Σαμαράς καλεί Καραμανλή


Έτοιμος για εκλογές δηλώνει ο Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος εξαπολύει σκληρή επίθεση στον πρωθυπουργό και τον υπουργό Οικονομικών. Τι λέει για τον Κώστα Καραμανλή, τη συναίνεση και την οικονομία

Σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπολύει ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς, σημειώνοντας....
πως το κόμμα του είναι έτοιμο για εκλογές.
Σε συνέντευξή του στον "Κόσμο του Επενδυτή", σημειώνει ότι η κυβέρνηση έχει χάσει τον έλεγχο, ενώ κάνει και άνοιγμα στον τέως πρωθυπουργό, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες δεν επιθυμεί να είναι υποψήφιος στις επόμενες εκλογές.
Αναφερόμενος στον Κώστα Καραμανλή, ο κ. Σαμαράς δηλώνει χαρακτηριστικά ότι "αν το θελήσει, ασφαλώς και θα είναι υποψήφιος στις επόμενες εκλογές".
Οι σχέσεις των δύο ανδρών δεν είναι στο καλύτερο σημείο, κυρίως λόγω της απομάκρυνσης στενών συνεργατών του τέως πρωθυπουργού από το κόμμα, αλλά και της προσπάθειας του Αντώνη Σαμαρά τους πρώτους μήνες που ανέλαβε το κόμμα, να απεγκλωβιστεί από το κυβερνητικό παρελθόν της ΝΔ που έφερε και τη βαριά ήττα στις προηγούμενες εκλογές.
Αναφερόμενος στην κυβέρνηση, ο κ. Σαμαράς κατηγορεί τον πρωθυπουργό ότι θέλει βουβή αντιπολίτευση, ενώ μιλώντας για το θέμα των ημερών -τη συναίνεση- μετά και την συμφωνία για την μεταρρύθμιση στην Παιδεία, σημειώνει ότι "η κοινωνία δεν ζητάει πάση θυσία συναίνεση σε όλα και ούτε πάση θυσία ρήξη για όλα. Ζητά καθαρές απόψεις, συνέπεια και ευθύνη".
Ο πρόεδρος της ΝΔ, κατηγορεί τον υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο ότι υπέγραψε τη συμφωνία με τους Φινλανδούς και έπειτα ζήτησε από τα ευρωπαϊκά όργανα να την ακυρώσουν, ενώ υπόσχεται ότι αν εφαρμοστεί το πρόγραμμα του κόμματός του, σε ένα χρόνο η οικονομία θα πάει μπροστά και το έλλειμμα θα αρχίσει να μειώνεται.
Ο Αντώνης Σαμαράς στέλνει μήνυμα και στην τρόικα, δεσμευόμενος ότι σε περίπτωση που αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας δεν θα αμφισβητήσει τα χρέη της Ελλάδας.
"Το κράτος έχει συνέχεια και η Ελλάδα έχει φιλότιμο. Συνεπώς δεν θα αμφισβητήσουμε τα όσα χρωστά η χώρα στους δανειστές της".
Τέλος, χαρακτηρίζει την κεντροδεξιά, ως "κίνημα" και "σταυροφορία" για τη σωτηρία της Ελλάδας και εμφανίζεται σίγουρος ότι στις εκλογές όποτε και αν γίνουν, ο λαός θα δώσει στη Νέα Δημοκρατία ισχυρή εντολή για καθαρές λύσεις.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια