Έτοιμα ανά πάσα στιγμή τα 20 εκατ. για την Αγιά Σοφιά !!!

Σύμφωνα με τον Περιφερειάρχη Αττικής, Γιάννη Σγουρό, η επιχορήγηση των 20 εκατομμυρίων από την νομαρχία για την κατασκευή του γηπέδου της ΑΕΚ είναι εξασφαλισμένη.
Μιλώντας στο NOVA ΣΠΟΡ FM ο κ. Σγουρός τόνισε πως τα χρήματα αυτά έχουν δεσμευθεί από το 2003 όταν και
ξεκίνησαν οι διαδικασίες για το γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Αναλυτικά όσα είπε ο Γιάννης Σγουρός 

Για το σκεπτικό της επιχορήγησης στην ΑΕΚ: «Πριν από τρία χρόνια, όταν ήμουν Νομάρχης, δέχθηκα επίσκεψη από τον κ. Παππά και τον κ. Αδαμίδη που ζήτησαν τη συνδρομή της Πολιτείας ώστε να ξεκινήσουν την προσπάθεια ανέγερσης του γηπέδου της ΑΕΚ. 

Από την πλευρά μας είχαμε ανταποκριθεί, φέραμε το θέμα στο συμβούλιο και όλες οι παρατάξεις είχαν συμφωνήσει στην επιχορήγηση με 20 εκατ. ευρώ -με την προϋπόθεση φυσικά να φέρουν ολοκληρωμένη μελέτη που θα συμφωνεί με τους νόμους και τις περιβαλλοντολογικές διατάξεις. 

Δυστυχώς δεν μπόρεσαν να το κάνουν. Εμείς όμως κρατήσαμε το ποσό δεσμευμένο σε κωδικό. Και σήμερα που εμφανίστηκε όλη η ΑΕΚ ενωμένη, ξαναμπήκε το θέμα το θέμα στο τραπέζι. Το φέραμε στο συμβούλιο, ψηφίστηκε ομόφωνα και είναι κλειδωμένα τα 20 εκατ. ευρώ. Αυτό είπαμε και σήμερα στη συνάντηση που είχαμε. Όταν φέρουν ολοκληρωμένη τη μελέτη που χρειάζεται -με σεβασμό στη νομιμότητα και το περιβάλλον- το έργο θα προχωρήσει». 

Για το αν έπρεπε να γκρεμιστεί το «Νίκος Γκούμας»: 
«Το ’99 που έγινε ο σεισμός στην Αθήνα ήμουν ΓΓΑ. Και το πρώτο γήπεδο που πήγαμε να ελέγξουμε ήταν της ΑΕΚ. Επειδή άκουσα τον κ. Γρανίτσα, λοιπόν, που είπε ότι το γήπεδο έπρεπε ούτως ή άλλως να γκρεμιστεί, σας διαβεβαιώνω ότι δεν υπήρχε τέτοιο πρόβλημα. Απλώς υπήρχε επιθυμία να γκρεμιστεί για να γίνει άλλο». 

Για την προέλευση των χρημάτων των επιχορηγήσεων: 
«Τα λεφτά υπάρχουν, όπως είπα, από το 2003. Και η Περιφέρεια τα δεν ξόδεψε ούτε για χορούς, ούτε για εκδηλώσεις, ούτε για πανηγύρια. Μόνο για έργα. Είναι εθνικοί πόροι που προέρχονται από τη φορολογία του πολίτη και άλλες δραστηριότητες της Περιφέρειας κι ένα μικρό κομμάτι τους πήγε για έργα στον αθλητισμό. Ως περιφέρεια έχουμε κάνει 14 αθλητικά έργα». 

Για την ενίσχυση των σωματείων: 
«Η Ερασιτεχνική ΑΕΚ, όπως και όλα τα σωματεία, δεν θα μπορέσει να λειτουργήσει αν δεν πάρει χρήματα είτε από το κράτος, είτε από χορηγίες, είτε από την ΠΑΕ. Η ΑΕΚ οφείλει πρώτα απ’ όλα να χτίσει το γήπεδο και να ξέρει πώς θα το λειτουργήσει. Από την δική μας πλευρά, η απόφαση για ενίσχυση βασίζεται σε τρεις άξονες: Σεβασμός στην ιστορία της ΑΕΚ και της ανάγκης της νεολαία για άθληση και ανάπτυξη της περιοχής. Μακριά από συμφέροντα και οπαδικές διαφορές». 

Για το πού θα μπουν τα λεφτά:
«Ιδιοκτήτης του γηπέδου θα είναι η Ερασιτεχνική ΑΕΚ. Τα χρήματα της επιχορήγησης δεν μπαίνουν σε εταιρεία, άλλωστε κάτι τέτοιο απαγορεύεται από τον νόμο. Δεν επιχορηγούμε εταιρείες. Από ‘κει και πέρα, το γήπεδο της ΑΕΚ είναι μια ιδιαίτερη περίπτωση στον ελληνικό αθλητισμό. Και ο αθλητισμός πρέπει ν’ αγκαλιαστεί από την Πολιτεία σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς και να δίνει μια διέξοδο στους νέους».
newsit.gr/
Share on Google Plus

About THE FUN BANK

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες!
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!
- Μη κατευθύνετε τα σχόλια στις δικές σας Σελίδες!(Δε σημαίνει πως χρειάζεται να γράφετε ανώνυμα, εκτός αν υπάρχει κάποιος λόγος)
- Ο κάθε αναγνώστης σχολιαστής έχει την απόλυτη ευθύνη για αυτά που γράφει.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...