Ο Παπουτσής «επαναφέρει» το άσυλο που κατήργησε (;) η Διαμαντοπούλου

Κανονικότατα και με τον νόμο εξακολουθεί και ισχύει το πανεπιστημιακό άσυλο, σύμφωνα με τον Χρήστο Παπουτσή, ο οποίος χθες από τη Βουλή κόντεψε να τρελάνει όσους βουλευτές τον άκουσαν και πίστευαν ότι με τον νόμο της κυρίας Διαμαντοπούλου το άσυλο καταργήθηκε.
 Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του Θ. Πλεύρη του ΛΑΟΣ για την εγκληματικότητα και την αύξηση του παραεμπορίου, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη απέδειξε.... ότι στο ΠΑΣΟΚ (πόσο μάλλον ο ίδιος, ως πάλαι ποτέ πρόεδρος της ΕΦΕΕ) δύσκολα θα χωνέψουν ότι το άσυλο καταργήθηκε.
 
Αντιγράφουμε από τα πρακτικά της Βουλής και υπενθυμίζουμε τι έλεγε η Αννα Διαμαντοπούλου στις 24 Αυγούστου μιλώντας για τον νόμο της: «Tο άσυλο καταργείται, ώστε στο πανεπιστήμιο να λειτουργεί για τις αξιόποινες πράξεις ό,τι λειτουργεί για όλους τους δημόσιους χώρους».
 
Διαβάστε τώρα τι είπε χθες ο κ. Παπουτσής, προκαλώντας σύγχυση στους βουλευτές, οι οποίοι δεν ξέρουν ποιον υπουργό να πιστέψουν: «Το πανεπιστημιακό άσυλο αποτελεί παραδοσιακό θεσμό που συμβολίζει τη δημοκρατία και την ελευθερία του λόγου. Ο θεσμός του ασύλου συνεχίζει να υφίσταται για λόγους συμβολικούς και νομικά. Ο νόμος της κυρίας Διαμαντοπούλου δεν κατάργησε το άσυλο. Αυτό που έκανε είναι να απλοποιήσει τις διαδικασίες άρσης του ασύλου». Να θυμίσουμε πάντως ότι η κατάργηση του ασύλου αποτελούσε κόκκινη γραμμή για τη Νέα Δημοκρατία και τον ΛΑΟΣ, προκειμένου να ψηφίσουν τον νόμο της κυρίας Διαμαντοπούλου, και μετά τα χθεσινά οι εκπρόσωποί του μάλλον εξαπατημένοι θα αισθάνονται.
 
Κατά τη συζήτηση της ίδιας ερώτησης, αίσθηση προκάλεσε η με οξείς χαρακτηρισμούς επίθεση του κ. Παπουτσή κατά του δημάρχου Αθηναίων Γ. Καμίνη, τον οποίο έδειξε ως απολύτως υπεύθυνο για το χάλι στους δρόμους και στα πεζοδρόμια της Αθήνας με το παραεμπόριο. Μίλησε μάλιστα χαρακτηριστικά για Δημοτική Αστυνομία -κατά τον νόμο αρμόδια για το παραεμπόριο- η οποία τα Σαββατοκύριακα κάθεται και κατέληξε λέγοντας ότι «αν δεν μπορούν, τότε ας έλθει η Δημοτική Αστυνομία στο υπουργείο να λειτουργήσει στο πλευρό της Ελληνικής Αστυνομίας».
dimokratianews.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια