Τσακώνονται για την... πυτζάμα

Τσακώνονται για την... πυτζάμα

Σκληρή κόντρα Τσίπρα - Παπακωνσταντίνου στη Βουλή

«Θα υπογράψετε τις προτάσεις της Μέρκελ και του Σαρκοζί που θα βυθίσουν τις επόμενες γενιές;» είναι το ερώτημα που απηύθυνε στην κυβέρνηση ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και δήλωσε ότι «η κυβέρνηση δεν έχει τη νομιμοποίηση και τη λαική εντολή να επικυρώσει και να υπογραψει αποφασεις που αφορούν τις επόμενες γενιές».

«Δεν έχω καταλάβει ποια είναι η θέση σας, θελετε να φύγουμε από ΕΕ;» διερωτήθηκε ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου και πρόσθεσε:

«Προτιμούσατε το Μάιο η χωρα να κηρύξει στάση πληρωμών; Πείτε το καθαρά. Και να εξηγήσετε τι θα σήμαινε αυτό»

Ο υπουργός Οικονομικών τόνισε παράληλα ότι «η δημοκρατία μας έχει κανόνες, γίνονται εκλογές και κάποιο κόμμα έχει την πλειψηφία για 4 χρόνια. Η αντιπολίτευση έχει ρόλο να ελέγχει την κυβέρνηση, αλλά τα περί νομιμοποίησης είναι εκτός τόπου και χρόνου. Νομιμοποίηση έχει η κυβέρνηση από τον ελληνικό λαό. Και πάλι θα έχουμε εκλογές και ο λαός και πάλι θα αποφασίσει».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ συνέχισε σε υψηλούς τόνους.

«Δεν υπάρχει πολίτης που να μην καταλαβαίνει ότι το μνημόνιο που φέρατε ως σανίδα σωτηρίας, έχει αποτύχει παταγωδώς και δική σας ομολογία είναι ότι ψάχνετε να πουλήσετε τα ασημικά", σχολίασε και πρόσθεσε ότι "στόχος του μνημονίου ήταν να εξασφαλίζουν τα λεφτά τους οι δανειστές μας και να γίνουν οι Ελληνες φτωχότεροι».

«Γελοιοποιείστε με τις εξεγέρσεις της πυτζάμας. Καλύτερα να λέτε την αλήθεια παρα να γελοιοποιείστε έτσι», είπε ο Αλέξης Τσίπρας κκαι συμπλήρωσε:

«Νομίζω στην πολιτική υπάρχουν δύο στάδια στην κατρακύλα. Να σε μισήσει ο λαός και μετά να σε απαξιώσει, να μην έχουν καμία εμπιστοσύνη. Κι εσείς είστε καταγέλαστοι».
«Καταφεύγετε σε εύκολα κλισέ και κορώνες. Σας ρώτησα για την εναλλακτική σας προταση και αντί για αυτό, μου λέτε για εξεγερσης πυτζάμας», αντεπιτέθηκε ο Γ. Παπακωνσταντίνου και πρόσθεσε:
«Ερχεστε και κάνετε καρικατούρα μια σοβαρή συζήτηση που γίνεται στην Ευρώπη περί ανταγωνιστικότητας. Αντί να συμβάλλετε στην προσπάθεια, έρχεστε εδώ με έναν φτηνό λαϊκισμό που νομίζω ότι δεν είναι αντάξιος των περιστάσεων».
newsbeast.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια