ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΝΕΟΕΚΛΕΓΕΝΤΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΕΩΣ κ. ΝΙΚΟΛΑΟ ΒΟΥΤΣΗ



Από το Σεραφείμ Χ. Μηχιώτη
Εκδότη-Δημοσιογράφο
smichio@otenet.gr
Κύριε Βούτση,


Δεν σας αποκαλώ «κύριε Βουλευτά» όχι από ασέβεια- δικαιούσθε βεβαίως τον προσήκοντα σεβασμό, ώς εκπρόσωπος του κόμματος ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, εκλεγείς, γιά πρώτη φορά, προκειμένου να εκπροσωπήσετε τους εκλογείς σας εις την ΒτΕ- αλλά από τυπικήν αιτία, διότι δεν έχετε δώσει το νενομισμένο όρκο του Βουλευτού, καθ’ ο μέτρο η ΒτΕ θα συνεδριάσει εκ νέου την 17ην  Μαίου τ.ε., υπό τη νέα της σύνθεση, ώστε να ορκισθούν οι εκλεγέντες 300 βουλευτές, οι οποίοι ανεδείχθησαν εις τις εκλογές της παρελθούσης Κυριακής....

Αφορμήν λαμβάνω από την χθεσινή σας συνέντευξη εις τον τηλεοπτικόν σταθμό «MEGA CHANNEL», ομού μετά των εκλεγέντων συναδέλφων σας κ.κ. Μάκη Βορίδη και Κώστα Σκανδαλίδη, της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ αντιστοίχως. Αντιλαμβάνομαι ότι η ποινή αποκλεισμού του εν λόγω τηλεοπτικού σταθμού από το κόμμα σας (πλήν Παπαδημούλη, γιά τον οποίο είτε δεν ίσχυσε ποτέ, είτε αυτός την αψήφισε) έχει αρθεί, διότι εμέτρησαν προφανώς οι ανάγκες αναγνωρισιμότητος και άλλων εκπροσώπων του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, πλην και πέραν των γνωστών ελαχίστων επιλέκτων συνεντευξιαζομένων. 


Επί της ουσίας των όσων εκρίνατε σκόπιμο να αναπτύξετε, δεν έχω να σας πω κάτι ιδιαιτέρως, πέραν των αναφορών σας εις «δηλώσεις μετανοίας», γιά τις οποίες εβεβαιώσατε ότι αποτελούν προαπαιτούμενον, ώστε να δεχθεί ο Πρόεδρος της νέας Κοινοβουλευτικής Ομάδος της Ομοσπονδίας κομμάτων-κομματιδίων-ομάδων και προσωπικοτήτων με την επωνυμίαν ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, ο κ. Αλέξανδρος Τσίπρας, να τους συναντήσει(!). Επειδή, λοιπόν, σας άκουσα, δεν είδα να σας προκαλεί εντύπωση η επισήμανση του συν. Γιάννη Πρετεντέρη, ότι «δεν πάει» εις την Αριστερά να απαιτεί δηλώσεις μετανοίας. Προφανώς, όπως λέγει λαϊκή παροιμία, «έχετε δει μεγάλο το μπόι σας στο ηλιοβασίλεμα» ή θεωρείτε ότι «των άλλων είναι καρύδια και χτυπάνε, ενώ τα δικά μας είναι σύκα». Αν  και δεν είμαι επαγγελματίας εις την πολιτικήν, ούτε διαθέτω τη δική σας πολιτική σοφία, μην το «τραβήξετε πολύ» αυτό το τροπάριο, θα σας γυρίσει μπούμερανγκ.


Αυτό που θέλω να σας προτείνω και να αιτηθώ να το λάβετε υπ’ όψιν, ώς υπόδειξη απλού πολίτη- κατοικούντος εις τη Βούλα, όπου η εγκληματικότης ανθεί ιδιαιτέρως, είναι, όπως εις την επομένην τηλεοπτική σας εμφάνιση μας πληροφορήσετε γιά τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ επί θεμάτων ασφαλείας και της συναφούς εγκληματικότητος, καθ’ ο μέτρο, ώς πληροφορούμαι, έχετε την ευθύνη του συγκεκριμένου χαρτοφυλακίου εις το ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ και προαλείφεσθε ώς ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, εις την «Κυβέρνηση της Αριστεράς». Άλλωστε έχετε δείξει ενδιαφέρον και εν τη πράξει, όταν μαζύ με τον κ. Παναγιώτη Λαφαζάνη έχετε «μπουκάρει» εις το κτήριο της ΓΑΔΑ εις τη Λεωφ. Αλεξάνδρας (άπαξ μόνον;), απαιτούντες την «άμεση απελευθέρωση» συλληφθέντων «μπαχαλάκηδων», οι οποίοι επιδίδοντο εις την καταστροφή δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας εις τους δρόμους των Αθηνών(....).


Δεν έχω την ελάχιστη αμφιβολία, ότι, ώς στέλεχος πρώτης γραμμής της ώριμης κυβερνώσης Αριστεράς, δεν ευτυχείτε πλέον διά τα προηγούμενα, τα οποία αποτελούν παρελθόν και δεν θα επράττατε ποτέ εκ νέου. Σας προτείνω, συνεπώς, να μας πληροφορήσετε γιά την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, ώς καθ’ ύλην αρμόδιος, εν σχέσει με την διογκούμενη εγκληματικότητα, με τις κλοπές εις Τράπεζες και οικίες πολιτών, την εισαγόμενη εμπορία λευκής σαρκός κ.ο.κ. Προσωπικώς μου είναι απολύτως αδιάφορα και εξ ίσου καταδικαστέα τα κίνητρα των πάσης φύσεως κλοπών οπουδήποτε, όποιοι και αν είναι οι μεμονωμένοι δράστες ή οι αντίστοιχες συμμορίες: κοινοί κακοποιοί ή  «επαναστάτες γιά τις ανάγκες του αγώνα», ενδεδυμένοι, ενίοτε, εις τα μαύρα και οπλισμένοι ακόμη και με καλάσνικωφ ή εις συνδυασμόν και αμοιβαίαν συμπλήρωσιν οι μεν και οι δε.


Επιπροσθέτως, εκτιμώ ότι πρέπει να σας απασχολήσει η διαφορά αντανακλαστικών μεταξύ διωκτικών και δικαστικών αρχών, εις ό,τι αφορά υποθέσεις υποδίκων διά εγκληματική-τρομοκρατική δράση. Δεν πρέπει να αδιαφορήσετε διά το γεγονός ότι, ενώ οι διωκτικές πράττουν το καθήκον τους, ώς οφείλουν, ο μέγιστος χρόνος του 18μήνου προφυλακίσεως παρέρχεται ενίοτε ανενεργός ώς προς το δικαστικό σκέλος τέτοιων υποθέσεων, με συνέπεια οι υπόδικοι ή κατηγορούμενοι να κυκλοφορούν ελεύθεροι, είτε με τις δίκες τους εν αναμονή, είτε εν εξελίξει. Αν αυτό δεν είναι όλως τυχαίο, ούτε και επιθυμητό, τότε η κυβερνώσα Αριστερά οφείλει να λάβει απολύτως σαφή θέση, διότι εγείρονται υπόνοιες, έστω, σκοπούμενης αβελτηρίας.


Πώς προτίθεσθε, ώς κυβερνώσα Αριστερά, να αντιμετωπίσετε δραστικώς και αποτελεσματικώς το οξύ αυτό θέμα; Δεν νομίζω ότι πρέπει να το αποσιωπήσετε ή να αποδεχθείτε «ιδεολογικά κίνητρα» ώς ελαφρυντικά καθ΄ όλα ποινικώς κολαστέων πράξεων. Συνεπώς οι Έλληνες πολίτες αξιώνουν τις απαντήσεις σας, σαφείς και πρακτικές, εννοείται δε και αποτελεσματικές, διότι η εγκληματικότης δεν είναι κάτι που πρέπει να αφήνει αδιάφορη ή ολιγωρούσα την Αριστερά. Τούτο, μάλιστα, καθίσται προδήλως απαραίτητο, καθ’ ο μέτρο έχετε θέσει ως προαπαιτούμενο τον «εκδημοκρατισμό» των Σωμάτων Ασφαλείας και έχετε προτείνει τον αφοπλισμό των αστυνομικών οργάνων «εκτός εξαιρέσεων». Προφανώς θα έχετε υπ’ όψη το πρότυπο του Ηνωμένου Βασιλείου, αλλά δεν νομίζω ότι η αντιγραφή ξένων προτύπων δίδει λύσεις, υπό τις συγκεκριμένες συνθήκες που βιώνει η Ελλάς, υπό το φως των δεδομένων της εγχώριας και εισαγόμενης εγκληματικότητος, της παρανόμου μεταναστεύσεως κλπ.


Αν και ομιλώ προσωπικώς, καθώς δεν εκφράζω παρά εαυτόν, είμαι βέβαιος ότι οι πανέλληνες θα ήθελαν να πληροφορηθούν τις απόψεις του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολιτεύσεως επί του θέματος, δεδομένου και του ενισχυμένου θεσμικού του ρόλου, εις το πλαίσιο του Δημοκρατικού μας Πολιτεύματος. Προτείνω, πάντως, ώς πρώτο συμβολικό μέτρο του «λαϊκού ελέγχου» εις τα Σώματα Ασφαλείας, να μετονομασθεί η Ελληνική Αστυνομία(ΕΛΑΣ) σε Ελληνική Λαϊκή Αστυνομία (ΕΛΛΑΣ), κατά το πρότυπο της Volks Polizei  εις την πρώην ΓΛΔ, προσαρτηθείσαν το 1989 εις την ΟΔΓ.


Κύριε Νικόλαε Βούτση, παρακαλώ θερμώς όπως τύχω της προσοχής σας.


Με την ευκαιρία, δράττομαι της ευκαιρίας να αναφερθώ σε σημερινή συνέντευξη της εκλεγείσης Βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ επίσης, ομοίως γιά πρώτη φορά, της κας Νάντιας Βαλαβάνη εις την ΕΡΤ/ΝΕΤ. Σέβομαι και τιμώ τον αντιδικτατορικό της αγώνα, αλλά οφείλω να της επισημάνω, ότι, 38 χρόνια μετά την πτώση της δικτατορίας, τίποτε δεν μοιάζει με τότε και ότι κανένας πολιτικός λόγος έν έτει 2012 δεν νοείται να ετεροκαθορίζεται, όταν κοσμογονικές αλλαγές έχουν συντελεσθεί!  


Γιά «φυλακή» από την οποία βγήκαμε εν συνεχεία του αποτελέσματος των εκλογών της Κυριακής, μίλησε η κα Βαλαβάνη, γιά να το διορθώσει-προ των εκπλήκτων λοιπών συνεντευξιαζομένων- σε «φυλακή του Μνημόνιου». Μίλησε ακόμη και γιά «χούντα» που έπεσε, γιά να το διορθώσει ομοίως σε «χούντα των αγορών». Κυρία Βαλαβάνη, επιτρέψατέ μου να σας πω, με όλο το σεβασμό, ότι το ρολόι του χρόνου δεν σταμάτησε το 1974.


Κύριε Βούτση, κυρία Βαλαβάνη, ευχαριστώ γιά τον χρόνο,  τον οποίο ελπίζω να μου αφιερώσετε.


ΣΕΡΑΦΕΙΜ Χ. ΜΗΧΙΩΤΗΣ 


ΥΓ: Δεν γνωρίζω πώς προτίθεται να λειτουργήσει η νεοπαγής και πολυπληθής ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, αλλά θεωρώ μονομερή προβολή, εις βάρος των λοιπών συναδέλφων του, το να προαναγγέλλονται μόνον οι επικείμενες συνεντεύξεις Παπαδημούλη, μέσω του facebook.

Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες!
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!
- Μη κατευθύνετε τα σχόλια στις δικές σας Σελίδες!(Δε σημαίνει πως χρειάζεται να γράφετε ανώνυμα, εκτός αν υπάρχει κάποιος λόγος)
- Ο κάθε αναγνώστης σχολιαστής έχει την απόλυτη ευθύνη για αυτά που γράφει.