Και νέο πλοίο σε κίνδυνο δυτικά της Κέρκυρας με 800 επιβάτες!!!

Πρόκειται για το πλοίο Blue Sky, φορτηγό που πλέει 3 μίλια νότια και δυτικά των Οθωνών 
Οι ελληνικές αρχές ενημερώθηκαν ότι υπάρχει πλοίο στα δυτικά της Κέρκυρας που έχει εκπέμψει σήμα κινδύνου
Σπεύδει φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού
Ανθρωπος που επικοινώνησε στον αριθμό έκτακτης ανάγκης κατήγγειλε ότι στο πλοίο υπάρχουν ένοπλοι

Η ενημέρωση έγινε από τις....
ιταλικές αρχές και δεν έχουν δοθεί ακόμη λεπτομέρειες. Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες το πλοίο φαίνεται πως είναι επιβατηγό καθώς η πρώτη ενημέρωση μιλάει για εκατοντάδες επιβάτες σε αυτό.

Από το πλοίο έγινε κλήση στο 112 και αμέσως έγινε σύνδεση με τον ιταλικό θάλαμο επιχειρήσεων και με τη σειρά τους οι Ιταλοί ενημέρωσαν τις Ελληνικές Αρχές.

Ο άνθρωπος που επικοινώνησε κατήγγειλε ότι το πλοίο έχει 700 επιβάτες. Ο ίδιος άνθρωπος μίλησε για ανθρώπους πάνω στο πλοίο που κρατούν όπλα.

Ακόμη η εικόνα είναι συγκεχυμένη κανείς δεν γνωρίζει εάν πρόκειται για πλοίο που μεταφέρει λαθρομετανάστες ή για πλοίο στο οποίο εκδηλώθηκε κάποιου είδους πειρατεία 

Άλλες πληροφορίες μιλούν για πλοίο που μεταφέρει μετανάστες. Ήδη στην περιοχή σπεύδει φρεγάτα του πολεμικού ναυτικού που βρίσκεται στην περιοχή λόγω του Norman Atlantic και είναι θέμα χρόνου να διαπιστωθεί τι συμβαίνει.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Οργανισμού Λιμένος Κέρκυρας, Σπύρο Ανδριώτη πρόκειται για το πλοίο Blue Sky, φορτηγό που πλέει 3 μίλια νότια και δυτικά των Οθωνών με κατεύθυνση προς Ιταλία.

Ο κ. Ανδριώτης λέει στο newsit ότι στο 80 μέτρων πλοίο επιβαίνουν περί τα 400 άτομα, χωρίς ωστόσο ακόμη να μπορεί να επιβεβαιώσει το λόγο για τον οποίο έχει εκπέμψει SOS
newsit.gr/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια