ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΑΠΟ ΕΑΣ ΚΑΙ ΕΡΤ !!!

ΙΟΥΛΙΟ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΥΜΑ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ....
Ξεκινούν από ΕΡΤ και ΕΑΣ οι απολύσεις.
Μέσα στον Ιούλιο έρχονται οι πρώτες απολύσεις υπαλλήλων από ολόκληρο το φάσμα του στενού και ευρύτερου δημοσίου τομέα. Οπως προέκυψε από το χθεσινό πρώτο τετ α τετ του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Αντώνη Μανιτάκη, με τους επικεφαλής....
του Μηχανισμού Στήριξης (επικεντρώθηκε στα καυτά ζητήματα των υποχρεωτικών αποχωρήσεων, της διαθεσιμότητας κινητικότητας και της αξιολόγησης του προσωπικού), η λίστα με τους οργανισμούς και φορείς που θα οδηγηθούν προς κατάργηση ή συγχώνευση, είναι ουσιαστικά, έτοιμη να παρουσιαστεί. Το θέμα αναμένεται να κλείσει Τετάρτη ή Πέμτη, όπου αναμένεται νέα συνάντηση των πολιτικών αρχηγών, οι οποίοι και θα λάβουν τις οριστικές αποφάσεις που θα συμπεριλαμβάνονται στο τελικό σχέδιο. 

Από τους υπό κατάργηση ή συγχώνευση φορείς του Δημοσίου αναμένεται ότι θα προκύψουν από 600 μέχρι και 800 υποχρεωτικές αποχωρήσεις προσωπικού (μέσω της κατάργησης των οργανικών θέσεων). 

Από εκεί και πέρα, στο Μαξίμου βρίσκονται προς αναζήτηση ενός ακόμα μεγάλου οργανισμού από την αναδιοργάνωση ή το κλείσιμο του οποίου θα προκύψει το μεγαλύτερο ποσοστό των πρώτων 2.000 απολύσεων. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην κυβέρνηση φαίνεται να προσανατολίζονται στη δραματική συρρίκνωση της ΕΡΤ αλλά και στα Αμυντικά Συστήματα (ΕΑΣ) ως μία από τις... πηγές εργαζομένων προς άμεση αποχώρηση. Οι σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν μέσα στα επόμενα εικοσιτετράωρα από τον ίδιο τον πρωθυπουργό , έλεγαν χαρακτηριστικά αξιωματούχοι, μετά τη συνάντηση Μανιτάκη τρόικας. 

Κινητικότητα 

Μεγάλο ανάχωμα στα μείζονα ζητήματα του Δημοσίου, που απασχολούν τις διαπραγματεύσεις Ελλάδας τριμερούς, είναι η διαθεσιμότητα κινητικότητα των 12.500 δημοσίων υπαλλήλων, που φαίνεται να πηγαίνει με τον... αραμπά. 
Οπως προκύπτει από πληροφορίες, ο κατάλογος των 12.500 εργαζομένων, που σύμφωνα με τις μνημονιακές δεσμεύσεις θα έπρεπε να τεθούν σε καθεστώς διαθεσιμότητας μέχρι το τέλος Ιουνίου, δεν έχει καν καταρτιστεί. Γεγονός που θέτει εκτός χρονοδιαγράμματος το σχεδιασμό του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης. 

Πηγές της Βασιλίσσης Σοφίας ανέφεραν πως ο ρόλος του υπουργείου είναι σε αυτό το θέμα συντονιστικός , επιρρίπτοντας, ουσιαστικά, τις ευθύνες στα άλλα υπουργεία, τα οποία δεν έχουν προβεί ακόμα σε... χαρτογράφηση των οργανισμών και των φορέων τους. Από τους υπό κατάργηση ή συγχώνευση φορείς αναμένεται ότι θα προκύψουν από 600 μέχρι και 800 αποχωρήσεις. 
Ο σχεδιασμός για τον τρόπο και από πού θα προέρχονται οι 12.500 εργαζόμενοι θα είναι, κατά πάσα πιθανότητα, έτοιμος μέσα στον Ιούνιο. Ωστόσο, η υλοποίησή του αναμένεται να καθυστερήσει αρκετά, δεδομένου ότι θα πρέπει να υπάρξει αξιολόγηση του προσωπικού. Το απαραίτητο για την εκκίνηση της διαδικασίας αξιολόγησης νομοσχέδιο δεν έχει ακόμη ψηφιστεί (θα δοθεί τις προσεχείς ημέρες στα πολιτικά κόμματα) για διαβούλευση και ακόμα και αν κατατεθεί εντός του μήνα, η αξιολόγηση θα ξεκινήσει το νωρίτερο τον Ιούλιο. Μετά το φιάσκο με τα ερωτηματολόγια, στο σχέδιο νόμου θα περιγράφονται τα κριτήρια, βάσει των οποίων θα αξιολογηθούν οι υπάλληλοι προκειμένου να εντοπιστούν οι 12.500 που θα περάσουν σε διαθεσιμότητα κινητικότητα. 

Τις διαδικασίες θα εφαρμόσουν οι προϊστάμενοι των τμημάτων, ενώ τα κριτήρια θα είναι αντικειμενικά . Λίγες ώρες πριν από την πρώτη κρίσιμη συνάντηση του κ. Μανιτάκη με τους επικεφαλής του Μηχανισμού Στήριξης, το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης έδωσε σε δημόσια διαβούλευση τις συμπληρωματικές διατάξεις στο σχέδιο νόμου για την αναδιοργάνωση της δημόσιας διοίκησης. 

Βασικός προσανατολισμός των νέων διατάξεων, που θα έρθουν προς ψήφιση στη Βουλή, είναι να... γεμίσει η δεξαμενή των 4.000 υπαλλήλων που θα πρέπει να εγκαταλείψουν το Δημόσιο σε βάθος εξαμήνου. 
Με τις προωθούμενες διατάξεις: Ρυθμίζεται το ζήτημα της αναγνώρισης πλασματικού χρόνου στους υπαλλήλους που τίθενται σε διαθεσιμότητα. Αυτοί θα μπορούν είτε να αναγνωρίσουν πλασματικό χρόνο που δεν θα υπερβαίνει τα τρία έτη και μέχρι τη συμπλήρωση των κατά περίπτωση απαιτούμενων προϋποθέσεων για την άμεση καταβολή κύριας και επικουρικής σύνταξης, μερίσματος και εφάπαξ βοηθήματος από το Δημόσιο και τους αντίστοιχους φορείς κοινωνικής ασφάλισης είτε να εισπράξουν τις αποδοχές διαθεσιμότητας μέχρι τη λήξη αυτής και να αναγνωρίσουν πλασματικό χρόνο που δεν θα υπερβαίνει τα δύο έτη, εφόσον υποβάλουν αίτηση παραίτησης από την Υπηρεσία, εντός ενός μηνός από την ημερομηνία που τίθενται σε διαθεσιμότητα , σύμφωνα με τις σχετικές προβλέψεις. 

Ο πλασματικός χρόνος θα λαμβάνεται υπόψη μόνο για τη θεμελίωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος για κύρια και επικουρική σύνταξη, μέρισμα και εφάπαξ βοήθημα. Δίνεται το δικαίωμα σε επιόρκους να υποβάλουν άμεσα την παραίτησή τους από το Δημόσιο, αίροντας τις ισχύουσες διατάξεις του Κώδικα. Το σχέδιο νόμου καταργεί τη διάταξη του άρθρου 148 παρ. 2 του ν. 3528 2007. 

Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

  1. Γνωρίζετε ότι, σε ΑΕΙ, με πλαστές προϋπηρεσίες έγιναν παράνομα υπάλληλοι αορίστου χρόνου εργολάβοι στα 60 τους; Γνωρίζετε ότι, σε ΑΕΙ, απασχολούν σε διοικητικά δημοσιογράφους πτυχιούχους, την ώρα που έμπειρους δημοσιογράφους τους απολύουν από την ΕΡΤ κ.λπ.; Γνωρίζετε ότι, αυτοί είναι ομάδες της οικογενειοκρατίας και εμπροσθοφυλακή της διαφθοράς; Γνωρίζετε ότι, το Υπουργείο έχει κάνει απογραφή, αλλά αυτά δεν τα βλέπει; Τα θεωρεί φυσιολογικά; Γνωρίζετε ότι, αυτοί και οι επίορκοι καλύπτονται από την οικογενειοκρατία, την συνδικαλιστική αλητεία, τις διοικήσεις που τους προσέλαβαν παράνομα, την διαπλοκή, το κράτος της διαφθοράς; Γνωρίζετε ότι, τους έντιμους και ικανούς υπαλλήλους, που δεν έχουν πλάτες και στηρίξεις, τους έχουν στο «ψυγείο», τους κακομεταχειρίζονται, σκηνοθετούν κατηγορίες, τους χαρακτηρίζουν δήθεν ακατάλληλους κ.λπ., με σκοπό να τους απολύσουν με άθλια τεχνάσματα, ώστε να σώσουν τους παράνομα προσληφθέντες με πλαστές προϋπηρεσίες αορίστου χρόνου, την οικογενειοκρατία, την διαπλοκή κ.λπ.; Γνωρίζετε ότι, γι’αυτό τα μαγειρεύουν οι επίορκες διοικήσεις με την ανοχή του τριτοκοσμικού διεφθαρμένου κράτους;
    Φυσικά και τα γνωρίζετε, αλλά δεν βγάζετε άκρη με την διαπλοκή που μας κατέστρεψε. Ο ίδιος ο κλέφτης ποτέ δεν θα βρει τον κλέφτη. Θα την πληρώσουν οι έντιμοι που χαλούν την πιάτσα της διαπλοκής, διότι γι’αυτούς είναι επικίνδυνοι! Έχουν αντιστρέψει την πυραμίδα της ηθικής και της λογικής. Το θέμα είναι απλό: Να απολύσουν τους αορίστου χρόνου που προσλήφθηκαν παράνομα τα 13 τελευταία χρόνια, με πλαστές προϋπηρεσίες, τους επίορκους αρμόδιους που τους προσέλαβαν, την οικογενειοκρατία!! Ας αφήσουν επιτέλους τα μαγειρέματα ετών και την εκδούλευση!
    Τώρα επινόησαν να φύγουν οι πάνω από 50 ετών. Χαρακτηρίζοντάς τους «γερασμένους», ανθρώπους νέους, πτυχιούχους, με εμπειρία και μετά από επιτυχία τους σε Πανελλήνιο Διαγωνισμό. Εμετικές επινοήσεις, ώστε να σώσουν τους παράνομα προσληφθέντες τα τελευταία 13 χρόνια, με πλαστές προϋπηρεσίες αορίστου χρόνου, την οικογενειοκρατία, την διαπλοκή, τους κομματικούς στρατούς κ.λπ. Αθλιότητες του τριτοκοσμικού, κουτοπόνηρου και διεφθαρμένου κράτους, με υποβολείς τις επίορκες διοικήσεις, που έκαναν τις παράνομες προσλήψεις, με πλαστές προϋπηρεσίες και την συνδικαλιστή αλητεία. Αυτοί κατέστρεψαν την Χώρα μας και συνεχίζουν τα ίδια. Μέχρι σήμερα, και τι δεν έχουν επινοήσει για να σώσουν την στρατιά των παράνομων και τους υψηλά ιστάμενους-επίορκους, που έκαναν αυτές τις άθλιες προσλήψεις. Μιλιά δεν βγάζουν για το βρώμικο καθεστώς της οικογενειοκρατίας, που έχει κατακλύσει ΑΕΙ τα 13 τελευταία έτη. Συνεχίζουν απτόητοι «το έργο τους» πάνω από το πτώμα της Χώρας μας. Κανένας εισαγγελέας δεν ακούει;

    ΓΡΗΓΟΡΗΣ









    ΑπάντησηΔιαγραφή

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες!
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!
- Μη κατευθύνετε τα σχόλια στις δικές σας Σελίδες!(Δε σημαίνει πως χρειάζεται να γράφετε ανώνυμα, εκτός αν υπάρχει κάποιος λόγος)
- Ο κάθε αναγνώστης σχολιαστής έχει την απόλυτη ευθύνη για αυτά που γράφει.