Η Εθνική δεν περίμενε την άρνηση της Alpha Bank

Η Εθνική δεν περίμενε την άρνηση της Alpha Bank

Η συγχώνευση ήταν προς το συμφέρον και των δύο τραπεζών

Με έκπληξη έγινε δεκτή από την Εθνική η απορριπτική πρόταση της Alpha Bank για τη φιλική συγχώνευση που ήταν προς των συμφέρον των δύο τραπεζών αλλά και της ελληνικής οικονομίας.

Για το λόγο αυτό άλλωστε, όπως επισημαίνεται αντιμετωπίσθηκε θετικά τόσο στην ελληνική αγορά όσο και στις διεθνείς, αμέσως μόλις έγινε γνωστή η είδηση.

Η νέα ισχυρή τράπεζα που θα προέκυπτε από τη συγχώνευση θα συγκαταλεγόταν μεταξύ των πέντε ισχυρότερων κεφαλαιακά τραπεζών της Ευρώπης και θα έδινε τη δυνατότητα απευθείας πρόσβασης στη διατραπεζική αγορά, με συνέπεια την απεξάρτηση από τρίτους.
Με απώτερο αποτέλεσμα την περαιτέρω ενίσχυση των δυνατοτήτων χρηματοδότησης νοικοκυριών και επιχειρήσεων, σε μια εποχή όπου το εγχώριο τραπεζικό σύστημα αντιμετωπίζει ζητήματα ρευστότητας λόγω των επιπτώσεων της δημοσιονομικής κρίσης.

Επίσης, σύμφωνα με στελέχη της Εθνικής, η πρόταση ήταν προς το συμφέρον των μετόχων της Alpha Bank, καθώς έδινε πολύ υψηλό premium, ακόμη και για ευρωπαϊκά δεδομένα.

«Η αβεβαιότητα που η τρέχουσα συγκυρία δημιουργεί η πρόταση», λόγος που επικαλέσθηκε η Alpha Bank, στην ανακοίνωση της που απέρριψε την πρόταση, σύμφωνα πληροφορίες από την Εθνική, ήταν ακριβώς το επιχείρημα για το οποίο η συγχώνευση θα έπρεπε να πραγματοποιηθεί. Ενώ επισημαίνεται επίσης ότι στη διάρκεια των διαπραγματεύσεων δεν υπήρξαν ενδείξεις από πλευράς της Alpha Bank για τη μη επιτυχή έκβαση του εγχειρήματος.
newsbeast.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια