Ο "φούρναρης", ο "προστατευόμενος" και ο "Καιάδας" της Χρυσής Αυγής


«Ο ακροδεξιός "ταραξίας" που κρατά στα χέρια του το μέλλον της Ευρώπης» είναι ο τίτλος του άρθρου της βρετανικής Independent για τη Χρυσή Αυγή. 
«Αφού κέρδισε σχεδόν μισό εκατομμύριο ψήφους, το νέο-ναζιστικό κόμμα Χρυσή Αυγή θα καταλάβει 21 θέσεις στη νέα ελληνική Βουλή. Ανάμεσα σε εκείνους που θα απολαμβάνουν κοινοβουλευτική ασυλία, θα είναι ένας άνδρας που....
αντιμετωπίζει το ενδεχόμενο να δικαστεί για την υποτιθέμενη εμπλοκή του σε βιαιοπραγία και άλλος ένας που λέγεται πως είναι μέλος σατανιστικού ροκ συγκροτήματος», γράφει η βρετανική εφημερίδα.


Από το άρθρο δε λείπει η αναφορά στο «εγέρθητι» προς τους Έλληνες δημοσιογράφους, αμέσως μετά τις εκλογές της Κυριακής και την επιτυχία του κόμματος να φτάσει στο 7% και την είσοδο του στη Βουλή για πρώτη φορά στην ιστορία του. «Έδωσε μια πρώτη γεύση για το πως θα ανταποκριθεί στο νέο στάτους του», γράφει. 
Το άρθρο της Independent
«Ο άνδρας με το ξυρισμένο κεφάλι που έδωσε το παράγγελμα και είπε "βγείτε έξω" σε όσους δε θέλησαν να υπακούσουν φέρεται να είναι μέλος του σατανικού ροκ συγκροτήματος Naer Mataron. Ο Γιώργος Γερμενής, που επί σκηνής ονομάζεται "Καιάδας", εξελέγη βουλευτής στο υπόλοιπο Αττικής.
Το συγκρότημα αναμειγνύει βίαιες εικόνες από την ελληνική μυθολογία με κοστούμια φτιαγμένα από νύχια και ήχους που συνθέτουν γρυλίσματα θανάτου».


Το άρθρο της Independent
Η Independent συνεχίζει παρουσιάζοντας το προφίλ του Ηλία Κασιδιάρη. «Έως την Κυριακή αντιμετώπιζε κατηγορίες για τη φερόμενη συμμετοχή του στην επίθεση και το μαχαίρωμα ενός ακαδημαϊκού. Η προσκόλλησή του στον αρχηγό, του έχει δώσει το παρατσούκλι "ο προστατευόμενος". Κατηγορείται ότι ήταν ένας από τους πέντε που επιτέθηκαν σε καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών το 2007. Αυτόπτες μάρτυρες αναγνώρισαν το αυτοκίνητό του.


Η ακροαματική διαδικασία ήταν προγραμματισμένη για τον Ιούνιο, αλλά θα αναβληθεί για όσο θα παραμείνει στην Βουλή. Τουλάχιστον άλλα δυο μέλη του σκληρού πυρήνα της Χρυσής Αυγής έχουν φυλακιστεί ή δικάζονται για φόνο», γράφει η βρετανική εφημερίδα. 


Αναφορά γίνεται και σε εκείνους που δε βγήκαν. Όπως ο Στυλιανός Βλαμάκης, από την Κρήτη, «γνωστός στους κύκλους της Χρυσής Αυγής και ως "φούρναρης". Βρέθηκε στο επίκεντρο της προσοχής όταν ταξίδεψε στο στρατόπεδο συγκέντρωσης στο Νταχάου και έβγαλε φωτογραφία χαμογελώντας μπροστά στους φούρνους όπου έκαιγαν ανθρώπους οι Ναζί στο Ολοκαύτωμα. Όταν ανέβασε τις φωτογραφίες στη σελίδα του στο Facebook, φίλοι του αστειεύονταν λέγοντας πως οι φούρνοι αυτή "κάνουν καλό ψωμί"».


«Ο κ. Μιχαλολιάκος, ο οποίος εμπλέκεται στη δικτατορία που τελείωσε το 1974, εξελέγη στο δημοτικό συμβούλιο του δήμου Αθηναίων πριν από δυο χρόνια, αναστατώνοντας τα υπόλοιπα μέλη του συμβουλίου όταν χαιρέτισε ναζιστικά.
Στις ομιλίες του κατά την προεκλογική περίοδο εξαπέλυσε επανειλημμένα απειλές κατά δημοσιογράφων, πολιτικών αντιπάλων και μεταναστών. Απευθυνόμενος σε πλήθος υποστηρικτών του είπε: «Δεν έχουν καταλάβει ότι όταν θα έχουμε την εξουσία, θα είμαστε αμείλικτοι», καταλήγει το άρθρο της Independent.


newsit.gr

Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

  1. giati i dimosiografi den kaloon tin hrisi avgi sta parathira?

    epeidi den tha metehei se avriani kivernisi?

    tote giati kaloon toos kommoonistes?

    milate re koproskyla.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες!
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!
- Μη κατευθύνετε τα σχόλια στις δικές σας Σελίδες!(Δε σημαίνει πως χρειάζεται να γράφετε ανώνυμα, εκτός αν υπάρχει κάποιος λόγος)
- Ο κάθε αναγνώστης σχολιαστής έχει την απόλυτη ευθύνη για αυτά που γράφει.