Έφεραν τους λαθρομετανάστες από την Αλεξάνδρεια με ένα πλοιάριο.


Σε θρίλερ εξελίσσεται η υπόθεση με τους λαθρομετανάστες νότια της Κρήτης που αποκαλύφτηκε το πρωί ύστερα από καταγγελία ενός Αιγύπτιου.
Όπως έγραψε το Flashnews.gr, ο αλλοδαπός μπήκε τα μεσάνυχτα σε καφενείο στον Κερατόκαμπο, βρεγμένος, ζητώντας βοήθεια και αναφέροντας ότι ήταν μέσα σε δουλεμπορικό το οποίο είχε ξεκινήσει από....
την Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου.

Ο ιδιοκτήτης του καφενειου κάλεσε τις αρχές και ο αλλοδαπός συνελήφθη όπως προβλέπεται από το νόμο ενώ αργότερα, με τη βοήθεια διερμηνέα, κατέθεσε στις λιμενικές αρχές ότι όταν το πλοιάριο προσέγγισε το Καστρί, νότια της Βιάννου, ο πλοίαρχος πέταξε στη θάλασσα τους δεκαπέντε περίπου επιβάτες και στη συνέχεια το πλοίο απομακρύνθηκε προς άγνωστη κατεύθυνση.

Στο λιμενικό σήμανε συναγερμός και αμέσως ξεκίνησε μεγάλη επιχείρηση, από αέρος και θαλάσσης για τον εντοπισμό των μεταναστών και του πλοιαρίου.

Στις έρευνες πήραν μέρος πλωτά σκάφη του λιμενικού, ένα σκάφος έρευνας και διάσωσης του Παγκρήτιου Ομίλου Φουσκωτών ενώ από αέρος συνέδραμε στις έρευνες ένα Super Puma.

Ωστόσο καθώς η ώρα περνούσε χωρίς να προκύπτει κάποιο αποτέλεσμα οι υπάλληλοι στις Λιμενικές αρχές υποψιάστηκαν ότι κάτι δεν πήγαινε καλά με την κατάθεση του Αιγύπτιου.

Κατά τη διάρκεια της προανάκρισης οι υποψίες τους επιβεβαιώθηκαν, καθως ο Αιγύπτιος άλλαξε την κατάθεσή του.

Σύμφωνα με τα νεότερα, το πλοίο προσέγγισε ακτή (πιθανότατα στο Καστρί) και αποβίβασε τους 14 μετανάστες που τους περίμεναν δύο οχήματα, συνεργάτες των δουλεμπόρων, για να τους μεταφέρουν στην ενδοχώρα του νομού.

Ο Αιγύπτιος που συνελήφθη, καθώς δεν είχε χρήματα για να πληρώσει τους διακινητές, βούτηξε μόνος του στη θάλασσα.

Στη συνέχεια βγήκε στη στεριά και αφού περπάτησε αρκετή ώρα αποφάσισε να ζητήσει βοήθεια στο καφενείο.

Οι έρευνες των αρχών για τον εντοπισμό των λαθρομεταναστών συνεχίζονται στην ενδοχώρα ενώ στα πλαίσια της προανάκρισης διερευνάται η αλήθεια της κατάθεσης του Αιγύπτιου.
newsit.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια