Φωτιά έβαλε στον Άκη ο Ζήγρας: Μπροστά μου άνοιξε βαλίτσα με 80 εκατ. δραχμές

Νέες αποκαλύψεις στη δίκη του Άκη Τσοχατζόπουλου στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων 
Επιβεβαίωσε τα περί χρημάτων σε βαλίτσα ο Νίκος Ζήγρας 
Ο ίδιος ο Άκης επέλεξε το ακίνητο της Δεινοκράτους, που κατέληξε στην Αρετή, είπε ο ξάδερφος του πρώην υπουργού 
Κανονική πληρωμή τα 25 εκατ. ευρώ από την ΑΝΤΕΥ και Drumilan Offset είπε ο Γιάννης Σμπώκος 
Στο δικαστήριο σήμερα....
η Βίκυ Σταμάτη 
Συνεχίζεται η κατάθεση του εφοριακού, Παναγιώτη Βλάχου

Σε αποκαλύψεις που «καίνε» τον Άκη Τσοχατζόπουλο προχώρησε ο ξάδερφος του, Νίκος Ζήγρας, κατά τη διάρκεια της δίκης του πρώην υπουργού και των 18 συγκατηγορούμενων του στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων. 

Μπορεί ο Άκης Τσοχατζόπουλος να επιμένει στο εμπάργκο και να μην εμφανίστηκε ούτε σήμερα στο δικαστήριο, ήταν όμως εκεί ο Νίκος Ζήγρας για να προκαλέσει σάλο με όσα κατέθεσε. Ότι δηλαδή μπροστά στα μάτια του ο πρώην υπουργός άνοιξε βαλίτσα που περιείχε 80 εκατ. δραχμές. 

Ο κατηγορούμενος κλήθηκε από την εισαγγελέα να επιβεβαιώσει τα «περί χρημάτων σε βαλίτσα», που -δια του συνηγόρου του- δήλωσε χθες πως παρέλαβε από τον πρώην υπουργό της Κύπρου, Ντίνο Μιχαηλίδη και παρέδωσε στον Άκη Τσοχατζόπουλο.

Ο Νίκος Ζήγρας επανέλαβε ότι πριν αγοραστεί το ακίνητο στη Δεινοκράτους από τη ΜΠΛΟΥΜΠΕΛ, το 1998, παρέλαβε βαλίτσα από τον κ. Μιχαηλίδη και τη μετέφερε στο γραφείο του κ. Τσοχατζόπουλου. Όπως είπε, μπροστά του ο τότε υπουργός άνοιξε την βαλίτσα και είδε ότι μέσα είχε 80 εκατ. δραχμές. 

Συνέχισε λέγοντας ότι το εν λόγω ακίνητο, που κατέληξε στην Αρετή Τσοχατζοπούλου μέσω αγοράς, είχε επιλέγει από τον ίδιο τον Άκη Τσοχατζόπουλο: «Εγώ δεν ήξερα πού βρισκόταν αυτό το ακίνητο. Η ΜΠΛΟΥΜΠΕΛ δεν επέλεξε κανένα ακίνητο, όπως και καμία άλλη εταιρεία. Όλα ήταν καθ' υπόδειξη του κ. Τσοχατζόπουλου».
Ο κατηγορούμενος είπε, επίσης, ότι δεν είχε καμία σχέση τόσο με την κόρη του πρώην υπουργού, Αρετή Τσοχατζοπούλου, όσο και με τη σύζυγό του, Βίκυ Σταμάτη.

Στο μεταξύ, παρέμβαση για να δώσει διευκρινίσεις όσον αφορά το ποσό των χρημάτων που εμβάστηκαν από τη ρωσική ΑΝΤΕΥ στην κυπριακή ΝΤΡΟΥΜΙΛΑΝ για τα TORM1 έκανε ο κατηγορούμενος Γιάννης Σμπώκος.

Ο πρώην γενικός διευθυντής Εξοπλισμών ζήτησε τον λόγο, προκειμένου να απαντήσει στον ισχυρισμό του μάρτυρα Παναγιώτη Βλάχου, ο οποίος εκτίμησε ότι τα 25 εκατ. δολάρια που δόθηκαν από τη ρωσική, στην κυπριακή εταιρία, ήταν «παράνομη αμοιβή» που εκταμιεύθηκε όταν πίστωσε το ΥΕΘΑ ποσό 250 εκατ. δολαρίων για τα αντιαρματικά.

Όπως είπε ο κ. Σμπώκος, «με βάση τη σύμβαση, που υπογράφηκε στις 18 Ιουλίου του 2000 μεταξύ της ΑΝΤΕΥ και Drumilan Offset ορίζεται ότι η πληρωμή της δεύτερης για την υλοποίηση αντισταθμιστικών προγραμμάτων θα είναι το 10% των ποσών που θα εγκρίνονται. Πρόκειται δηλαδή, για κανονική πληρωμή για αντισταθμιστικά έργα».
newsit.gr/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια