Ο Ψυχάρης χαιρέτησε και μίλησε για όλους και για όλα....

Ιδιαίτερα αποκαλυπτικός ήταν ο παραιτηθείς πλέον βουλευτής της Α΄ περιφέρειας Αθηνών κ. Ανδρέας Ψυχάρης, στη συνέντευξη που παραχώρησε πριν από περίπου μια εβδομάδα στη δημοσιογράφο Βίβιαν Μπενέκου και στο «Face to face», της εκπομπής «Action weekend». Από τα λεγομενά του θα μπορούσε να διακρίνει κανείς την πρόθεσή του να αποχωρήσει από την πολιτική.
Ο κ. Ψυχάρης είχε πει μεταξύ....
άλλων ότι δεν είναι αντίθετος σε μια κυβέρνηση μεγάλου συνασπισμού με την συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ, χαρακτήρισε καλό πρωθυπουργό τον Αντώνη Σαμαρά με τον οποίο είπε ότι είναι φίλοι 17 χρόνια αλλά ότι τελευταία και λόγω σεβασμού στο αξίωμά του είναι οι σχέσεις τους είναι σε απόσταση.

Πιο αναλυτικά:

Για την μεγάλη συγκυβέρνηση ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ:

«Αυτό είχε συζητηθεί το 2012, και ο ΣΥΡΙΖΑ αρνήθηκε οποιαδήποτε κουβέντα. Αυτή τη στιγμή υπάρχει κυβέρνηση και θεωρώ ότι, παρότι η πολιτική της κυβέρνησης δεν είναι η πιο αρεστή που υπάρχει, πρώτον έχουμε επιδείξει ένα έργο και δεύτερον, άλλη κατάσταση ήταν το 2012, άλλη τώρα. 
Τώρα δεν υπάρχουν αμφιβολίες εάν θα παραμείνουμε στην Ευρώπη, ή εάν θα έχουμε κοινό νόμισμα το ευρώ. Από εκεί και πέρα εάν ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να συμβάλλει σε αυτό που έχουμε δημιουργήσει, φυσικά και να το κάνει, αλλά υπάρχουν ορισμένοι τους οποίους εξαιρούμε από το να κάνουμε συγκυβέρνηση μαζί. Η Χρυσή Αυγή για παράδειγμα, η το κόμμα του Καμμένου, ένα γραφικό κόμμα, που λέει ότι μας θεωρεί προδότες και Τσολάκογλου,...με αυτούς δεν μπορείς να συζητήσεις.
Από εκεί και πέρα αν ο ΣΥΡΙΖΑ, θέλει να συμμετέχει σε αυτή την προσπάθεια καλοδεχούμενος, όπως και οποιοσδήποτε πολιτικός θέλει να συμμετέχει σε μια προσπάθεια στο να βελτιωθεί η κατάσταση στη χώρα. Διότι ναι μεν η χώρα έχει μπει στο σωστό δρόμο, αλλά ακόμη δεν έχουμε σωθεί τελείως».

Κριτική στην κυβέρνηση

«Εάν πρέπει να ασκήσουμε μια κριτική εμείς σαν βουλευτές της ΝΔ, σε αυτή την κυβέρνηση, είναι ότι δεν έχουν προχωρήσει οι μεταρρυθμίσεις με γρήγορους ρυθμούς. Αυτή είναι η κύρια κριτική που θα έκανα, δηλαδή, ότι οι μεταρρυθμίσεις πρέπει να προχωρήσουν πολύ πιο γρήγορα. Να είμαστε πιο αποφασιστικοί όταν κάνουμε μεταρρυθμίσεις».

Για τον Αντώνη Σαμαρά:

«Αυτή τη στιγμή είναι ο πρωθυπουργός. Εγώ είχα μια φιλία, από 17 ετών τον γνωρίζω, η οποία μπαίνει σε ένα πάγο, όταν κάποιος αναλαμβάνει ένα αξίωμα. Όταν κάποιος είναι πρωθυπουργός βάζει όλες τις φιλίες και τα προσωπικά στην άκρη, και έχει μια θέση. Διαφορετικά μιλάς σε κάποιον όταν είναι πρωθυπουργός και διαφορετικά όταν δεν είναι. Υπάρχει ένας άλλος σεβασμός. Δεν τον παίρνεις για παράδειγμα στο τηλέφωνο, να ρωτήσεις για το ποδόσφαιρο, ή τι έγινε στο Παναθηναϊκός- Ολυμπιακός...
Στο παρελθόν σαφέστατα υπήρχε αυτή η σχέση. Τον θυμάμαι πχ στο υπουργείο Εξωτερικών, όταν έχανε ο Ολυμπιακός ήταν αμίλητος. Αυτός είναι Ολυμπιακός, εγώ Παναθηναϊκός, και πάντα ο ένας έκανε αστεία στον άλλον. Δυο φίλοι το κάνουν αυτό, αλλά ο πρωθυπουργός σταματάει όταν είναι πρωθυπουργός να είναι φίλος, και είναι πρωθυπουργός της χώρας και πρέπει να σεβόμαστε τους θεσμούς, πράγμα που δεν γίνεται στην Ελλάδα. Δεν υπάρχει σεβασμός στους θεσμούς.
Θεωρώ ότι είναι ο καλύτερος πρωθυπουργός αυτή τη στιγμή. Αλλά φυσικά κάποιος μπορεί να βελτιωθεί. Και ο πρωθυπουργός και εγώ και εσείς, και όλοι, σαφέστατα μπορούν να κάνουν καλύτερα τη δουλειά τους. Όλοι μας μπορούμε να γίνουμε καλύτεροι, αλλά σίγουρα είναι ο καλύτερος αυτή τη στιγμή, και θεωρώ ότι εάν έχουμε εκλογές το Μάρτη το δίλημμα που θα υπάρχει είναι ποιος μπορεί να κατευθύνει τη χώρα καλύτερα. Αν θα είναι η ΝΔ, ή ο ΣΥΡΙΖΑ. Θα είναι η ο κ Σαμαράς ή ο κ Τσίπρας. Κατά τη γνώμη μου ο κ Σαμαράς».

Για τον Κώστα Καραμανλή:

«Ο Κώστας Καραμανλής θεωρώ ότι έχει αδικηθεί από μια μερίδα κόσμου. Έκανε λάθη σίγουρα, από την άλλη όμως, όταν υπήρχε δυσκολία το 2009, και υπήρχε η δημαγωγία και η ανευθυνότητα του Γιώργου Παπανδρέου που έλεγε ένα σωρό μη σοβαρά πράγματα, ο Καραμανλής έλεγε ότι δεν πρέπει να υπάρξουν αυξήσεις, ή ότι πρέπει να κάνουμε μια κοινή πολιτική διότι έβλεπε τη θύελλα να έρχεται. Ως εκ τούτου σε αυτό, θεωρώ ότι αργότερα, γιατί καμιά φορά οι πολιτικοί κρίνονται λίγο άδικα, αργότερα θα του αναγνωριστεί αυτό από όλους. Ο Καραμανλής είναι ένας σεβαστός πολιτικός, και αυτό φαίνεται από την αγάπη που του έχει ο κόσμος. Για παράδειγμα όταν κάναμε το συνέδριο ή όταν κάναμε τα 40 χρόνια της ΝΔ, το χειροκρότημα ήταν ιδιαίτερα θερμό. Εγώ θεωρώ ότι έχει αδικηθεί ο Καραμανλής».

Για τον Αλέξη Τσίπρα:

«Ο κ Τσιπρας θεωρώ ότι προσπαθεί και βελτιώνει την εικόνα του, και μαθαίνει γρήγορα. Αλλά μαθαίνοντας αλλάζει και την πολιτική του. Ακόμη όμως και πράγματα που αναγγέλλει, μετά τα διορθώνει στο πως θα τα ασκήσει, και εγώ βλέπω ότι συνεχώς αλλάζει τη θέση του και την βελτιώνει ως προς το πως πρέπει να γίνει η διαχείριση της χώρας, και πλησιάζει τις δικές μας θέσεις. Ο κ Τσίπρας έχει το πλεονέκτημα ότι είναι ένας νέος άνθρωπος και αυτό εμπνέει παραπάνω. Σε αυτό, θα πρέπει η δική μας παράταξη να παλέψουμε λίγο περισσότερο, ώστε να εμπνεύσουμε το νέο κόσμο, αλλά πάντως δεν είναι κακός άνθρωπος. Οι δημοσκοπήσεις αυτή τη στιγμή δείχνουν ότι εμείς πρέπει να προσπαθήσουμε περισσότερο να πείσουμε τον κόσμο ότι είμαστε καλύτερη επιλογή».

Επίθεση στον υπουργό Υγείας Μάκη Βορίδη για το κάπνισμα:

« ...Θεωρώ ότι ο Μακης ο Βορίδης που είναι και φίλος μου, έχει αποτύχει πλήρως στο κάπνισμα. Ενώ προσπάθησε ο Άδωνις Γεωργιαδης και η Ζετα Μακρή να το εφαρμόσουν, ο Μάκης Βορίδης απέτυχε.
Δεν κάνει τίποτε, και μου καταγγέλλουν πολίτες συνέχεια, ότι η γραμμή καταγγελίας δεν λειτουργεί καν και δεν γίνεται καμία προσπάθεια».
newsit.gr/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια