Απίστευτο όπλο στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ ! Παίρνει κρυφά πληροφορίες από τα κινητά


Η ΕΛ.ΑΣ έχει στα χέρια της ένα ειδικό σύστημα «απορρόφησης» πληροφοριών μέσα από κινητά τηλέφωνα και φορητές μονάδες ηλεκτρονικών υπολογιστών. Μάλιστα τους τελευταίους μήνες το χρησιμοποιεί προκειμένου να εντοπίζει και να καταγράφει τα στοιχεία που έχουν διαγράψει οι χρήστες κινητών τηλεφώνων.

Σύμφωνα με tovima το νέο όπλο....
της Αστυνομίας έχει ένα σύστημα αυτό -κατασκευασμένο από κονσόρτσιουμ με πυρήνα ισραηλινές εταιρείες- έχει τη δυνατότητα άμεσης σύνδεσης με κινητά τηλέφωνα από τα οποία υφαρπάζει μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα τα μηνύματα, τις κλήσεις, τις φωτογραφίες και όλα τα δεδομένα που έχει ο κάτοχός του. Μάλιστα το σύστημα έχει τη δυνατότητα να εντοπίζει και να καταγράφει τα στοιχεία που είχε διαγράψει ο χρήστης του κινητού. Και όλα αυτά χωρίς οι διωκτικές υπηρεσίες να έχουν κατασχέσει το κινητό τηλέφωνο ή το στικάκι και δίχως να εφαρμόσουν την κανονική διαδικασία ελέγχου του στο Τμήμα Ελέγχου Ψηφιακών Πειστηρίων των Εγκληματολογικών Εργαστηρίων.

Το φορητό σύστημα (μεγέθους περίπου 15x15 εκατοστών) καταγραφής στοιχείων από κινητά τηλέφωνα έχει κόστος περίπου 15.000 ευρώ και σύμφωνα με πληροφορίες το προμηθεύθηκαν οι διωκτικές Αρχές από τα απόρρητα κονδύλια των αρμοδίων υπουργείων.

Πως λειτουργεί η συσκευή

Αφού εντοπιστεί το κινητό που η ΕΛ.ΑΣ για λόγους ασφαλείας πρέπει να διερευνήσει το περιεχόμενο του, στη συνέχεια το συνδέουν με τη συσκευή αντιγραφής των μηνυμάτων, ατζέντας κτλ. και ύστερα το αφήνουν στη θέση του. Μάλιστα σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, «κανείς δεν εμποδίζει το σύστημα αυτό να χρησιμοποιηθεί σε κινητά που παραδίνονται για λόγους ασφαλείας κλειστά ή και χωρίς μπαταρία στον προθάλαμο μίας δημόσιας υπηρεσίας. Ο παραλήπτης του τηλεφώνου αν βρίσκεται σε εξέλιξη κάποια έρευνα για παράνομη πράξη μπορεί να το συνδέσει με τη συσκευή καταγραφής, να τραβήξει όλα τα στοιχεία του μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα και να το επαναφέρει στη θέση του. Χωρίς και πάλι βεβαίως ο κάτοχος του κινητού να αντιληφθεί οτιδήποτε».

iefimerida.gr 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια