Αυτό είναι το τούρκικο Μπαρμπαρός που από σήμερα παραβιάζει την Κυπριακή ΑΟΖ....

Υλοποιεί τις απειλές της η Άγκυρα και σύμφωνα με πληροφορίες το Μπαρμπαρός εισέρχεται εντός των ορίων της κυπριακής ΑΟΖ, στην περιοχή όπου βρίσκεται το Οικόπεδο «3» των ΕΝΙ-KOGAS. 
Νωρίτερα, σύμφωνα με την ιστοσελίδα marinetraffic, το τουρκικό ερευνητικό σκάφος βρισκόταν ανοιχτά του ακρωτηρίου Κάβο Γκρέκο, συνοδευόμενο....
από τα υποστηρικτικά πλοία M/V Bravο και M/V Deep Supporter.



Τα σκάφη αυτά περιλαμβάνονταν στην οδηγία Navtex που εξέδωσε η Άγκυρα. Τόσο το Barbaros όσο και τα πλοία που το συνοδεύουν βρίσκονται ακόμη εκτός της κυπριακής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης.

Το σκάφος είχε ξεκινήσει από το λιμάνι της Μερσίνης.

Σημειώνεται πως με την έκδοση της οδηγίας προς ναυτιλομένους (Navtex), η Τουρκία δέσμευσε από σήμερα και μέχρι τις 30 Δεκεμβρίου περιοχές για τη διενέργεια σεισμογραφικών ερευνών. Η οδηγία καλύπτει μέρος τόσο του τεμαχίου 9 όσο και των τεμαχίων 2 και 3, τα οποία έχουν παραχωρηθεί στην ιταλοκορεατική κοινοπραξία ENI/KOGAs. 

Στο μεταξύ κατά τη συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου, που αρχίζει στις 10:00, στο Προεδρικό Μέγαρο, το Σώμα αναμένεται να επικεντρωθεί στο πώς θα ενεργήσει η Κυπριακή Δημοκρατία απέναντι στις τουρκικές προκλήσεις.

newsit.com.cy/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια