Βαρύτατες οι ευθύνες του Μαύρου και του Βλάχου για αυτή την ΑΕΚ.

Δεν είχα σκοπό να ασχοληθώ σήμερα με την ΑΕΚ, αλλά μετά το χθεσινό μου άρθρο για την ομάδα έλαβα πολλά mail που με κατηγορούν ότι άδικα κατηγορώ τον Μαύρο τους παίκτες και τον προπονητή. Άλλοι μου λένε πως....
είμαι ΟΣΦΠ άλλοι ΠΑΟ και κάποιος με κατηγόρησε ότι έχω Παοκτσίδικα αισθήματα.
Να ξεκαθαρίσω πως αγαπώ την ΑΕΚ από μικρό παιδάκι εδώ και 40 χρόνια. Ήμουν μέλος σε δύο club το ένα ήταν στο Γουδί, αλλά έπαψα να είμαι γιατί ήρθα σε ευθεία αντιπαράθεση με τον αιώνιο αρχηγό της original τον Χατζηχρήστο, τον οποίο θεωρώ ρίζα του κακού της ομάδας.

Γνωρίζω πολλά πράγματα μέσα από την ΑΕΚ αλλά καλύτερα να μην πούμε γι' αυτά σήμερα αλλά κάποια άλλη στιγμή. 

Τα προβλήματα της ομάδας δεν είναι σημερινά αλλά ξεκινούν από την περίοδο Μελισανίδη όταν ξεπούλησε την ΑΕΚ στον Τροχανά. Μην ξεχνάμε ότι τότε "φτιάχτηκε" ο Μελισανίδης.
Από τον Μελισανίδη και μετά όσοι ασχολήθηκαν με την ΑΕΚ το έκαναν με μοναδικό γνώμονα το συμφέρον τους. Και όταν λέω όλοι εννοώ όλοι.
Ας έρθουμε όμως στο σήμερα στην χιλιοταλαπωρημένη ΑΕΚ.

Βαρύτατες οι ευθύνες του Μαύρου γιατί δέχτηκε να γίνει πρόεδρος χωρίς να έχει κάποιο σχέδιο, χωρίς να ξέρει τα "ποδοσφαιρικά" γιατί άλλο να είσαι παίκτης και άλλο παράγοντας. Ευθύνες τεράστιες γιατί δεν είχε ούτε μπορούσε να βρει από πουθενά λεφτά.
Ευτυχώς που δεν μπόρεσε να διώξει τον Δημητρέλο από την ομάδα γιατί σήμερα θα είμαστε στην Δ' Εθνική κατηγορία.
Ίσως ο Δημητρέλος είναι ο μόνος ο οποίος έτρεχε και τρέχει για να σώσει την ομάδα από την χρεοκοπία.

Ευθύνες τεράστιες γιατί έφερε στην ομάδα ανθρώπους απλά γιατί είναι φίλοι του.
Έφερε τον Τσιάρτα και τον βάφτισε γενικό αρχηγό ενώ αυτός είναι μάνατζερ παικτών. Αποτέλεσμα να χαθούν ύστερα από λάθος κινήσεις του Τσιάρτα πολλοί παίκτες που θα μπορούσαν να βοηθήσουν (Μώρας Μάντζιος Κουτσιανικούλης Τσουκαλάς).

Ευθύνη τεράστια του Μαύρου που έδιωξε τον Κωστένογλου για να φέρει τον Βλάχο, έναν αποτυχημένο προπονητή απλά επειδή είναι φίλος του.
Ποιες είναι οι επιτυχίες του Βλάχου ώστε να άξιζε να έρθει στην ομάδα ; Καμία ! Σε όσες ομάδες δούλεψε έφυγε σαν αποτυχημένος, σε καμία δεν άφησε έργο, μόνο διαλυμένες ομάδες.
Παράδειγμα: Αυτή η ΑΕΚ είναι δικό του αποτέλεσμα , μαζί του έκανε προετοιμασία η ομάδα και σε 180 λεπτά παιχνιδιού δεν έχει κάνει ούτε μια ευκαιρία.
Σε όλα τα παιχνίδια που έχει δώσει η ομάδα φιλικά και επίσιμα οι παίκτες παίζουν σε διαφορετικέες θέσεις. Προσπαθεί να βαφτίσει εξτρέμ τον Φούντα ενώ το παιδάκι είναι αμυντικό χαφ, ο Γιάγκο είναι στόπερ αλλά τον βάφτισε αμυντικό χαφ, Αποτέλεσμα τα πολλά λάθη και τον δυο. 

Όλη την εβδομάδα δοκίμαζε ένα σχήμα και χθες στον αγώνα έβαλε ένα σχήμα που δεν έχουν ούτε προπόνηση μαζί. Έκανε στον χθεσινό αγώνα τέσσερις αλλαγές συστήματος και σε κάποιο σημείο οι παίκτες ρωτούσαν σε ποια θέση παίζουν.
Ένας προπονητής που κάθε μέρα κάνει δηλώσεις λες και γιαυτό ήρθε στην ΑΕΚ.
Το παίζει τιμητής της ΑΕΚ ο Βλάχος ξεχνώντας να μας πει ότι έλεγε δεύτερο πατέρα τον "καπετάνιο"(Βαρδινογιάννη) όταν πήγε στον ΠΑΟ μαζί με τον άλλο τιμητή της ομάδας τον Γεωργαμλή.

Βαρύτατες οι ευθύνες της διοίκησης για τους παίκτες που ήρθαν. Τους πούλησε ο Κούγιας έναν ανέτοιμο παίκτη τον Πιου συγνώμη τον Φουρτάδο ο οποίος συν τις άλλης είναι και άμπαλος. 
Πήραν τον Κατσικοκέρι που όπως είδαμε εχθές το παιδί δεν το έχει όσο και να προσπαθεί. Έφερε ο Τσιάρτας κάποιον Κορδέρο από την Β' Ισπανίας αλλά το παλικάρι έκανε τόσα λάθη όσα δεν κάνεις σε μια χρονιά.
Η Μοναδική όαση είναι ο Κατίδης που όπως είδαμε το παιδί αν δουλέψει θα αφήσει εποχή.

Βαρύτατες ευθύνες γιατί άφησαν να φύγουν όλοι οι παίχτες που κάποιοι από αυτούς θα μπορούσαν να μείνουν και να βοηθήσουν την ομάδα. Ναι έπρεπε να πουλήσουμε κάποιους γιατί χρειαζόμαστε τα λεφτά,  αλλά όχι όλοι οι παίκτες να φύγουν.
Από τους παίκτες που ήρθαν στην ΑΕΚ μόνο δυο ουσιαστικά μπορούν να βοηθήσουν ο Κατίδης και ο Κουτρουμπής. Όλοι οι άλλοι είναι για ομάδα δεύτερης εθνικής.
Βέβαια και τα παιδιά που έπαιζαν στην ΑΕΚ στην ίδια μοίρα είναι και αυτά, κανένα δεν είχε παραστάσεις από πρώτη εθνική, αλλά εκτός αυτού δεν μπορούν να παίξουν σε αυτή την ομάδα.
Παράδειγμα ο Μπουγαίδης, το παιδί το έβαλε και ο Κωστένογλου και έδειξε ότι δεν το έχει, χθες πάλι ήταν τραγικός γιατί από δικό του λάθος έφαγε το γκολ η ομάδα. Το παλικάρι δεν κάνει για ποδοσφαιριστής, ουσιαστικά ούτε να περπατήσει δεν μπορεί ακόμα. Άλλος παίκτης ο Παυλής. Αυτό το παιδί αγαπά την ΑΕΚ όσο λίγοι, αλλά και αυτός είναι τραγικός. Απλά δεν μπορεί. 
Ο Αρκούδας που ο Βλάχος μας έλεγε ότι θα αφήσει εποχή ! Εγώ πάντως βλέπω μόνο μια εποχή, την εποχή των παγετώνων.

Δυστυχώς αυτή η ομάδα δεν έχει κανένα μέλλον και είναι αναγκασμένη για να παλέψει για την σωτηρία της μαζί με Πλατανιά, Κέρκυρα και ίσως τον Αρη.
Αυτή η ομάδα δεν αξίζει να παίζει στην Α' Εθνική ίσως ούτε στην Β'.
Το μεγαλύτερο κακό είναι ότι ούτε τον Δεκέμβρη θα μπορέσουμε να κάνουμε μεταγραφές εκτός από μια που μας επιτρέπεται.

Ο Δρόμος είναι δύσκολος και πρέπει όλοι να σταθούμε δίπλα στην ομάδα όσο και να μας πληγώνει.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια