Ανατροπή στις συνθήκες θανάτου του Αλβανού βαρυποινίτη

Περιπλέκεται το θρίλερ και πληθαίνουν τα ερωτήματα για τον θάνατο του Αλβανού βαρυποινίτη, Ιλία Καρέλι, μετά τις νέες εκτιμήσεις ιατροδικαστών...

Τα νέα δεδομένα θέτουν σε αμφισβήτηση την αρχική εικόνα πως ο 42χρονος δολοφόνος του υπαρχιφύλακα Γιώργου Τσιρώνη στις φυλακές Μαλανδρίνου πέθανε από χτυπήματα που είχε δεχτεί πριν περάσει την πύλη των φυλακών Νιγρίτας.

Oλοι οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι των συγκεκριμένων φυλακών που εργάζονταν την περασμένη Πέμπτη έδωσαν λεπτομερείς καταθέσεις χθες στους αστυνομικούς των Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ, στο πλαίσιο της προκαταρκτικής έρευνας που διενεργείται έπειτα από εισαγγελική εντολή. Αστυνομικοί της ίδιας υπηρεσίας έχουν εγκατασταθεί και μέσα στο σωφρονιστικό κατάστημα, παίρνοντας καταθέσεις και από κρατουμένους.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Εθνος», οι μώλωπες που έφερε ο Καρέλι σε όλο του το σώμα προκλήθηκαν σε τουλάχιστον δύο διαφορετικά χρονικά σημεία. Σύμφωνα μάλιστα με εκτιμήσεις αστυνομικών αρχών, ορισμένα τραύματα ίσως και να προϋπήρχαν της δολοφονίας του άτυχου σωφρονιστικού υπαλλήλου στο Μαλανδρίνο.

Κάποια από τα τραύματα έγιναν την ημέρα του φονικού και της σύλληψής του, στις 25 Μαρτίου, και κάποια άλλα δύο μέρες μετά, δηλαδή την ημέρα που μεταφέρθηκε στη Νιγρίτα.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ιατροδικαστών, την ημέρα αυτή προκλήθηκαν τόσο το κάταγμα με κλομπ στο στέρνο του 42χρονου, στο οποίο αποδίδεται προς το παρόν η αιτία θανάτου, όσο και το έγκαυμα-μυστήριο στη δεξιά του παλάμη, που πιθανολογείται πως έγινε από ηλεκτροσόκ. Επίσης, κοντά στην ώρα θανάτου τοποθετείται και η αιμορραγία στη μύτη του κρατουμένου.

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Τα αποτελέσματα των ιστολογικών εξετάσεων, που θα είναι έτοιμα σε περίπου 20 μέρες από σήμερα, αναμένεται να λύσουν το μυστήριο, αφού θα προσδιορίσουν τον ακριβή χρόνο πρόκλησης των συγκεκριμένων τραυμάτων. Από αυτό θα προκύψει αν συνέβησαν στις φυλακές Νιγρίτας, ή πριν φτάσει σε αυτές.

Σημειώνεται πως οι υπεύθυνοι των φυλακών Νιγρίτας ήταν χθες λιγότερο κατηγορηματικοί από όσο την πρώτη μέρα για όσα συνέβησαν στο σωφρονιστικό κατάστημα. «Αν έγινε κάτι, θα προκύψει από την έρευνα. Εγώ είδα τις εικόνες που καταγράφηκαν στο βίντεο και είπα πως δεν χτυπήθηκε εδώ ο κρατούμενος. Αν συνέβη κάτι που δεν καταγράφηκε ή αν διαγράφηκε κάποιο υλικό, θα φανεί από την έρευνα», είπε στο «Εθνος» ο γραμματέας των σωφρονιστικών υπαλλήλων της Νιγρίτας, Π. Ραδόπουλος.

Έρχονται συλλήψεις για τον θάνατο του βαρυποινίτη Ένα βήμα πριν τη σύλληψη σωφρονιστικών υπαλλήλων που εμπλέκονται στον ξυλοδαρμό και τον θάνατο Αλβανού βαρυποινίτη Ιλία Καρέλι, στις φυλακές Νιγρίτας Σερρών, βρίσκονται οι αρχές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ακόμη και εντός της ημέρας αναμένεται να εκδοθούν εντάλματα σύλληψης από τον ανακριτή της Άμφισσας, που χειρίζεται την έρευνα.

Μάλιστα, όπως αναφέρει η εφημερίδα «Καθημερινή», το βράδυ της Δευτέρας είχαν ήδη εντοπιστεί στοιχεία που να συνδέουν τον ξυλοδαρμό με άτομα από τις φυλακές Νιγρίτας.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια