Οργή για το εργατικό δυστύχημα στο υπουργείο Εργασίας

Οργή για το εργατικό δυστύχημα στο υπουργείο Εργασίας

Την τιμωρία των υπευθύνων ζητά η ΓΣΕΕ

Τη λήψη μέτρων για την ενίσχυση και φροντίδα της οικογένειας του άτυχου Αιγύπτιου, ο οποίος σκοτώθηκε πέφτοντας στο κενό από τον τρίτο όροφο του υπουργείου Εργασίας, και την έναρξη των διαδικασιών για την τιμωρία των υπευθύνων, ζητά με ανακοίνωσή της η ΓΣΕΕ.

«Με την ίδια ένταση και οργή καταδικάζουμε την συνεχιζόμενη και ανενόχλητη εργοδοτική αυθαιρεσία σε όλους τους χώρους εργασίας και ειδικότερα σε αυτόν της καθαριότητας και μάλιστα σε κτίριο που στεγάζει υπηρεσίες του υπουργείου εργασίας. Η ΓΣΕΕ και τα Συνδικάτα έχουν καταθέσει και έχουν παλέψει για ένα πλαίσιο εργασίας και ελέγχων στον πολύπαθο χώρο του καθαρισμού χωρίς ωστόσο μέχρι σήμερα να έχουν ληφθεί αποτελεσματικά μέτρα διασφάλισης των κανόνων υγιεινής και ασφάλειας, καθώς και των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων».

Η ΓΣΕΕ χαρακτηρίζει «διπλά εγκληματικό» να έχουν διαπιστωθεί τα προβλήματα να έχουν γίνει τεκμηριωμένες και ρεαλιστικές προτάσεις από τα συνδικάτα και να μην λαμβάνονται αποτελεσματικά μέτρα αντιμετώπισης των εργολαβικών αυθαιρεσιών που οδηγούν σε τέτοια τραγικά περιστατικά.

Ο άτυχος Αιγύπτιος εργάτης, πατέρας δύο παιδιών, εργαζόταν στον τομέα καθαριότητας και ήταν ανασφάλιστος.
newsbeast.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια