Ξεκινάει ο γολγοθάς για 10.200 διοικητικούς υπαλλήλους των ΑΕΙ και ΤΕΙ

Μετά τους εκπαιδευτικούς, σειρά για αξιολόγηση και διαθεσιμότητα παίρνουν οι διοικητικοί υπάλληλοι των Πανεπιστημιακών και Τεχνολογικών Ιδρυμάτων.
Εγκρίθηκε το σχέδιο αναδιοργάνωσης του υπουργείου Παιδείας από το Κυβερνητικό Συμβούλιο Διοικητικής Μεταρρύθμισης που....
συνεδρίασε παρουσία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και του αντιπροέδρου της Κυβέρνησης Ευάγγελου Βενιζέλου.

Το Συμβούλιο ενέκρινε την αξιολόγηση των δομών και των υπηρεσιών του υπουργείου Παιδείας, καθώς και τη διαχείριση του προσωπικού, που αφορά στην Κεντρική Υπηρεσία, τις Περιφερειακές Υπηρεσίες, το σύνολο της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, καθώς και τα ΙΕΚ. Υπενθυμίζεται ότι οι δομές αυτές στελεχώνονται από 165.000 υπαλλήλους από τους 187.000 συνολικά που υπηρετούν συνολικά στο υπουργείο Παιδείας.

Τώρα ξεκινάει ο γολγοθάς για τους 10.200 διοικητικούς υπαλλήλους

Σε εκκρεμότητα παραμένει η αξιολόγηση των διοικητικών δομών των ΑΕΙ και των ΤΕΙ, οι οποίες στελεχώνονται από 10.200 υπαλλήλους. Πανεπιστήμια και Ανώτατα Τεχνολογικά Ιδρύματα καλούνται να αξιολογήσουν τις δομές τους έως τις 15 Οκτωβρίου.

Σε καθεστώς διαθεσιμότητας οι πλεονάζοντες υπάλληλοι
Οι πλεονάζοντες υπάλληλοι που θα προκύψουν από την αξιολόγηση θα τεθούν σε καθεστώς διαθεσιμότητας και στην συνέχεια ίσως αξιοποιηθούν σε άλλες υπηρεσίες του Δημοσίου, ανάλογα με τις ελλείψεις που παρατηρούνται.
newsit.gr/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια