Τα νέα μέτρα επισκιάζουν τις εκλογές

Τα νέα μέτρα επισκιάζουν τις εκλογές

Με τον... τρόμο του ΔΝΤ θα κλείσουν αύριο οι κάλπες

Η δυσχερής πορεία της ελληνικής οικονομίας και τα πρόσθετα μέτρα που πρέπει να ληφθούν το 2011 προκειμένου να τηρηθούν οι προβλέψεις του Μνημονίου ρίχνουν βαριά τη σκιά τους στις κάλπες του δεύτερου γύρου των εκλογών. 

Τα κομματικά επιτελεία εστίασαν τις τελευταίες μέρες την προσοχή τους στις αναμετρήσεις που πραγματοποιούνται αύριο σε 11 περιφέρειες και 221 δήμους της χώρας, με στόχο την επικράτηση στη μάχη των εντυπώσεων. 

Γεγονός όμως είναι ότι την επαύριο των εκλογών, ανεξαρτήτως αποτελέσματος, αυτό που θα κυριαρχήσει είναι η διαμόρφωση της οικονομικής πολιτικής του επόμενου έτους.

Τη Δευτέρα φτάνουν στην Αθήνα επικεφαλής της τρόικας, που θα διαπραγματευθούν με το οικονομικό επιτελείο τα μέτρα που θα ληφθούν για να μειωθεί το 2011 το έλλειμμα βάσει των στόχων του Μνημονίου. Η τρόικα προϋπολογίζει το κόστος τους στα 4 -5 δισ. ευρώ, ενώ το οικονομικό επιτελείο στα 2 δισ. 

Σύμφωνα με την Καθημερινή, οι «καρποί» της διαπραγμάτευσης αυτής θα αποτυπωθούν στον νέο προϋπολογισμό, που θα κατέβει την ερχόμενη Πέμπτη στη Βουλή.  
 .newsbeast.g 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια