Δωρεάν ιατρικές εξετάσεις για ανέργους και ανασφάλιστους πολίτες από 1η Φεβρουαρίου


Μάθημα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης από τον  Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών και την ΜΚΟ "Αποστολή" της Αρχιεπισκοπής που ενώνουν τις δυνάμεις τους προκειμένου να παράσχουν ιατροφαρμακευτική φροντίδα σε οσους δεν έχουν βιβλιάρεια υγείας....
Οι ΔΩΡΕΑΝ ιατρικές εξετάσεις θα γίνονται από την Τετάρτη 1η Φεβρουαρίου στο κτίριο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών στην οδό Σεβαστουπόλεως 113, στον 3ο όροφο. 
Τα ιατρεία θα λειτουργούν από Δευτέρα εως Παρασκευή από τις 09.00 το πρωί εως τις 13.00 το μεσημέρι ενώ σύντομα θα λειτουργούν και το απόγευμα.
Ηδη 150 γιατροί, μέλη του Ιατρικού Συλλογου Αθηνών, όλων των ειδικοτήτων υψηλού κύρους (ακόμη και καθηγητές Πανεπιστημίου) έχουν δηλώσει συμμετοχή στο εθελοντικό πρόγραμμα ενώ θα χορηγουνται και δωρεάν φάρμακα σε οσους τα χρειάζονται. 


Αυτοί που θα μπορούν να έχουν πρόσβαση στις υπηρεσίες του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής είναι:
- Χιλιάδες ανασφάλιστοι πολίτες που είναι αποκλεισμένοι από υπηρεσίες υγείας.
- Ένας στους 4 εργαζόμενους που είναι ανασφάλιστος.
- 150.000 μακροχρόνια ανασφάλιστοι του ΟΑΕΕ, ομοίως αποκλεισμένοι από τις παροχές του συστήματος Υγείας.
- Νέο – άστεγοι, πρώην έμποροι και επιχειρηματίες. 


Οπως δήλωσε στο Newsit o Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, Γιώργος Πατούλης "ο ΙΣΑ, ο μεγαλύτερος επιστημονικός σύλλογος της χώρας, βλέποντας τις ανάγκες που προκύπτουν από ανήμπορους ανασφάλιστους πολίτες που δεν μπορούν να προσεγγίσουν την πρωτοβάθμια περίθαλψη υγείας και σε συνεργασία με την Αρχιεπισκοπή Αθηνών και την ΜΚΟ "Αποστολή", από 1η Φεβρουαρίου θα βλέπουμε ασθενείς οπου είναι άνεργοι και ανασφάλιστοι. Στόχος μας είναι να μπορέσουν όλοι οι πολίτες να έχουν πρόσβαση στις ιατρικές υπηρεσίες. Ταυτόχρονα θα έχουμε και φαρμακείο και όταν ο γιατρός κρίνει θα τους χορηγούμε και δωρεάν φάρμακα". 
Στους άμεσους στόχους του ΙΣΑ και της "Αποστολής" είναι σύντομα να ξεκινήσουν και εμβολιασμούς παιδιών.
newsit.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια