Εμπλοκή στην δίκη του Αλκέτ Ριζάι

Σε διορισμό συνηγόρων υπεράσπισης προχώρησε το Εφετείο Κακουργημάτων ενώπιον του οποίου δικάζεται ο Αλκέτ Ριζάι και η σύντροφος του Ασπασία Μητροπία για την υπόθεση της απόδρασης του με τον Βασίλη Παλαιοκώστα από τις φυλακές Κορυδαλλού με ελικόπτερο τον Φεβρουάριο του 2009.
Η εμπλοκή στην δίκη και η απόφαση του δικαστηρίου για αυτεπάγγελτο διορισμό συνηγόρων δημιουργήθηκε....
καθώς ο συνήγορος του ζευγαριού, Σ. Κεχαγιόγλου παραιτήθηκε όταν απερρίφθη αίτημά του για αναβολή της εκδίκασης επικαλούμενος την απόφαση του ΔΣΑ ότι μετά από δύο διακοπές οι δίκες πρέπει να αναβάλλονται. 

Η αρνητική απάντηση του δικαστηρίου, που θεώρησε ότι η δίκη κατά την προηγούμενη συνεδρίαση είχε ήδη ξεκινήσει και δεν υπήρχε θέμα αναβολής, προκάλεσε την παραίτηση του δικηγόρου των κατηγορουμένων.

Ο Αλκέτ Ριζάι, που δεν μετήχθη στο δικαστήριο καθώς δεν ήθελε να παραστεί στην δίκη, με επιστολή του από τη φυλακή επικαλέστηκε το δικαίωμά του να εκπροσωπηθεί από δικηγόρο της επιλογής του. Αντίστοιχη επιθυμία εξέφρασε στο δικαστήριο και η συγκατηγορουμένη και σύντροφός του.

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 11 Ιουνίου με παρόντα τον Ριζάι, καθώς το δικαστήριο διέταξε να μεταχθεί ενώπιον του στην επόμενη συνεδρίαση, ενώ σήμερα ήδη οι τρεις από τους αυτεπαγγέλτως διορισθέντες συνηγόρους παραιτήθηκαν.

Σε πρώτο βαθμό ο Ριζάι έχει καταδικαστεί για την θεαματική απόδραση σε συνολική ποινή κάθειρξης 25 ετών ενώ η Μητροπία σε κάθειρξη 13 ετών. Η γυναίκα πριν λίγο καιρό αποφυλακίστηκε με την επιβολή των περιοριστικών όρων της απαγόρευσης εξόδου από την χώρα και της υποχρεωτικής εμφάνισης ανά τακτά διαστήματα στο αστυνομικό τμήμα της κατοικίας της. 

Ο Αλκέτ Ριζάι εκτίει επιπλέον ποινή δις ισόβιας κάθειρξης που του επέβαλε, τον Ιούλιο του 2011, το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πειραιά, για τη δολοφονία των Κώστα Κουτελιέρη και Γιάννη Κάτσιου, που φέρεται να είχε διαπράξει στις 26-8-2008 σε καφενείο στο Περιστέρι, ενώ ήταν δραπέτης.
newsit.gr/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια