Επαναδιαπραγματεύεται το χρέος της η Αργεντινή

Επαναδιαπραγματεύεται το χρέος της η Αργεντινή

Χωρίς (!) τη συμμετοχή του ΔΝΤ

Η «Λέσχη του Παρισιού» δέχτηκε να διαπραγματευτεί το χρέος της Αργεντινής, το οποίο αγγίζει τα 7,5 δισ. δολάρια, χωρίς τη μεσολάβηση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, όπως ζητούσε επίμονα το Μπουένος Άιρες.

Η πρόεδρος της Αργεντινής, Κριστίνα Κίρχνερ, σε διάγγελμα της, ανακοίνωσε πως «η Λέσχη του Παρισιού δέχτηκε τη θέση της Αργεντινής να διαπραγματευτεί το χρέος χωρίς την παρέμβαση του ΔΝΤ», προσθέτοντας ότι «δεν θα υπάρξουν επιτροπές, τράπεζες, εταιρείες, ούτε σύμβουλοι».

Η επιστολή που έστειλε η «Λέσχη του Παρισιού» για το θέμα αυτό «μιλά για ρεαλιστική διαπραγμάτευση και εμείς συμφωνούμε», τόνισε η πρόεδρος της Αργεντινής.

Η «Λέσχη του Παρισιού» είχε κατ' επανάληψη υποστηρίξει ότι ο μοναδικός τρόπος για να ρυθμίσει η Αργεντινή το χρέος της ήταν να υποταχθεί στους όρους του ΔΝΤ, κάτι όμως που η χώρα αρνιόταν να κάνει.

Στις 2 Νοεμβρίου ο υπουργός Οικονομικών, Αμάντο Μπουντού, είχε επαναλάβει την άρνηση της χώρας του να διαπραγματευτεί με το ΔΝΤ, τερματίζοντας τις εικασίες περί αναστροφής του κλίματος μετά το θάνατο του πρώην προέδρου, Νέστορ Κίρχνερ. Ο εκλιπών το 2005 είχε διώξει το διεθνή οικονομικό οργανισμό από την Αργεντινή, κατηγορώντας τον για την οικονομική κρίση στην οποία βυθίστηκε η χώρα το 2001.
newsbeast.gr

Δημοσίευση σχολίου

2 Σχόλια

  1. Ας είχαμε μια τέτοια πρόεδρο στην Ελλάδα και ας μου έκοβε τα πάντα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Na steiloyme ton GAP sthn Argetinh kai na mas steiloyn to mwro edw kai twra.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες!
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!
- Μη κατευθύνετε τα σχόλια στις δικές σας Σελίδες!(Δε σημαίνει πως χρειάζεται να γράφετε ανώνυμα, εκτός αν υπάρχει κάποιος λόγος)
- Ο κάθε αναγνώστης σχολιαστής έχει την απόλυτη ευθύνη για αυτά που γράφει.