Ωμή επέμβαση στη Συρία από τους Αμερικανούς αφού δήθεν ο Ασαντ έριξε τα χημικά.

Φυσικά τα χημικά που έπεσαν είναι προβοκάτσια των αντικαθεστωτικών αφού φαίνεται σε βίντεο ποιος ρίχνει τις βόμβες με τα χημικά.
Φυσικά οι αμερικανοί δεν θα άφηναν την ευκαιρία να πάει χαμένη αφού τα έχει βρει σε όλα με τους αντικαθεστωτικούς τους οποίους θα χρησιμοποιήσουν για όσο καιρό τους χρειάζονται και μετά θά βρουν κάποιο άλλο λαμόγιο που θα τους είναι χρήσιμο, για να ρίξουν....
τους πρώην φίλους τους, και αυτή η ιστορία θα συνεχίζετε για πάρα πολλά χρονιά σε όλο τον πλανήτη, τα παραδείγματα άλλωστε είναι πάρα πολλά....


Με πυραύλους Tomahawk ετοιμάζονται να επιτεθούν οι ΗΠΑ στη Συρία
- Ο αμερικανικός στόλος στον Περσικό κόλπο και βρετανικά μεταγωγικά στην Κύπρο
- Είμαστε έτοιμοι για πυραυλικές επιθέσεις ακόμη και από την Πέμπτη λένε οι Αμερικάνοι
- Αντιπολίτευση: Βόμβες ναπάλμ στο Χαλέπι, 10 νεκροί
- Video δείχνει αντάρτες να επιτίθενται με χημικά στο στρατό
- Μόσχα: Δε θα παιχνιδάκι η Συρία!
- Ρώσος αντιπρόεδρος: Η Δύση συμπεριφέρεται στους μουσουλμάνος σαν πίθηκος με χειροβομβίδα
- Ρώσικο αεροσκάφος απομάκρυνε Ρώσους πολίτες από τη Λαττάκεια
Το σκηνικό πολέμου στην ανατολική Μεσόγειο έχει στηθεί. Όλα μοιάζουν έτοιμα για να ξεκινήσει ακόμη ένας πόλεμος. Ένας πόλεμος στην πολύπαθη περιοχή της Μέσης Ανατολής.

Αυτή τη φορά, στόχος είναι η Συρία. Η Συρία του Μπασάρ αλ Άσαντ, μια χώρα που βυθίζεται εδώ και σχεδόν δυο χρόνια τον εμφύλιο και για την οποία η διεθνής κοινότητα δεν είχε ευαισθητοποιηθεί μέχρι τώρα.
Το έκανε με αφορμή την επίθεση με νευροπαραλητικό αέριο, την περασμένη εβδομάδα, με θύματα αμάχους. Η επίθεση με χημικά ήταν απλά η αφορμή.

Γιατί η αιτία είναι άλλη. Είτε λέγεται Ιράν είτε λέγεται αποτυχία της αραβικής άνοιξης και ευκαιρία να ξαναμοιραστεί η τράπουλα στην περιοχή, την ώρα που και η Αίγυπτος βιώνει τον εμφύλιο. Μπορεί επίσης να λέγεται Ρωσία – Κίνα, ένας διπλός γίγαντας που υψώνει ανάστημα στη Δύση. Μόσχα και Πεκίνο, άλλωστε, δεν έκρυψαν την συμπαράστασή τους στο καθεστώς Άσαντ.

Ένα κουμπί και ξεκινάει ο πόλεμος
Ο Αμερικανικός στόλος παραμένει στον Περσικό Κόλπο ενώ βρετανικά μεταγωγικά έχουν σταλεί στη βάση στο Ακρωτήρι στην Κύπρο.

Όλα δείχνουν πως η επίθεση θα γίνει με πυραύλους Tomahawk. Οι Αμερικάνοι δεν το κρύβουν πως περιμένουν ένα νεύμα του Μπαράκ Ομπάμα. Ένα νεύμα για να πατήσουν το «κόκκινο» κουμπί και να εκτοξευτούν οι πύραυλοι για να βρουν τους στόχους τους.

Οι ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ θα μπορούσαν να εξαπολύσουν πυραυλικές επιθέσεις εναντίον της Συρίας ήδη από την Πέμπτη, μετέδωσε άλλωστε το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο NBC. Υψηλόβαθμα στελέχη της κυβέρνησης Ομπάμα που δεν κατονομάστηκαν είπαν στο τηλεοπτικό δίκτυο ότι η επιχείρηση δεν θα διαρκούσε πάνω από τρεις ημέρες και θα είχε στόχο μια συγκεκριμένη περιοχή.  Αυτά τα πλήγματα θα αποτελούσαν μια προειδοποίηση προς τον Σύρο πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ και όχι μια απόπειρα να αποδεκατιστούν οι συριακές ένοπλες δυνάμεις, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

Το ότι η επίθεση κατά της Συρίας είναι θέμα ημερών επιβεβαιώνει και η συριακή αντιπολίτευση. «Δεν απομένει παρά να αποσαφηνιστεί ο χρόνος (. . .) όσον αφορά την διεθνή στρατιωτική επέμβαση εναντίον του (συριακού καθεστώτος) είναι θέμα ημερών μάλλον παρά εβδομάδων», είπε ο Άχμαντ Ραμαντάν, μέλος της πολιτικής επιτροπής του Συνασπισμού.

Αντάρτες: Ο Άσαντ βομβάρδισε με ναπάλμ το Χαλέπι!
Μετά την επίθεση με νευροπαραλητικο αέριο στη Δαμασκό, οι αντιπολίτευση στη Συρία κατηγορεί τον Μπασάρ αλ Άσαντ και για επιθέσεις κατά αμάχων με βόμβες φωσφόρου και ναπάλμ στο Χαλέπι.

Σύμφωνα με τον συνασπισμό της συριακής αντιπολίτευσης, οι δυνάμεις του Σύρου προέδρου έριξαν χθες βόμβες φωσφόρου και ναπάλμ σε αμάχους κοντά στο Χαλέπι. Σύμφωνα με την καταγγελία, 10 άνθρωποι σκοτώθηκαν και δεκάδες τραυματίστηκαν

Εικόνες από βίντεο που δημοσιεύονται στο Ίντερνετ και όπως πιθανολογείται κατέγραψαν την επίθεση της Δευτέρας, δείχνουν γιατρούς να βάζουν μια λευκή αλοιφή στο ερεθισμένο δέρμα αρκετών ανθρώπων που ουρλιάζουν, εκ των οποίων πολλοί είναι νεαρά αγόρια.

"Η πολεμική αεροπορία του Άσαντ έπληξε κατοικημένες περιοχές με τις διεθνώς απαγορευμένες βόμβες φωσφόρου και ναπάλμ", αναφέρει ο συνασπισμός της συριακής αντιπολίτευσης σε ανακοίνωσή του.
Προς το παρόν δεν έχει καταστεί δυνατή η επιβεβαίωση της πληροφορίας αυτής από ανεξάρτητη πηγή.

Την ίδια ώρα, το γύρο του διαδικτύου κάνει ένα video που δείχνει αντάρτες της αντιπολίτευσης να επιτίθενται με χημικά σε κυβερνητικούς στρατιώτες.


Όπου φύγει φύγει οι Ρώσοι
Ρωσικό αεροσκάφος προσγειώθηκε σήμερα στην Λαττάκεια για να μεταφέρει ανθρωπιστική βοήθεια στους κατοίκους της πόλης και ταυτόχρονα να απομακρύνει τους υπηκόους χωρών της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο αντιμετώπισης εκτάκτων περιστατικών της Ρωσίας.

Ένα αεροπλάνο Ιλιούσιν-76, με φορτίο 20 τόνων, προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο της Λαττάκειας", δήλωσε η εκπρόσωπος του υπουργείου Ιρίνα Ρόσιους. Το φορτίο του αποτελείτο κατά κύριο λόγο από κονσέρβες και ζάχαρη, πρόσθεσε.
Το ίδιο αεροσκάφος θα απομακρύνει από τη Συρία 180 Ρώσους και άλλους υπηκόους χωρών της πρώην ΕΣΣΔ οι οποίοι εξέφρασαν την επιθυμία να φύγουν από τη χώρα.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια