Η Κερατέα ζητά να φύγουν οι δυνάμεις της Αστυνομίας

Η Κερατέα ζητά να φύγουν οι δυνάμεις της Αστυνομίας

Δικαιωμένοι αισθάνονται οι κάτοικοι από την τελευταία δικαστική απόφαση

Ο δήμαρχος Λαυρεωτικής Κωνσταντίνος Λεβαντής έδωσε συνέντευξη με αφορμή την δικαίωση των κατοίκων της Κερατέας από το ειρηνοδικείο Λαυρίου για το θέμα της χωματερής τονίζοντας ότι: «Δεν θέλουμε να πάμε τα σκουπίδια μας στην αυλή του γείτονα. Έχουμε ολοκληρωμένη πρόταση για τη διαχείρισή τους, με σύγχρονη τεχνολογία σε κατάλληλο χώρο. Θέλουμε να είμαστε παράγοντες επίλυσης του προβλήματος».

«Με την εκ νέου δικαίωση των κατοίκων από το δικαστήριο μετά την ένσταση του Δημοσίου», πρόσθεσε ο κ. Λεβαντής, «το έργο κηρύχτηκε παράνομο και ζητάμε άμεσα να αποχωρήσουν οι δυνάμεις της Αστυνομίας και να ελευθερωθεί ο δρόμος Αθηνών -Λαυρίου, προκειμένου να αποχωρήσουν και οι κάτοικοι από τα μπλόκα».

Πρέπει να σημειωθεί, πρόσθεσε ο ομιλητής, ότι μέσα από τον Περιφερειακό Σχεδιασμό η περιοχή μας έχει προσφέρει πολλά στην Αττική. «Τα τελευταία 5 χρόνια στις μονάδες διαλογής των απορριμμάτων μας, όπως και στον βιολογικό καθαρισμό της πόλης συγκρατείται μεγάλος όγκος αποβλήτων. Κατά τη διάνοιξη του δρόμου Κερατέας - Λαυρίου δεν αποζημιώθηκε κανένας κάτοικος. Επίσης στον Δήμο λειτουργούν δραστηριότητες πολύ επιβαρυντικές για το περιβάλλον και την υγεία των κατοίκων. Το εργοστάσιο της ΔΕΗ στο Λαύριο και τα μεταλλουργικά υπολείμματα έχουν ρυπάνει το έδαφος. Σε έρευνα του ΕΜΠ και του ΙΓΜΕ όπου εξετάστηκαν μαθητές των Α΄και Δ΄ Τάξεων στα Δημοτικού Σχολεία Λαυρίου βρέθηκαν μόλυβδος στο αίμα και αρσενικό στα ούρα 30 φορές περισσότερο από το επιτρεπόμενο».

Κατά τη συνέντευξη μίλησαν επίσης ο τ. δήμαρχος Κερατέας Σταύρος Ιατρού, ο αντιδήμαρχος και ο δημοτικός σύμβουλος Λαυρεωτικής κ.κ. Βασ. Θηβαίος και Στ. Ρόζης, καθώς και ο πρώην υφυπουργός Γιωρ. Βλάχος (ΝΔ) ενώ παρίστατο και ο πρώην βουλευτής Ηλ. Παπαηλίας (ΠΑΣΟΚ).
newsbeast.gr
Share on Google Plus

About THE FUN BANK

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες!
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!
- Μη κατευθύνετε τα σχόλια στις δικές σας Σελίδες!(Δε σημαίνει πως χρειάζεται να γράφετε ανώνυμα, εκτός αν υπάρχει κάποιος λόγος)
- Ο κάθε αναγνώστης σχολιαστής έχει την απόλυτη ευθύνη για αυτά που γράφει.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...