Τι μας ξημερώνει…

Τι μας ξημερώνει…

Μείζον θέμα ο προϋπολογισμός του 2011 μετά το «ναυάγιο» του φετινού

Άσχημη μέρα ξημερώνει μετά τον δεύτερο γύρο των εκλογών, καθώς τα εύκολα -αν βέβαια μπορεί να χαρακτηριστούν έτσι…- τελείωσαν και μπαίνουμε στα πολύ δύσκολα.

Η κυβέρνηση καλείται να αντιμετωπίσει ένα έλλειμμα εκτός ελέγχου, ένα χρέος εκτός ελέγχου και το «ναυάγιο» του φετινού προϋπολογισμού. Και ταυτόχρονα τη μεγάλη μείωση του ΑΕΠ, την καλπάζουσα ύφεση και την κατάρρευση σε μια σειρά από βασικούς οικονομικούς δείκτες.

Επίσης, καλείται να σχεδιάσει την πολιτική της από εδώ και εμπρός με λήψη πολύ σκληρών μέτρων, τα οποία θα απαιτήσει πλέον η Τρόικα, η οποία θα επικεντρώσει το βάρος της πολιτικής στη δραματική περιστολή των δαπανών, από τη στιγμή που η αναποτελεσματικότητα στην αύξηση των εσόδων δεν προοιωνίζεται τίποτε θετικό από αυτόν τον τομέα.

Και η πίεση θα είναι ασφυχτική από τη στιγμή που και στην Ευρώπη το κλίμα είναι αρκετά βαρύ λόγω της κατάρρευσης της Ιρλανδίας. Και μαζί με όλα αυτά, όπως αναφέρει το φύλλο της Αξίας, υπάρχει η απειλή της νέας υποβάθμισης της οικονομίας και του τραπεζικού συστήματος από τον οίκο Fitch, του οποίου αξιωματούχοι εμφανίστηκαν ιδιαίτερα προβληματισμένοι.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια