Tο υπουργείο Μακεδονίας Θράκης θα επιδιορθώσει τη σημαία


ΦΩΤΟ EUROKINISSI
 Τη μεγαλύτερη ελληνική σημαία που έχει κατασκευαστεί ποτέ, παραχώρησε στο Δήμο Διδυμότειχου, επί Δημαρχίας του καλύτερου κατά γενική ομολογία Δημάρχου Ευάγγελου Παπατσαρούχα, το ζεύγος Ζήση Χρυσοχόου και από την ακριτική πόλη μεταφέρθηκε, μέσω του υπουργείου Μακεδονίας – Θράκης, στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, όπου με ειδικό γερανοφόρο έγινε η έπαρσή της. 



Η μεγαλύτερη ελληνική σημαία που κατασκευάστηκε ποτέ, επιφάνειας 480 τετραγωνικών μέτρων και βάρους 130 κιλών, παρουσιάζει πλέον την εικόνα που βλέπετε στις φωτογραφίες.
Οι δυνατοί άνεμοι που έπνεαν προκάλεσαν φθορές στη σημαία και έτσι πλέον κυματίζει σκισμένη.

Το υπουργείο Μακεδονίας Θράκης υποσχέθηκε ότι θα φτιάξει την σημαία που καταστράφηκε και θα την επιστρέψει στον Δήμο Διδυμότειχου.

Η τεράστια σε μέγεθος γαλανόλευκη, διαστάσεων 17,46 Χ 27,52 μέτρα, καταγράφηκε στο βιβλίο Γκίνες ως η μεγαλύτερη σε επιφάνεια σημαία κράτους και οι δωρητές την παραχώρησαν στον ακριτικό Δήμο το 1998, και πάλι για τον εορτασμό απελευθέρωσης της πόλης. 
ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Μέχρι το 1998 το ρεκόρ Γκίνες της μεγαλύτερης σημαίας στον κόσμο κατείχε η βραζιλιάνικη, επιφάνειας 300 περίπου τετραγωνικών μέτρων μικρότερη από την ελληνική. 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια