Και νέα τραγωδία; Χάθηκε επαφή με με αεροπλάνο της Air Algerie....

50 λεπτά μετά την απογείωσή του από την Ουαγκαντούγκου της Μπουρκίνα Φάσο "χάθηκε" το αεροσκάφος.
Το αεροσκάφος είχε ναυλώσει η αλγερινή αεροπορική εταιρεία Air Algerie από την ισπανική Swiftair.
Στο αεροπλάνο βρίσκονται 110 επιβάτες και τα 6 μέλη του πληρώματος. 

"Οι υπηρεσίες εναέριας κυκλοφορίας έχασαν....
την επαφή με ένα αεροπλάνο της Air Algerie, το οποίο πραγματοποιεί το δρομολόγιο Ουαγκαντούγκου-Αλγέρι, 50 λεπτά της ώρας μετά την απογείωσή του", ανακοίνωσε η αλγερινή αεροπορική εταιρεία, την οποία επικαλείται το πρακτορείο ειδήσεων APS.

"Η Air Algerie ενημερώνει πως οι υπηρεσίες εναέριας κυκλοφορίας είχαν την τελευταία επαφή με την πτήση AH 5017 που εξασφαλίζει τη σύνδεση Ουαγκαντούγκου-Αλγερίου σήμερα 24 Ιουλίου στη 1:55 ώρα Γκρίνουιτς, δηλαδή 50 λεπτά μετά την απογείωσή της", διευκρινίζεται στην ανακοίνωση.

Τα διεθνή μέσα κάνουν λόγο για διαφαινόμενη νέα αεροπορική τραγωδία. Σύμφωνα με αλγερινό αξιωματούχο το αεροσκάφος μεταφέρει 110 επιβάτες και 6 μέλη πληρώματος.

Παράλληλα στη Μαδρίτη, η ιδιωτική ισπανική αεροπορική εταιρεία Swiftair ανακοίνωσε επίσης πως έχασε σήμερα την επαφή με ένα από τα αεροπλάνα της, το οποίο μετέφερε 110 επιβάτες και εξαμελές πλήρωμα και ήταν ναυλωμένο από την Air Algerie.

Η εταιρεία αναφέρει σε σημείωμα που ανήρτησε στον ιστότοπό της πως το αεροπλάνο είχε απογειωθεί από την Ουαγκαντούγκου της Μπουρκίνα Φάσο στη 01:17 (τοπική ώρα) και επρόκειτο να προσγειωθεί στο Αλγέρι στις 05:10 (τοπική ώρα), όμως δεν έφτασε ποτέ στον προορισμό του.


Οι πρώτες πληροφορίες είναι ελάχιστες ενώ δεν γίνεται καμία αναφορά είτε σε πτώση αεροσκάφους, είτε σε ενδεχόμενη αεροπειρατία.

Όπως και να 'χει η πληροφορία έχει συγκλονίσει την παγκόσμια κοινότητα καθώς εάν επιβεβαιωθούν οι φόβοι για πτώση του αεροσκάφους τότε θα μιλάμε για την τρίτη αεροπορική τραγωδία μετά την κατάρριψη του αεροσκάφους της Malaysia στην Ουκρανία και την πτώση του αεροσκάφους στην Ταϊβάν.
  
Όπως αναφέρεται στον ιστότοπό της, η Air Algerie εξασφαλίζει τέσσερις πτήσεις εβδομαδιαίως προς και από την Ουαγκαντούγκου, εκ των οποίων μία σήμερα η οποία αναχωρεί από την πρωτεύουσα της Μπουρκίνα Φάσο.
newsit.gr/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια