Προβοκάτορες αμαύρωσαν το αντιφασιστικό συλλαλητήριο.

Συμπλοκές της αστυνομίας με αντιεξουσιαστές, κοντά στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στη Μεσογείων
Όλα άρχισαν όταν κλούβες και ΜΑΤ μπλόκαραν την πορεία
Πετροπόλεμος και δακρυγόνα προς τη Βασιλίσσης Σοφίας
Απίστευτο μποτιλιάρισμα στην Κηφισίας

Περίπου 4.000 άτομα από ΣΥΡΙΖΑ, ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ είναι συγκεντρωμένα έξω από τη Βουλή
Σοβαρά επεισόδια πραγματοποιούνται....
στη Λεωφόρο Μεσογείων ανάμεσα σε αντιεξουσιαστές και την αστυνομία. Περίπου 2.500 - 3.000 άτομα ξεκίνησαν από το Σύνταγμα, όπου συνεχίζεται το αντιφασιστικό συλλαλητήριο των ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ, και έκαναν πορεία με προορισμό τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στη Μεσογείων. Περίπου 50μ. από εκείνο το σημείο, υπήρχαν 2 κλούβες και ΜΑΤ που του απαγόρευσαν να προχωρήσουν και τότε άρχισαν τα επεισόδια. 

Ομάδα αντιεξουσιαστών έβαλε φωτιές σε κάδους και έριξε μολότοφ, ενώ η αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων και κρότου λάμψης για να τους απομακρύνει, ενώ προσπαθεί να τους απωθήσει προς την Κηφισίας και την Αλεξάνδρας. 

Ειρηνική συγκέντρωση στο Σύνταγμα

Περίπου 4.000 άτομα από ΣΥΡΙΖΑ, ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ έχουν συγκεντρωθεί έξω από το Σύνταγμα και διαμαρτύρονται ειρηνικά για τη δράση της Χρυσής Αυγής και τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.  

Το αντιφασιστικό συλλαλητήριο των ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, που έχουν συγκεντρωθεί έξω από τη Βουλή, χαιρέτησε ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, και καλεί «όλους τους πολίτες να δώσουν με την συμμετοχή τους το «παρών» στον αγώνα ενάντια στον εκφασισμό της κοινωνίας και να εκφράσουν έμπρακτα τον αποτροπιασμό τους για την δολοφονία του Παύλου Φύσσα».

Το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ, το οποίο κατέληξε στο Σύνταγμα, όπου πραγματοποιήθηκε συναυλία. "Αυτή η κινητοποίηση πρέπει να εξελιχθεί σε ένα μεγάλο ειρηνικό συλλαλητήριο υπεράσπισης της δημοκρατίας, της αξιοπρέπειας και του πολιτισμού. Η μαζική παρουσία μας θα αποτελέσει την πιο ηχηρή καταδίκη των χρυσαυγιτών δολοφόνων του Παύλου Φύσσα", σημείωσε σε σχετική ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

"Καλούμε όλους τους δημοκρατικούς πολίτες, όλους του θεσμικούς και κοινωνικούς φορείς να κινητοποιηθούν και να αντιδράσουν από κοινού στον εκφασισμό της κοινωνίας", ανέφερε το ΠΑΣΟΚ.

"Πρέπει να πούμε ένα ηχηρό όχι στον εκφασισμό της κοινωνίας και στην εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής" υπογράμμισε η ΔΗΜΑΡ.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια