Ανεβαίνει η θερμοκρασία την Παρασκευή - Τι καιρό θα κάνει την Καθαρά Δευτέρα


Με ήλιο και καλές θερμοκρασίες θα γίνει η έξοδος των εκδρομέων για το τριήμερο της Καθαράς. Αναλυτική πρόγνωση για το τριήμερο.
Γενικά αίθριο καιρό θα έχουμε την Παρασκευή στις περισσότερες περιοχές και μονο τις πρωινές ώρες στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα θα σημειώνονται τοπικές βροχές. Βορειοδυτικοί άνεμοι έως 7 μποφόρ στο Ιόνιο και το απόγευμα στο νοτιοανατολικό Αιγαίο. Άνοδος της θερμοκρασίας ως προς τις μέγιστες τιμές. Παγετός το πρωί στα βόρεια ηπειρωτικά 


Αναλυτική πρόγνωση 

Μακεδονία, Θράκη 
Καιρός: λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις. 
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και από το απόγευμα στην κεντρική Μακεδονία τοπικά 6 μποφόρ. 
Θερμοκρασία: από μείον 1 (-1) έως 15 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη. 


Νησιά Ιονίου, ήπειρος, δυτική στερεά, δυτική Πελοπόννησος 
Καιρός: γενικά αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις το πρωί στα νοτια. 
Άνεμοι: βορειοδυτικοί 4 με 5 και στο Ιόνιο 6 με 7 μποφόρ. 
Θερμοκρασία: από 02 έως 17 βαθμούς κελσίου. 


Θεσσαλία, ανατολική στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος 
Καιρός: γενικά αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις το πρωί στα νοτια. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα το πρωί. 
Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Το απόγευμα στις Σποράδες 6 μποφόρ. 
Θερμοκρασία: από 02 έως 17 βαθμούς κελσίου. 


Κυκλάδες, Κρήτη 
Καιρός: αρχικά νεφώσεις με τοπικές βροχές και στην Κρήτη πιθανόν σποραδικές καταιγίδες. Βαθμιαία ο καιρός θα βελτιωθεί. 
Άνεμοι: βορείων δειθυνσεων 4 με 5 μποφόρ και από το απόγευμα στα ανατολικά 6 μποφόρ. 
Θερμοκρασία: από 08 έως 16 βαθμούς κελσίου. 


Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα 
Καιρός: στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου λίγες παροδικές νεφώσεις. Στα Δωδεκάνησα τις πρωινές ώρες νεφώσεις με τοπικές βροχές γρήγορα όμως και εκεί ο καιρός θα βελτιωθεί. 
Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και από το απόγευμα στα νοτια 6 με 7 μποφόρ. 
Θερμοκρασία: από 09 έως 16 βαθμούς κελσίου. 


Αττική 
Καιρός: αίθριος. 
Άνεμοι: βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. 
Θερμοκρασία: από 04 έως 16 βαθμούς κελσίου. 


Θεσσαλονίκη 
Καιρός: λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις 
άνεμοι: βορειοδυτικοί 3 με 5 και από το απόγευμα στα δυτικά του νομού 6 μποφόρ. 
Θερμοκρασία: από 03 έως 14 βαθμούς κελσίου


ΣΑΒΒΑΤΟ
Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός σε ολόκληρη τη χώρα και μόνο το βράδυ θα αναπτυχθούν τοπικές συννεφιές. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί - βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε περαιτέρω άνοδο θα κυμανθεί στα βόρεια από -2 εως 13 βαθμούς, στα κεντρικά από 4 εως 18 με 20 βαθμούς και στα νησιά από 10 εως 15 βαθμούς κελσίου.


ΑΤΤΙΚΗ
Θα έχουμε λιακάδα, βοριάδες 3 με 4 το πολύ 5 μποφόρ και θερμοκρασία από 7 εως 18 βαθμούς κελσίου.


ΚΥΡΙΑΚΗ
Την τελευταία Κυριακή της Αποκριάς με τις καρναβαλικές εκδηλώσεις περιμένουμε τοπικές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώνουν και θα σημειωθούν λίγες βροχές κυρίως μετά το μεσημέρι ιδιαίερα στα δυτικά και στα βόρεια. Λίγα χιόνια θα πέσουν το βράδυ στα βουνά της κεντρικής και βόρειας χώρας. Οι άνεμοι στα νότια θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ και στις υπόλοιπες περιοχές από βόρειες διευθύνσεις με την ίδια περίπου ένταση. Η θερμοκρασία σε πτώση κυρίως στη βόρεια Ελλάδα θα κυμανθεί στα βόρεια από -6 εως 12 βαθμούς, στα κεντρικά από 2 εως 17 βαθμούς και στα νησιά από 8 εως 15 βαθμούς κελσίου.


ΑΤΤΙΚΗ
Περιμένουμε λιακάδα αλλά το βράδυ δεν αποκλείεται να βρέξει για λίγο. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι μέχρι 4 το πολύ μποφόρ ενώ ο υδράργυρος θα κυμανθεί από 7 εως 16 βαθμούς κελσίου.


ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ
Περιμένουμε συννεφιές και τοπικές βροχές κυρίως στην ανατολική και νότια χώρα ενώ λίγες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά της κεντρικής και βόρειας χώρας. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ άρα οι χαρταετοί όλοι θα υψωθούν και μάλιστα το απόγευμα οι άνεμοι θα ενισχυθούν και θα φτάσουν τα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από -5 εως 10 βαθμούς, στα κεντρικά από 4 εως 13 βαθμούς και στα νησιά από 10 εως 15 βαθμούς.


ΑΤΤΙΚΗ
Περιμένουμε τα ξημερώματα συννεφιά με βροχή αλλά αργότερα ο καιρός θα βελτιωθεί λίγο μέχρι τις 11.00 το πρωί όπου περιμένουμε να εμφανιστεί και λίγος ήλιος. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 12 βαθμούς κελσίου αλλά απο το μεσημέρι και μετά η συννεφιά θα πυκνώσει και θα αρχίσει ένα ψιλόβροχο που θα έχει και την αισθηση του χιονόνερου καθώς η θερμοκρασία θα πέφτει και το βράδυ θα φτάσει τους 6 βαθμούς κελσίου με βοριά που θα ενισχυθεί στα 5 με 6 μποφόρ.


Ο ΚΑΙΡΟΣ ΤΗΣ ΚΑΘΑΡΑΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ ΣΕ 10 ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ


- Θεσσαλονίκη: Περιμένουμε άστατο καιρό με λίγες βροχές και βελτίωση από το μεσημέρι και μετά, βοριάδες μέχρι 6 μποφορ και θερμοκρασία από 3 εως 10 βαθμούς.


- Καστοριά: Περιμένουμε νεφώσεις με λίγα χιονια κυρίως στα γύρω ορεινά αλλά ο καιρός θα βελτιωθεί από το μεσημέρι και μετά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -3 εως 4 βαθμούς.


- Αλεξανδρούπολη: Περιμένουμε συννεφιές και ψιλόβροχο, ανέμους που θα φτάσουν στο Θρακικό πέλαγος τα 6 και ενδεχομένως τα 7 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 εως 8 βαθμούς.


- Μετέωρα: Περιμένουμε αρχικά συννεφιές με βροχές αλλά από το απόγευμα και μετά θα υπάρξει διαστήματα ηλιοφάνειας. Οι βοριάδες θα φτάσουν τα 4 μποφόρ ενώ ο υδράργυρος θα κυμανθεί απο 1εναν εως 7 βαθμούς κελσίου.


- Βόλος: Περιμένουμε συννεφιές με βροχές το πρωί και ήλιο το απόγευμα, βοριάδες μέχρι 4 μποφόρ και θερμοκρασία από 3 εως 8 βαθμούς κελσίου.


- Ναύπλιο: Περιμένουμε συννεφιές με ψιλόβροχο και βροχές το πρωί, βορειοδυτικούς ανέμους μεχρι 4 μποφορ το απόγευμα όμως θα έχουμε και διαστήματα με ήλιο και τον υδράργυρο να κυμαίνεται από 5 εως 12 βαθμούς.


- Μονεμβασιά: Περιμένουμε άστατο καιρό με συννεφιές και βροχές αλλά και θα υπάρξουν και διαστήματα με ήλιο. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 4 μέχρι 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 εως 9 βαθμούς κελσιου.


- Ηράκλειο: Περιμένουμε συννεφιές με ψιλοβροχο συνεχώς, βοριάδες 5 με 6 μποφόρ και θερμοκρασία από 4 εως 10 βαθμούς κελσίου.


- Πάρος: Περιμένουμε άστατο καιρό με διαστήματα με ήλιο αλλά και ψιλόβροχο, ανέμους που θα φτάσουν τα 7 και 8 μποφορ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 εως 13 βαθμούς κελσίου.


- Μυτιλήνη: Περιμένουμε συννεφιές με ψιλόβροχο, βοριάδες που θα φτάσουν ανοιχτά τα 7 με 8 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 εως 11 βαθμούς κελσιου. Πάντως στη Μυτιλήνη ο καιρός φαίνεται να βελτιώνεται από το βράδυ και μετά.


Δυστυχώς αυτή η ψυχρή εισβολή που ξεκινά την Καθαρά Δευτέρα θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες της εβδομάδας και δεν αποκλείεται το επόμενο Σαββατοκύριακο το πρώτο του Μαρτίου να έχουμε και χιόνια ακόμη και σε χαμηλότερες περιοχές.

newsit.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια