Εν αναμονή συνάντησης των τριών. Βενιζέλος: Κανένας νυν βουλευτής ή πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ δεν θα μετάσχει στην κυβέρνηση!


Πρωθυπουργός ο Σαμαράς - Βενιζέλος: Δεν θα είμαι αντιπρόεδρος. 
Ονόματα υποψήφιων υπουργών στο τραπέζι - Ποιά ακούγονται.
Δεν διαφωνεί ο Κουβέλης στο πρόσωπο του Σαμαρά.
Θα υπάρχουν και τεχνοκράτες.
Μέσα στην γαλάζια εντολή θα έχει λήξει το θέμα, λένε όλοι.
Μετά τις πληροφορίες για συμφωνία ανέβηκε το χρηματιστήριο.



Η συμφωνία για τον σχηματισμό κυβέρνησης έχει κλειδώσει. Αυτό τουλάχιστον φάνηκε από τις δηλώσεις των κυρίων Βενιζέλου και Κουβέλη. Ολα είναι ζήτημα χρόνου και αυτή την ώρα τα τηλέφωνα έχουν πάρει φωτιά.
Στο τραπέζι έχουν πέσει ονόματα υπουργών από όλα τα κόμματα και το παζάρι ειναι σκληρό. Αναμεσά τους και ονόματα τεχνοκρατών.


Έτσι, μέσα στις επόμενες ώρες ή το αργότερο έως αύριο το μεσημέρι θα έχουμε κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας με την συμμετοχή της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, και της ΔΗΜΑΡ.


Τα δεδομένα μέχρι στιγμής είναι: Πρωθυπουργός θα είναι ο Αντώνης Σαμαράς. Ο Ευάγγελος Βενιζέλος ΔΕΝ επιθυμεί να είναι αντιπρόεδρος, ενώ όπως είπε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σε βουλευτές του κόμματός του που συνάντησε, στην κυβέρνηση ΔΕΝ θα μετέχουν ούτε νυν βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, ούτε πρώην υπουργοί.


Κανένα πρόβλημα στο πρόσωπο Σαμαρά


Αυτό τονίζεται σε όλους τους τόνους τόσο από το ΠΑΣΟΚ, όσο και από την ΔΗΜΑΡ. Και τα δυο κόμματα δεν έχουν αντίρρηση να τεθεί επικεφαλής του κυβερνητικού σχήματος ο κ.Σαμαράς. Άλλωστε όπως λένε, είναι ο νικητής των εκλογών.


Ετοιμάζει κείμενο προγραμματικών δηλώσεων


Ο Πρόεδρος της ΝΔ επεξεργάζεται βάσει των συνομιλιών που είχε με τους δύο αρχηγούς ένα κείμενο με τις απόψεις που έχουν διατυπώσει ο ίδιος και οι κ. Βενιζέλος και Κουβέλης, προκειμένου να τις φέρει προς ψήφιση στη Βουλή, επεξεργάζεται δηλαδή το κείμενο προγραμματικών δηλώσεων.
Η συμφωνία και το υπουργικό σχήμα θα «κλειδώσει» με τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.


ΝΔ : Κανένα πρόβλημα στους όρους Κουβέλη


Η Συγγρού δεν βλέπει να είναι εμπόδιο οι όροι που θέτει ο κ. Κουβέλης για προγραμματική σύγκλιση και «σύμπτωση» στη φερεγγυότητα των προσώπων.


Εδώ είναι και που ξεκαθαρίζουν ειδικά τι σημαίνει το τελευταίο. Οταν ο κ.Κουβέλης μιλάει για φερεγγυότητα, εννοεί ότι πρόσωπα με σκληρό προφίλ και από την ΔΗΜΑΡ και από τη ΝΔ θα πρέπει να αποκλειστούν. Και φέρνουν ως παράδειγμα την κα Ρεπούση που αποτελεί κόκκινο πανί για πολλά στελέχη της ΝΔ, ενώ από την ΔΗΜΑΡ φέρνουν ως παράδειγμα τον κ.Βορίδη.
Το ίδιο και για πρόσωπα από το ΠΑΣΟΚ που έχουν συνδέσει το όνομά τους με τις σκληρές αποφάσεις και μέτρα που έχουν ληφθεί τα τελευταία 2 χρόνια.


Το υπουργικό κατά Σαμαρά


Ολιγομελές κυβερνητικό σχήμα στο οποίο θα συμμετέχουν και εξωκοινοβουλευτικοί.
Ο λόγος για τα βασικά υπουργεία πρέπει να ανήκει σε αυτόν. Οικονομικών, Ανάπτυξης, Εξωτερικών, Εθνικής Άμυνας, το Εσωτερικών και Προστασίας του Πολίτη.


Ονοματολογία 


Πολιτικοί: Αβραμόπουλος, Δήμας, Μπακογιάννη, Χατζηδάκης, Μητσοτάκης, Μηταράκης, Λαζαρίδης


Εξωκοινοβουλευτικοί: Μουρμούρας, Ρουπακιώτης....






newsit.gr

Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

  1. Ο Τσιπρας αρνειται να λαβει μερος στην κυβερνηση,
    αρνειται να λαβει μερος στη διαπραγματευτικη ομαδα,
    αρνειται καθε ειδους συνεργασια με τα αλλα κομματα για την κυβερνηση της Ελλαδος .
    Με αλλα λογια αρνειται καθε ειδους συνεισφορα που θα μπορουσε να κανει για να βοηθησει στην κριση που περνα η χωρα μας και μετα μας κανει τον πατριωτη.

    Το μονο που θελει ειναι να καθεται απ' εξω, να δημιουργει απεργιες και ταραχές με τους κουκουλοφορους του, και μετα να μας γεμιζει με φτηνου ειδους εξυπναδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες!
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!
- Μη κατευθύνετε τα σχόλια στις δικές σας Σελίδες!(Δε σημαίνει πως χρειάζεται να γράφετε ανώνυμα, εκτός αν υπάρχει κάποιος λόγος)
- Ο κάθε αναγνώστης σχολιαστής έχει την απόλυτη ευθύνη για αυτά που γράφει.