Οι επόμενες εκλογές αν χρειαστεί θα γίνουν 17 Ιουνίου....

Τα κόμματα επεξεργάζονται ήδη σενάρια της επόμενης ημέρας αν δεν καταφέρουν να σχηματίσουν βιώσιμη κυβέρνηση.
Θεωρούν την ψήφο της άλλης Κυριακής, ως ψήφο εκτόνωσης των πολιτών.
Όλες οι τελευταίες πληροφορίες από τα κομματικά επιτελεία.
Ο χρόνος πλεον κυλά αντίστροφα για τις εκλογές της 6ης Μαϊου και παρά το γεγονός ότι.... μπροστά στην κάλπη ακόμα δεν έχουμε βρεθεί, ήδη κυκλοφορούν σενάρια για επαναληπτικές εκλογές.

Τα πράγματα σύμφωνα με τα έως τώρα δεδομένα, δείχνουν ότι όλα είναι στον αέρα. Για να υπάρξει κυβέρνηση στις 7 Μαϊου, πρέπει να έχουμε ή αυτοδυναμία, ή τα δυο μεγάλα κόμματα να συγκεντρώσουν μαζί 50%, κάτι το οποίο είπε και ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, στο Newsit.

Τα δυο παραπάνω φαντάζουν πολύ δύσκολα και ήδη στα κομματικά επιτελεία επεξεργάζονται σενάρια για επαναληπτικές εκλογές.

Το σκεπτικό των επιτελείων είναι ότι στην αναμέτρηση της 6ης Μαϊου θα υπάρξει μαι εκτόνωση των πολιτών και σε δεύτερη φάση, σύμφωνα πάντα με τα σενάρια αλλά και τα αποτελέσματα της κάλπης, οι πολίτες αν κληθούν ξανά να ψηφίσουν θα ψηφίσουν αλλιώς... Δηλαδή, η κυβερνησιμότητα της χώρας θα οδηγήσει τους πολίτες να ψηφίσουν διαφορετικά...

Μάλιστα, τα σενάρια λένε, ότι έχει ήδη προσδιοριστεί ως πιθανή ημερομηνία, η 17η Ιουνίου, αν και εφόσον δεν προκύψει αυτοδύναμη κυβέρνηση ή κυβέρνηση συνεργασίας από τις εκλογές της άλλης Κυριακής.

Τα σενάρια αυτά βασίζονται κυρίως σε εκτιμήσεις των επιτελείων με βάση και τις δημοσκοπήσεις που οι πολίτες δεν επιτρέπεται να μαθαίνουν 15 ημέρες πριν τις εκλογές, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν γίνονται...

Όπως και να χει, όπως λέει και ο σοφός λαός, “Κυριακή κοντή γιορτή”.
newsit.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια