Τουρκικά σενάρια πολέμου στο Αιγαίο με 94 πολεμικά πλοία 23 ελικόπτερα και μαχητικά

Με τον πρωτοφανή αριθμό των 94πολεμικών πλοίων, 23 ελικοπτέρων και αντίστοιχο μαχητικών αεροσκαφών επιχειρεί η Τουρκία να δημιουργήσει "συνθήκες πολέμου" στο Αιγαίο στο πλαίσιο της άσκησης ''Ντενίζ Γκουρντου'' ( Θαλασσόλυκος) των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων όπου εμφανίζονται ...παρενοχλούμενες από την Ελλάδα!
Τόσο τα....
- ακραία - σενάρια της άσκησης όσο και αρκετές προκλητικές κινήσεις - υπέρπτηση Αγαθονησίου από Φάντομ, πλους τορπιλακάτου μέχρι την Τζιά, αντίδραση σε αναγνωρίσεις, κλπ - είχαν σχεδιαστεί από το Γενικό Επιτελείο έτσι ώστε αφενός να προκαλούν και αφετέρου να δημιουργούν συνθήκες ατυχήματος με ό,τι αυτό συνεπάγεται, λένε έμπειροι αναλυτές στην Αθήνα. 

Μάλιστα δεν αποκλείεται , προσθέτουν, τα σχέδια αυτά να προωθούνται από κύκλους του ''βαθέως- Κεμαλικού - κράτους'' με στόχο ακόμα και την δημιουργία προβλημάτων στον Ερντογάν που έχει ανοιγμένο μέτωπο με την Συρία ενώ δοκιμάζεται και με την επιτυχία του σχεδίου επίλυσης του Κουρδικού. Από κοντά στην δημιουργία συγκρουσιακού κλίματος και οι διαρροές από στρατιωτικούς κύκλους της Αγκύρας "λεπτομερειών" - αλλά και ψευδών - στα τουρκικά ΜΜΕ, όπως θα δείτε παρακάτω!

Παρόλο που δεν ανακοινώθηκε θεωρείται πιθανό ότι το κλίμα αυτό να καταγράφηκε και στην κατ ιδίαν συνάντηση που είχε χθες το βράδυ στις Βρυξέλλες οι Υπουργοί Εξωτερικών κ.κ. Αβραμόπουλος και Νταβούτογλου στο περιθώριο της συζήτησης στην ΕΕ για την Συρία.
newsit.gr/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια