Παραμένει σε πτώση η κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος

Παραμένει σε πτώση η κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος

Μειωμένη και τον Ιανουάριο

Πτωτικά κινήθηκε και τον Ιανουάριο η κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας, μείωση που αποδίδεται κυρίως στη μείωση της ζήτησης από νοικοκυριά, μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις, αγρότες, κ.ά. 

Αντίθετα, οι μεγάλες βιομηχανίες εμφανίζουν μεγάλη αύξηση της κατανάλωσης ρεύματος, μια τάση που είχε διαφανεί ήδη από πέρυσι.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Διαχειριστή του Συστήματος Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας, η συνολική ζήτηση ρεύματος μειώθηκε τον Ιανουάριο του 2011 κατά 1,5 % σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2010. Στο δίκτυο διανομής, από το οποίο τροφοδοτείται η συντριπτική πλειοψηφία των καταναλωτών η μείωση ήταν 2,84 %, αντίθετα οι μεγάλες βιομηχανίες που συνδέονται στο δίκτυο υψηλής τάσης εμφανίζουν αύξηση της κατανάλωσης κατά 12,81 %.

Στην πλευρά της παραγωγής, μικρή μείωση καταγράφεται στην παραγωγή ρεύματος από λιγνίτη και σημαντική στα υδροηλεκτρικά (38 %), τις λοιπές Ανανεώσιμες πηγές (36 %) ενώ η πετρελαϊκή παραγωγή έχει σχεδόν μηδενιστεί (μείωση 99,67 %). Αύξηση 48 % παρουσιάζει η παραγωγή ενέργειας από μονάδες φυσικού αερίου.
newsbeast.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια