιτικά. Εμείς από την αρχή ανοίξαμε με εντιμότητα τα χαρτιά μας. Είπαμε πως θα φτιάξουμε ένα γήπεδο που θα ταιριάζει με την ιστορία της Φιλαδέλφειας και θα ικανοποιεί την τοπική κοινωνία - χωρίς εμπορικές χρήσεις. Το μόνο που ζητήσαμε ήταν την αρωγή του Δήμου για τη χρήση μικρού κομματιού του Άλσους, για να αναβαθμιστεί και το Άλσος με αυτά που θα αντικαταστούσαμε. Όπως προανέφερα: αναλαμβάνουμε να φυτεύσουμε νέα δένδρα. Όσα δεσμευθήκαμε δεν έχει αλλάξει τίποτα. Με λύπη διαπιστώνω ότι σε άλλα πράγματα έχουν αλλάξει πολλά. Καλώ οποιοδήποτε να μελετήσει το σχέδιο που έχουμε παρουσιάσει και να βρει υπόνοια σκέψης για προσωπικό εμπορικό κέντρο. Όσο και να ψάξει δεν θα βρει τίποτα! Το αίσθημα αδικίας είναι πολύ ανεπτυγμένο στον κόσμο της ΑΕΚ. Αυτές οι υπερβολικές ενέργειες από κάποιους κύκλους, δόθηκε η αίσθηση ότι ματαιώνεται το γήπεδο. Εμείς δεν προκαλέσαμε κανέναν. Κάποιοι με τις πράξεις τους λειτουργούν μεθοδευμένα για τη ματαίωση του γηπέδου. Μικρή μερίδα οπαδών της ΑΕΚ κινήθηκε λάθος και οι ίδιο το μετάνιωσαν.
Όσον αφορά τον προσωπικό στρατό που λένε κάποιοι απαντώ: Ο κόσμος της ΑΕΚ δεν λειτούργησε ποτέ έτσι! Πάντα ο κόσμος της ΑΕΚ έχει ανεξαρτησία. Ο κόσμος είδε πολλά να γίνονται. Είδε κλοπές πρωταθλημάτων. Και τώρα βλέπει να γίνεται και... κλοπή γηπέδου! Αν κάποιοι αντέδρασαν, αντέδρασαν γιατί νιώθουν την αδικία. Ο κόσμος δεν είναι άβουλα όντα και δεν θα δεχόταν να γίνει οργανωμένος στρατός κανενός! Βλέπουν όμως ότι αλλού είναι στρωμμένα με ροδοπέλα και στην ΑΕΚ πάει να γίνει ο ... Γ' παγκόσμιος πόλεμος. Εμείς θα συνεχίσουμε να είμαστε δημοκρατικοί. Ποτέ δεν θα υπάρχουν φασιστικές αντιλλείψεις. Αυτός ο κόσμος το 1999 πήγε στο Βελιγράδι και έστειλε μήνυμα κατά του ΝΑΤΟ!

(Σε αυτό το σημείο ο πρόεδρος της ΑΕΚ συγκινήθηκε και αναγκάστηκε να διακόψει, με τον κόσμο στην αίθουσα να ξεσπά σε χειροκροτήματα...)

Τεράστιες μορφές που ήταν μαζί μας τότε, όπως ο κ. Γλέζος. Οι ίδιοι οπαδοί μας ζήτησαν συγγνώμη. Δεν μπορεί όμως να είναι μονόπλευρη η καταδίκη. Πριν γινουν όλα αυτά είχαν γραφτεί πολλά. Αυτόν τον κόσμο πρέπει να τον σεβαστούν.
Ζητάμε απ' όλα τα κόμματα να συμβάλουν νόμιμα προς όλες τις φάσεις του γηπέδου.
Το γήπεδο δεν μπορεί να το κατασκευάσει το γήπεδο, πόσο περισσότερο το Κράτος, στην κατάσταση που βρίσκεται. Ιδρύσαμε λοιπόν, μία εταιρία λαϊκής βάσης, τη «Δικέφαλος 1924». Η Δικέφαλος 1924, δεν ανήκει σε κανέναν. Δεν ιδρύθηκε με σκοπό το κέρδος, αλλά αποκλειστικά για την κατασκευή του γηπέδου. Είναι απαραίτητο να γίνει και η μόνη λύση, για να εξασφαλίσουμε την ορθή μεταχείρηση του γηπέδου. Εμείς και πάλι δεν κάνουμε τίποτα άλλο από το να είμαστε η εγγυήτρια δύναμη. Κάποιοι από εμάς έχουμε τη δυνατότητα να
Είμαστε ΑΕΚτζήδες που βοηθάμε περισσότερο στην κατασκευή γιατί έχουμε κάποιες δυνατότητες παραπάνω. Όσοι μπλεκόμαστε στο γήπεδο, ναι θέλουμε να βάλουμε το όνομά μας σε όλο αυτό. Αλλά τα κάνει αυτό και ο απλός κόσμος. Πρέπει όλοι να το καταλάβουν αυτό. Το γήπεδο θα γίνει απ' όλους.
Κλείνοντας: το πεδίο συνενόησης είναι απαραίτητο να βρεθεί, γιατί πιστεύουμε ακράδατα γιατί αυτό το έργο έχει και κοινωνικό και πολιτιστικό χαρακτήρα. Το κέντρο πολιτισμού του γηπέδου θα δέχεται κόσμο κάθε μέρα. Δεν αφορά όλη την Αθήνα αυτό; Δεν αφορά όλους τους Έλληνες; Θέλουμε τη δημοτική Αρχή δίπλα μας. Πρέπει να είναι αρωγός η δημοτική αρχή στον αγώνα που κάνουμε για το γήπεδο. Δεχθήκαμε τις παρεμβάσεις του δημάρχου, στη συνάντησή μας με τον ΣΥΡΙΖΑ. Θέλουμε να πιστεύουμε πως και η νέα δημοτική αρχή της Φιλαδέλφειας, ελπίζουμε να μην μείνουν προσκολλημένοι στα επεισόδια, που και οι ίδιοι οπαδοί της ΑΕΚ μετάνιωσαν. Χτίζουμε ένα γήπεδο κόσμημα για τη Φιλαδέλφεια. Χτίζουμε ένα γήπεδο με επισκεψιμότητα απ' όλα τα μέρη της Ελλάδος, που θα τονίσει την περιοχή.Σε αυτό το κέντρο πολιτισμού προσφέρουμε στο Δήμο, την Αθήνα και τη χώρα μας να δημιουργήσει εκδηλώσεις για πολλά θέματα. Το σημείο προσφυγικού πολιτισμού θα διδάξει ιστορία. Σε μία εποχή που η Ελλάδα μαστίζεται από την ανεργία θα δημιουργηθούν 1500 - 2000 θέσεις εργασίας κατά τη διάρκεια των εργασιών.

Δηλώνω κατηγορηματικά ότι το γήπεδο θα γίνει! Με την ψήφιση του νομοσχεδίου θα ξεκινήσουν άμεσα οι εργασίες. Θα τρέξουμε με... χίλια. Η ΑΕΚ γεννήθηκε για να γεννάει νικητές!

Δίνω υπόσχεση: το γήπεδο θα γίνει το συντομότερο δυνατόν! Επιστρέφουμε στο σπίτι μας και βάζουμε την ΑΕΚ στο πιο ψηλό βάθρο. Εκεί που ανήκει.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια