Δεν καταλαβαίνουν τίποτα οι τούρκοι, κυνήγησαν αεροπλάνο της Πολιτικής Αεροπορίας

Τουρκικά F16 καταδίωξαν αεροσκάφος της υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, από την περιοχή του εναέριου χώρου των Ψαρών έως την Μύκονο. Στην περιοχή της Μυκόνου βρέθηκαν αντιμέτωπα με ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη τα οποία πήραν εντολή εμπλοκής από το Ελληνικό Αρχηγείο Τακτικής Αεροπορίας.

Ακολούθησε αερομαχία και αναχαιτίστηκαν....
τα τουρκικά μαχητικά F16. 

Εν τω μεταξύ ο ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας συμπτωματικά την ίδια ώρα μετέβαινε από την Χίο στα Ψαρά. Αμέσως ενημέρωσε τον πρωθυπουργό κ. Σαμαρά για το συμβάν. Ο δε αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος  που τον συνόδευε, ενημέρωσε ταυτόχρονα το υπουργείο Εξωτερικών.

Ο Έλληνας αρχηγός ΑΤΑ αντιπτέραρχος Χρήστος Βαΐτσης κάλεσε στην «κόκκινη» γραμμή τον Τούρκο ομόλογό του ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες απολογήθηκε για το περιστατικό και δεσμεύτηκε ότι ο υπαίτιος του περιστατικού, ο Τούρκος πιλότος θα περάσει από πειθαρχικό για το παράπτωμά του και ότι “πιθανόν να έχασε τον δρόμο”.

Το αεροσκάφος της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας που ενεπλάκη στο περιστατικό, είναι επιφορτισμένο με τον έλεγχο της σωστής λειτουργίας των ραδιοβοηθημάτων και πρόκειται για αεροσκάφος παλαιού τύπου, επομένως δεν προσομοιάζει σε καμία περίπτωση με ένα σύγχρονο ιπτάμενο ραντάρ. Το πολιτικό αεροσκάφος όπως έγινε γνωστό, είχε εγκαίρως καταθέσει σχέδιο πτήσης και εξέπεμπε κανονικά σήμα όπως προβλέπεται για όλα τα αεροσκάφη της Πολιτικής Αεροπορίας. 
onalert.gr/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια