sex, ναρκωτικά, ομαδικά όργια και σκηνικά ακολασίας....


H ιταλική εφημερίδα La Stampa δημοσιεύει καταγγελίες πρώην εργαζομένων σε πλοία της εταιρίας Costa Crociere που μιλούν για ατμόσφαιρα ακολασίας.
"Οι αξιωματικοί και το πλήρωμα ήταν πολύ συχνά....
μεθυσμένοι. Αναρωτιόμασταν συχνά στη διάρκεια των πάρτυ που οργανώνονταν ποιός θα έσωζε το πλοίο σε μια έκτακτη κατάσταση", είπε η πρώην εργαζόμενη προσθέτοντας ότι ήταν θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης από μέλος του πληρώματος που "είχε κάνει χρήση ναρκωτικών".


'Αλλη μαρτυρία προέρχεται από μια πρώην νοσοκόμα, τη Βαλεντίνα Μπ. που εργάστηκε επίση στο Costa Atlantica "Η διαφθορά, τα ναρκωτικά και η πορνεία" βασίλευαν στο πλοίο. "Είδα με τα ίδια μου τα μάτια αξιωματικούς να παίρνουν κοκαΐνη". Η ίδια κατήγγειλε επίσης "τις συνθήκες του πληρώματος, τα μέλη του οποίου οι αξιωματικοί τους αντιμετώπιζαν σαν σκλάβους". 


Μετά το ναυάγιο στο ιταλικό νησί Τζίλιο, με 32 νεκρούς, η εταιρία υπεραμύνθηκε της πολιτικής της δηλώνοντας ότι το προσωπικό της εκπαιδευόταν τακτικά σε θέματα ασφάλειας και εξήρε το θάρρος που επέδειξε το πλήρωμα κατά τη ναυτική τραγωδία. 


Ο καπετάνιος Φραντσέσκο Σκετίνο που τέθηκε σε κατ' οίκον περιορισμό διώκεται για ανθρωποκτονία κατά συρροή από αμέλεια, ναυάγιο και εγκατάλειψη του πλοίου και καθυστερημένη ενημέρωση των ιταλικών λιμενικών αρχών για τη σοβαρότητα του ατυχήματος.
Ο υποπλοίαρχος Τσίρο Αμπρόζιο και επτά ακόμη εργαζόμενοι της εταιρίας, εκ των οποίων υψηλόβαθμα στελέχη, διώκονται επίσης στο πλαίσιο της ίδιας έρευνας. 
newsit.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια