Η δικτατορία του Αλαφούζου στο SKAI....


Με τον γνωστό εργοδοτικό εκβιασμό («θα το κλείσω», θα το «συρρικνώσω», «θα το πουλήσω», θα το «διακόψω» στην προκειμένη, αφού δικό μου είναι το μαγαζί, ότι θέλω το κάνω) ο Αλαφούζος στον ΣΚΑΪ προχώρησε σε... σφοδρή αντεπίθεση απέναντι στην άρνηση των εργαζομένων να υπογράψουν την οριστική εξαθλίωσή τους με νέα, μεγαλύτερη μείωση μισθών.


Μετά την επιχειρούμενη νέα μείωση....
αποδοχών των δημοσιογράφων, των διοικητικών υπαλλήλων, των τεχνικών ραδιοφώνου και τηλεόρασης, που εργάζονται στον ραδιοφωνικό και στον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΚΑΙ», καθώς και στην ηλεκτρονική σελίδα « SKAI . GR », από τον Αλαφούζο και την πραγματοποίηση τρίωρης στάσης εργασίας χθες, από τις 15.00 έως τις 18.00, οι εργαζόμενοι με ψήφισμά τους αρνήθηκαν κατηγορηματικά να συναινέσουν στις επιταγές της εργοδοσίας. Στο ψήφισμα των εργαζόμενων του «ΣΚΑΪ», που εκδόθηκε μετά τη γενική συνέλευση των εργαζομένων, αναφερόταν:


Μετά την σημερινή κοινή Συνέλευση των Εργαζομένων του συνόλου του ομίλου ΣΚΑΪ (Τηλεόραση και ραδιόφωνο), παρουσία μελών από το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ αποφασίστηκαν ομόφωνα, τα παρακάτω:


Ζητάμε από την ιδιοκτησία να αποσύρει άμεσα τα «ιδιωτικά συμφωνητικά» τα οποία η εταιρεία απαιτεί να υπογράψουμε αποδεχόμενοι μείωση μισθών 19% κατά παρέκκλιση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.


Επίσης, στέλνουμε μήνυμα στην επιχείρηση να σταματήσει κάθε εκβιασμό ώστε να υπογραφούν αυτά τα «συμφωνητικά» διαφορετικά η απάντησή μας θα είναι περαιτέρω κινητοποιήσεις.


Ζητούμε επίσης η επιχείρηση να σεβαστεί το γεγονός ότι ήδη δρομολογείται συνάντηση της ΕΣΗΕΑ με την ΕΙΤΗΣΕΕ (και ενδεχομένως και με την ΕΙΙΡΑ) προκειμένου να υπογραφεί Σύμβαση Εργασίας, γεγονός που καθιστά τις ατομικές συμβάσεις άχρηστες.


Διαμαρτυρόμαστε έντονα για την απόφαση της διοίκησης για άλλη μία φορά να απαγορεύσει την είσοδο των εκπροσώπων των Τεχνικών και των Διοικητικών Υπαλλήλων του κλάδου στο χώρο εργασίας μας, αναγκάζοντας πολλούς συναδέλφους μας να βγουν στο πεζοδρόμιο για να συναντήσουν τα μέλη του Σωματείου τους.


Οι εργαζόμενοι στον όμιλο ΣΚΑΪ TV και ΣΚΑΙ 100,3


Λίγη ώρα μετά, ο Αλαφούζος αντεπιτέθηκε ανακοινώνοντας ένα ιδιότυπο λοκ άουτ, απειλώντας και εκφοβίζοντας με δύο παράλληλες κινήσεις: ανακοινώνοντας την αναστολή του ενημερωτικού προγράμματος και, λίγο πριν τις 10 το βράδυ και μόλις λίγες ώρες μετά το ομόφωνο ψήφισμά των εργαζομένων, να ανακοινώνει dead-line για την υπογραφή των «ατομικών συμβάσεων» απαιτώντας να υπογράψουν μέχρι τις 6 σήμερα το απόγευμα. Τελεσίγραφο αιμοσταγή, βάρβαρου πολέμαρχου με απλά λόγια.


Ακολουθεί η ανακοίνωση του ομίλου «ΣΚΑΪ» που αφορά την αναστολή του προγράμματος, στην οποία (βέβαια) δεν αναφέρεται μέχρι πότε θα συνεχιστεί (ο εκβιασμός – εκφοβισμός):




Ο Όμιλος ΣΚΑΪ υποχρεώθηκε να αναστείλει έως την 6η πρωινή της Πέμπτης, 15.12, την μετάδοση δελτίων ειδήσεων και ενημερωτικών εκπομπών σε ραδιόφωνο και τηλεόραση. Αιτία η παράνομη, καταχρηστική και αιφνιδιαστική στάση εργασίας που προκήρυξε αυταρχικά το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ, σήμερα για τις 15:00 την οποία μάλιστα μας κοινοποίησε μετά την έναρξή της, χωρίς καμία από τις προειδοποιήσεις που ο νόμος ορίζει.


Αποτέλεσμα αυτής, της κατ’ εξακολούθηση παράνομης πρακτικής του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ – και παρά τις δεκάδες δικαστικές αποφάσεις εναντίον της για παρόμοιες ενέργειες στο παρελθόν – ήταν να σταματήσει για πολλές ώρες η παραγωγική διαδικασία για ειδήσεις και ενημερωτικές εκπομπές.


Επειδή ο ΣΚΑΪ σέβεται τους ακροατές και τηλεθεατές του εγγυούμενος πάντα την ποιότητα της ενημέρωσης την οποία υπηρετεί, αποφάσισε σήμερα την αναστολή όλων των ενημερωτικών εκπομπών και δελτίων ειδήσεων.


Η Διοίκηση του ΣΚΑΪ επιφυλάσσεται για την άσκηση κάθε νόμιμου δικαιώματος έναντι εκείνων που εκ συστήματος παρανομούν θέτοντας σε κίνδυνο την ομαλή λειτουργία και τη φήμη της επιχείρησης, στην κρίσιμη περίοδο που διανύουμε.


Μετά από αυτές τις εξελίξεις, οι εκπρόσωποι των εργαζομένων στο Σκάι TV & Σκάι 100,3 υπενθυμίζουν σε ανακοίνωσή τους:


Συνάδελφοι,
Η επιχείρηση αποφάσισε λίγο πριν τις 10 το βράδυ και μόλις λίγες ώρες μετά το Ομόφωνο Ψήφισμά μας να ανακοινώσει χρονικό ορίζοντα (dead-line) για την υπογραφή των «Ατομικών Συμβάσεων». Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η εταιρεία απαιτεί από τους εργαζόμενους να υπογράψουν μέχρι τις 6 το απόγευμα της Πέμπτης 15 Δεκεμβρίου. Συνάδελφοι, το νωπό ομόφωνο Ψήφισμά μας ισχύει όπως ακριβώς συμφωνήθηκε από όλους εμάς στο σύνολο του και επακριβώς στο περιεχόμενό του…


Οι Εκπρόσωποι των Συντακτών σε ΣΚΑΙ TV και ΣΚΑΙ 100,3
Κωνσταντίνος Δαυλός , Λεωνίδας Σακλαμπάνης
aplhrotoiergazomenoi.blogspot.com

Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

  1. Δυστυχώς, σε πολλά ΜΜΕ συμβαίνει το ίδιο πράγμα και πολλοί άνθρωποι είτε έχουν χάσει τη δουλειά τους είτε αναγκάστηκαν να δεχθούν μείωση των απολαβών τους.
    Και αυτός ο χώρος μαστίζεται άγρια από την κρίση.
    Τώρα που ο Αλαφούζος, πιθανόν, να χάνει, ζητά από τους εργαζόμενους να χάσουν και αυτοί. Τους ζητά να μοιρασούν τις απώλειες. Όταν κέρδιζε απίστευτα χρήματα, όμως, τους έδωσε παραπάνω; Μοιράστηκε μέρος των κερδών μαζί τους;
    Αυτή είναι η λογική των στυγνών -αν και επιτυχημένων, κατά γενική ομολογία- επιχειρηματιών...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες!
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!
- Μη κατευθύνετε τα σχόλια στις δικές σας Σελίδες!(Δε σημαίνει πως χρειάζεται να γράφετε ανώνυμα, εκτός αν υπάρχει κάποιος λόγος)
- Ο κάθε αναγνώστης σχολιαστής έχει την απόλυτη ευθύνη για αυτά που γράφει.